Midiile sunt scoici cu carcasa dura. Carnea lor este considerata una dintre cele mai apreciate delicatese din intreaga lume si poate fi mancata cruda, la aburi sau prajita, dar indiferent de modul de pregatire ales, este obligatoriu sa se consume proaspete. Trebuie sa stiti ca midiile se consuma, de preferat, gatite la abur, eliminand astfel bacteriile retinute prin procesul de filtrare al apei. Au o carne dulce, suculenta si de culoare portocalie. Se vand vii, au un ritual de spalare si curatare, iar dupa fierbere midiile bune se vor deschide, iar cele care nu s-au deschis se vor arunca.
Probabil cel mai popular fel de mancare este "moules mariniere”, o reteta clasica frantuzeasca de midii cu vin, usturoi, ceapa, patrunjel si unt. Acest fel de mancare este usor de realizat si are un gust divin.
Cel mai facil de realizat sunt midiile aburite usor, pana se deschid. Aceasta este metoda obisnuita de a gati scoicile dar pot fi coapte, facute la gratar, prajite in tigaie sau prajite in ulei. Atata timp cat acestea sunt fierte, ele pot fi, de asemenea, adaugate la salate, paste, cartofi prajiti, tocane supe sau amestecate cu sosuri.
Midiile au nevoie doar de cateva minute ca sa fie gata, deci, prin urmare, atunci cand le adaugati ca preparate, la alte retete, acestea ar trebui sa fie adaugate in ultimul moment, pentru a evita supragatirea.
Cum se pregatesc midiile inainte de a se gati?
Inainte de a se gati, midiile trebuie sa fie bine curatate si spalate de mai multe ori.
Midiile salbatice vor trebui sa fie frecate cu o perie aspra pentru a elimina orice urma de nisip sau pietris iar barba lor trebuie sa fie, de asemenea, eliminata. Acest lucru poate fi realizat prin smulgerea cu degetele si tragand-o afara sau prin taierea cu un cutit mic si ascutit.
Clatiti midiile salbatice de mai multe ori, dar nu le lasati sa stea in apa, deoarece apa dulce, le va omori.
Midiile de crescatorie sunt comercializate pregatite pentru gatit; este nevoie doar de clatirea repetata in apa rece.
Le puteti pregati astfel: midii cu sos usturoiat, spaghete cu midii si sos de rosii, midii cu sos de vin si rosii cherry, midii in vin alb cu usturoi si ceapa verde, midii prajite.
Mai multe retete aici!
Comentarii:
Deci...asa reteta ne.ai dat(nu) de ne.ai rupt pla!!
Deci,reteta frantuzeasca nu are patrunjel ci telina verde ,eventual praz; deci dupa toata procedura de curatare scoicile se pun intr'o oala care cu capac cat mai etans; se adauga un cub de unt ,usturoi,telina verde,ceapa ( optional rosii si ardei gras,ardei iute,) ; nu se pune apa !!! cand incep sa sfaraie putem adauga vinul,de preferat sec si bun ( de asemenea optional),, scuturam vasul de asa maniera incat scoicile sa poata schimba pozitia in vas,in acest fel le amestecam omogen (vasul trebuie sa fie umplut cam 2/3),in momentul in care s'au deschis toate scoicile (aprox 15 min de fierbere) se pot servi cu cartofi pai si maioneza .supa este excelenta si este de fapt vinul ,untul adaugat si zeama lasata de scoici.
Deci.. cum gătim mediile acasa? Ca eu nu vad niciun articol, doar o poza.. :)