Vita cu sos gorgonzola

Felul principal
Foarte ușor
30 min

Ingrediente

4

Ca ingrediente am folosit :

Pentru sos :

Preparare

Preparare10 min
Gătire20 min
  • In reteta originala carnea de vita se prepara la gratar, dar eu nu vreau sa risc sa pun in farfurie o bucatica frageda ca o talpa de pantof... asa ca am pregatit-o cum stiu e mai bine : la cuptor.
  • Aroma predominanta va fi cea a sosului gorgonzola, asadar nu recomand adaugarea prea multor condimente in carnea de vita.
  • Carnea se portioneaza si se aseaza in tava. Se presara sare si piper, 2-3 linguri de ulei, vinul si putina apa astfel incat sa acopere carnea in intregime. Se acopera si se lasa la cuptor la foc mediu pana cand sosul a scazut aproape de tot .
  • Sosul grogonzola se face rapid si are o aroma deosebita cand e proaspat preparat, asa ca nu va apucati de el pana nu e gata carnea.
  • Intr-o craticioara mica se pun la topit untul si branza gorgonzola taiata cubulete, amestecand sporadic. Dupa ce acestea s-au omogenizat se adauga smantana, piperul si sarea.
  • A servit vita cu sos din belsug impreuna cu garnitura de fasole verde. Combinatia de legume si sos gorgonzola este una reusita; recomand cu caldura si conopida gratinata.

Punctează această reţetă

Bunatati de la OanaBunatati de la Oana

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

anonymous

Am respectat ingredientele şi indicațiile, iar rezultatul a fost delicios.
Felicitãri!

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Pregatirea carnii de vita peste 8-10 minute distruge savoarea si gustul ei

am gătit această rețetă
abuz

anonymous

Gustos

abuz