Petitchef

Ciorba de miel cu macris

Felul principal
4 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Se spala bine bine carnea de miel, capul se taie in jumatate.Se pune la fiert in 3 l. de apa.
  • Cind clocoteste apa se pune zarzavatul taiat marunt si putina sare impreuna cu macrisul spalat si taiat marunt. Se sareaza.Dupa 20 de minute se pune o lingura orez.
  • Cind toate sunt fierte (dupa cca o ora) se drege ciorba fierbinte imediat ce s-a luat de pe foc, cu galbenusul si smintina batuta cu o lingura de apa rece.
  • Pentru aroma se pune la sfarsit tarhon si patrunjel verde.


Întrebări:




Comentarii:

18/04/2014

Ok.

(0) (0) Abuz
14/04/2014

Tarhonul da o aroma deosebita. Se foloseste in Ardeal, zona Clujului. Eu nu sant prea incantata de cap de miel si de aceea folosesc oase si bucati de carne taiate bucatele. Adaug putina sare de lamaie sau suc de lamaie. Zarzavatul si ceapa le calesc in putin ulei. Delicioasa!

(0) (0) Abuz
03/05/2013

Este delicioasa,dar eu calesc un pic zarzavatul.Adriana din Sibiu

(0) (0) Abuz
01/05/2013

Incerc acum de pasti sa fac una sa vad cum o sa iese

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Tajine cu miel si prune uscate
Tajine cu miel si prune uscate
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.7 / 5
Rețetă Pulpa de miel inabusita
Pulpa de miel inabusita
2 porții
2 h 10 m
Ușor
3.6 / 5
Rețetă Pulpa de miel in sare cu rozmarin
Pulpa de miel in sare cu rozmarin
4 porții
2 h 30 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Risotto cu creveți și lămâie
Risotto cu creveți și lămâie
2 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Un fel principal plin de traditie si savoare - ciorba! Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Ciorba de miel – are gust special doar la masa de Paste Peștele, un aliment esențial pentru sănătate Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează