Ciorba de miel
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Capul mielului trebuie neaparat grijit ca nimic altceva (cineva observa, foarte "inteligent", intr-o carte, ca "nu-l mai doare, bietul")
Zarzavatul se taie zaruri de table (zau ca ciorba asta isi are originea pe langa Dunare) iar carnea se taie s-o poti lua in polonic fara sa stropesti toata masa. - Se pun la fiert in apa rece si destula -dupa cat a fost mielul de mare- cu ceva piper si o lingurita de sare (numai asa se-ncheaga spuma). Dupa ce s-a spumuit, se lasa sa fiarba marunt cam un ceas, timp in care se spala orezul, se da intr-o craticioara si-ntr-un clocot borsul, se toaca rositurile (loboda) si verziturile, se bat ouale si se amesteca cu smantana si un pic de zeama din ciorba.
- Se pune si orezul la fiert, cam un sfert de ora, se adauga borsul, sare daca mai e nevoie, se lasa sa bulbuceasca vreo 10 minute; urmeaza loboda si verziturile, tot un patrar de ceas. Acum se drege ciorba cu ou si smantana, se potriveste de sare si se presara verdeata.
- Nu uitati: cand o dati la masa, sa potriviti si un pahar cu cativa ardeiasi iuti si o farfurioara cu hrean ras frecat cu o lingurita de otet ori de iaurt -mai buni insotitori de ciorba de miel nu pot fi".
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Superrrr
am gătit această rețetă
D
dorubabonea
Bună ziua! Dacă ați putea detalia cum procedați cu capul, până la ajungerea în farfurie. Mulțumesc.
I
ion_a2016_1
Pai la cate legume si verzituri ai pus acolo , numai ciorba de miel nu se chiama ;
anonymous
"miroase bine!"
anonymous
In sfarsit...si altceva!alt model la ciorba:)))abia astept s o incerc.mielul a picat ca din senin l am gasit ratacit si acum'zace'in congelator.am o intrebare carnea de miel(dak stie careva)se pune in bait indiferent de ce anume vrei sa gatesti k sa iasa mirosul???
anonymous
Foarte ,foarte gustoasa !!!
anonymous
Excelent pt modul in care e redata reteta!!
anonymous
Orezul trebuie putin calit inainte de a se pune in ciorba, ca sa nu se lipeasca boabele... 2 foi de dafin ar fi excelente... Nu folositi borsul de lamagazine...
anonymous
Excelent!
Punctează această reţetă