Pentru desert va oferim o reteta usoara si mai ales iubita de toata lumea: orez cu lapte!
Si pentru a o face mai apetisanta, serviti-o in ramequins si deasupra cu caramel de unt sarat.
Un desert testat si aprobat de intreaga echipa Petitchef!
Puneti laptele si apa intr-o oala. Adaugati pastaia de vanilie taiata, zaharul si amestecati. Lasati sa fiarba.
Cand amestecul fierbe, adaugati orezul si gatiti timp de 30 minute, avand grija sa amestecati continuu. Cand amestecul s-a ingrosat, luati de pe foc si puneti in vase. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Pregatiti caramelul: topiti zaharul intr-o cratita,fara sa amestecati. (agitați tigaia din cand in cand). Se adauga tot untul si se amesteca pentru a se incorpora.
Apoi adaugat smantana si amestecati. Fierbeti 10 minute pentru a se ingrosa., amestecand continuu. Caramelul se va ingrosa mai mult dupa se se va raci.
Turnati caramelul peste orezul cu lapte pus in vase si lasati sa se raceasca.