Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi). Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise. Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate. Stropim totul cu vin alb. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor. Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit. După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine. Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare. În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca. Poftă bună!
Care este sosul provensal?Rosiile ,patrunjelul ,usturoiul si sarea si piperul? Eu stiam ca ierburile de Provance contin mai multe verdeturi (cimbru ,maghiran ,patrunjel ,etc.)
Comentarii (11):
"Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise." Poftim? Voi chiar cititi? Ce a zis medicul?
Super ok
Care este sosul provensal?Rosiile ,patrunjelul ,usturoiul si sarea si piperul? Eu stiam ca ierburile de Provance contin mai multe verdeturi (cimbru ,maghiran ,patrunjel ,etc.)
O voi incerca in weekend
Delicios
Excelent
Am facut,foooaaarte bune !!!
MENIU FOARTE SANATOS
Simplu si ametitor de gustos! Multumesc pt sharing.
Bravoooooooooooooooooo