Spalam carnea de vita, o stergem cu prosoape de hartie si incepem sa o feliem in fasii foarte subtiri. Punem fasiile de carne intrun bol, peste care presaram condimentul "5 arome", amestecam bine, punem si o lingura de vin, amestecam din nou, presaram faina si amestecam totul bine, ca faina sa cuprinda toate bucatelele de carne. Acoperim bolul cu folie alimentara.
Punem bolul cu carnea astfel tratata in frigider si o lasam la marimat cat mai mult posibil. Chiar si peste noapte (ar fi de preferat).Cand dorim sa pregatim produsul (in functie de cate ore a stat la marinat, incingem uleiul intrun wok . Punem usturoiul, ardeiul iute si ghimbirul la prajit.
Amestecam continuu si cand aromele s-au intrepatruns, punem la prajit carnea. Rumenim carnea si adaugam in tigaie legumele. Prajim in continuare nu mai mult de 1 minut.
Amestecam continuu, si prajim amestecul circa 2 minute. Orezul preparat comform indicatiilor producatorului se pune peste amestecul de carne si legume din tigaie.
Amestecam toate ingredientele inca 1 minut. Chiar daca culorile din acest moment sunt frumoase si viu colorate, trebuie sa punem pentru aroma si pentru "colorarea" orezului, sosul de peste si sosul de soia. Mai punem si restul de vin de orez si piperul alb.Amestecam 30 de secunde toate ingredientele si putem sa luam tigaia de pe foc si sa facem montajul farfuriilor.
Comentarii:
Ok