Se spala sub un jet de apa rece carnea, se sterge cu un prosop de bucatarie dupa care se taie cubulete sau fasii subtiri. Se maseaza cu ingredientele pentru marinata dupa care se tine la frigider pana la pregatire .
Ceapa se taie julien, ardeilor li se scoaate fibra aceea alba si se taie bucati potrivite. Morcovii curatati se taie felii subtiri pe lung, telina tije iar usturoiul tocat sau felii. Incingem un wok, apoi uleiul si calim la foc rapid carnea vreo 3-4 minute pana isi schimba culoarea.
Dam deoparte carnea si spalam tigaia pentru legume. Calim in urmatoarea ordine : usturoiul, ceapa, morcovul , telina iar la urma ardeiul si ghimbirul feliat. Adaugam carnea, boabele de mustar, sosul de peste si la sfarsit sosul de curry. Amestecam in continuare sa nu se prinda pana mai scade sosul si se leaga.
Orezul se pregateste separat. Timpul de fierbere variaza, 25 minute cel alb, 30-35 cel negru si 35-40 cel rosu. Pentru un gust mai bun se poate folosi supa de carne in loc de apa dar ii va schimba culoarea orezului si nu va mai exista contrastul acela intre culori.
Orezul alb se pune in 2 pahare de apa care fierb , se amesteca de doua ori in el si se acopera cu o folie de aluminiu care se strange etans pe margine. Se pune un capac deasupra si se da focul la minim. Se lasa 15 minute dupa ceas, se inchide focul, se ia capacul si se mai lasa folia timp de 10 minute cand se indeparteaza.
Aceasta metoda o folosesc pentru a iesi orezul al dente si fiert bob cu bob. Orezul negru fierbe in acelasi mod, in 2 si 1/4 masuri de apa pentru 20 de minute cu capac si apoi se mai lasa cu folia pentru inca 10 minute. Se fierbe in acelasi mod si orezul rosu in apa cu un praf de sofran sau cardamon.
Cat este cald orezul se umplu niste boluri care au fost clatite cu apa rece. Se pune orez in cantitati egale de doua degete : rosu, peste, cel alb si deasupra negru. Cand se raceste complet se intoarce bolul pe o farfurie cu o miscare brusca. Se serveste alaturi de vita.