Orez cu lapte si caramel sarat
Pentru desert va oferim o reteta usoara si mai ales iubita de toata lumea: orez cu lapte! Si pentru a o face mai apetisanta, serviti-o in ramequins si deasupra cu caramel de unt sarat. Un desert testat si aprobat de intreaga echipa Petitchef!
Ingrediente
6
Pentru orezul cu lapte :
Pentru caramelul cu unt sarat:
Preparare
Preparare20 min
Timp așteptare20 min
Gătire40 min
Puneti laptele si apa intr-o oala. Adaugati pastaia de vanilie taiata, zaharul si amestecati. Lasati sa fiarba.
Cand amestecul fierbe, adaugati orezul si gatiti timp de 30 minute, avand grija sa amestecati continuu. Cand amestecul s-a ingrosat, luati de pe foc si puneti in vase. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
Pregatiti caramelul: topiti zaharul intr-o cratita,fara sa amestecati. (agitați tigaia din cand in cand). Se adauga tot untul si se amesteca pentru a se incorpora.
Apoi adaugat smantana si amestecati. Fierbeti 10 minute pentru a se ingrosa., amestecand continuu. Caramelul se va ingrosa mai mult dupa se se va raci.
Turnati caramelul peste orezul cu lapte pus in vase si lasati sa se raceasca.
Gata!
Nutriție
pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 360Kcal
- Carbo: 54.3g
- Grăsimi: 13.6g
- Grăsimi sat.: 8.3g
- Proteine: 5.5g
- Fibre: 0.5g
- Zahăr: 34.7g
- ProPoints: 10
- SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (262g)
Întrebări
Fara smantana nu se poate?
Daca reusiti sa faceti caramelul fara smantana, merge :)
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
Nici un comentariu!