Se spala bine bine carnea de miel, capul se taie in jumatate.Se pune la fiert in 3 l. de apa.
Cind clocoteste apa se pune zarzavatul taiat marunt si putina sare impreuna cu macrisul spalat si taiat marunt. Se sareaza.Dupa 20 de minute se pune o lingura orez.
Cind toate sunt fierte (dupa cca o ora) se drege ciorba fierbinte imediat ce s-a luat de pe foc, cu galbenusul si smintina batuta cu o lingura de apa rece.
Pentru aroma se pune la sfarsit tarhon si patrunjel verde.
Tarhonul da o aroma deosebita. Se foloseste in Ardeal, zona Clujului. Eu nu sant prea incantata de cap de miel si de aceea folosesc oase si bucati de carne taiate bucatele. Adaug putina sare de lamaie sau suc de lamaie. Zarzavatul si ceapa le calesc in putin ulei. Delicioasa!
Comentarii:
Ok.
Tarhonul da o aroma deosebita. Se foloseste in Ardeal, zona Clujului. Eu nu sant prea incantata de cap de miel si de aceea folosesc oase si bucati de carne taiate bucatele. Adaug putina sare de lamaie sau suc de lamaie. Zarzavatul si ceapa le calesc in putin ulei. Delicioasa!
Este delicioasa,dar eu calesc un pic zarzavatul.Adriana din Sibiu
Incerc acum de pasti sa fac una sa vad cum o sa iese