Orez cu lapte si caramel sarat

Desert
Foarte ușor
1 h 20 m
360 Kcal

Pentru desert va oferim o reteta usoara si mai ales iubita de toata lumea: orez cu lapte! Si pentru a o face mai apetisanta, serviti-o in ramequins si deasupra cu caramel de unt sarat. Un desert testat si aprobat de intreaga echipa Petitchef!

Ingrediente

6

Pentru orezul cu lapte :

Pentru caramelul cu unt sarat:

Preparare

Preparare20 min
Timp așteptare20 min
Gătire40 min
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 1Puneti laptele si apa intr-o oala. Adaugati pastaia de vanilie taiata, zaharul si amestecati. Lasati sa fiarba.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 2Cand amestecul fierbe, adaugati orezul si gatiti timp de 30 minute, avand grija sa amestecati continuu. Cand amestecul s-a ingrosat, luati de pe foc si puneti in vase. Lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 3Pregatiti caramelul: topiti zaharul intr-o cratita,fara sa amestecati. (agitați tigaia din cand in cand). Se adauga tot untul si se amesteca pentru a se incorpora.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 4Apoi adaugat smantana si amestecati. Fierbeti 10 minute pentru a se ingrosa., amestecand continuu. Caramelul se va ingrosa mai mult dupa se se va raci.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 5Turnati caramelul peste orezul cu lapte pus in vase si lasati sa se raceasca.
  • Orez cu lapte si caramel sarat - Preparare etapa 6Gata!

Punctează această reţetă

Nutriție

pentru 1 porție / pentru 100 g
Calorii: 360Kcal
  • Carbo: 54.3g
  • Grăsimi: 13.6g
  • Grăsimi sat.: 8.3g
  • Proteine: 5.5g
  • Fibre: 0.5g
  • Zahăr: 34.7g
  • ProPoints: 10
  • SmartPoints: 17
Informații nutriționale pentru 1 porție (262g)
PPetitchef_ro

Întrebări

Fara smantana nu se poate?

Daca reusiti sa faceti caramelul fara smantana, merge :)

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: