Petitchef

Vita stir-fry cu orez basmati

Habar nu am cum sa numesc rețeta asta, altfel decât vita stir-fry.
In primul rand este făcuta din mai multe rețete încercate de mine. Prima data când am mâncat vita la un restaurant chinezesc a fost într-un mare fel, în principiu ca aceasta rețeta. De 2 ani încoace tot încerc sa o reproduc, și uite ca am reușit. A durat mult pana am făcut cunostinta cu sosul de soia, sosul de stridii, de peste, mixul chinezesc de 5 condimente, s.a.m.d.

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Prima data se toaca vita fâșii/feliuțe subțiri de circa 2-3mm și maxim 3-4cm lungime.
  • Ardeiul se taie în pătrate mari, ceapa se taie pe jumătate, după care fiecare jumătate în alte 4 bucăți, morcovul se da pe jumătate pe lungime, și cele doua lungimi rezultate în rondele de 2-3 mm grosime.
  • Într-un castron se amesteca sosul de soia, sosul de stridii, sosul de peste, zaharul și uleiul vegetal. După aceea, se adaugă vita și se lasă la macerat cel puțin 30 de minute.
  • Într-o tigaie mare (tip wok), se adaugă uleiul; când se încinge bine se adaugă ghimbirul ras și usturoiul zdrobit.
    In acest moment puneți cana de orez într-o oala cu încă 2 căni de apa, un praf de sare, și o lingurița de ulei de masculine, la foc mediu. Când începe sa clocotească, dați la foc mic timp de 8-10 minute sau pana se pătrunde.
  • Se călesc la foc tare 1-2 minute pana firișoarele din ghimbir se dezintegrează ( nu se mai fac ghemotoc când amestecați), după care se adaugă vita cu sosul în care s-a macerat. Căliți vita pana când își schimba culoarea, cam 5-6 minute, după care adaugați legumele și lingurița de ardei iute uscat. Totul se va mai căli încă 4-5 minute.
  • Orezul se așează într-o farfurie întinsă , deasupra se adaugă vita și legumele călite. La final sa adaugă ceapa verde și coriandrul proaspăt tocate.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
Vită mafé - versiunea ușoară și întotdeauna gustoasă!
4 porții
2 h 25 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vita stroganoff - simplu si rapid
Vita stroganoff - simplu si rapid
4 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Cum să gătim orez basmati?
Cum să gătim orez basmati?
4 porții
20 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
Ragoût cu vita si cartofi - reteta rapida
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Tajine cu vită și legume
Tajine cu vită și legume
5 porții
1 oră
Foarte ușor
4.6 / 5

Articole conexe

Orezul, un aliment gustos și sănătos Orezul, un aliment gustos și sănătos Cum sa pregatiti o masa prin stir fyr Cum sa pregatiti o masa prin stir fyr „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra! „Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează