In reteta originala carnea de vita se prepara la gratar, dar eu nu vreau sa risc sa pun in farfurie o bucatica frageda ca o talpa de pantof... asa ca am pregatit-o cum stiu e mai bine : la cuptor.
Aroma predominanta va fi cea a sosului gorgonzola, asadar nu recomand adaugarea prea multor condimente in carnea de vita.
Carnea se portioneaza si se aseaza in tava. Se presara sare si piper, 2-3 linguri de ulei, vinul si putina apa astfel incat sa acopere carnea in intregime. Se acopera si se lasa la cuptor la foc mediu pana cand sosul a scazut aproape de tot .
Sosul grogonzola se face rapid si are o aroma deosebita cand e proaspat preparat, asa ca nu va apucati de el pana nu e gata carnea.
Intr-o craticioara mica se pun la topit untul si branza gorgonzola taiata cubulete, amestecand sporadic. Dupa ce acestea s-au omogenizat se adauga smantana, piperul si sarea.
A servit vita cu sos din belsug impreuna cu garnitura de fasole verde. Combinatia de legume si sos gorgonzola este una reusita; recomand cu caldura si conopida gratinata.
Comentarii:
Am respectat ingredientele şi indicațiile, iar rezultatul a fost delicios.
Felicitãri!
Pregatirea carnii de vita peste 8-10 minute distruge savoarea si gustul ei
Gustos