Se fierbe laptele. Dupa ce fierbe, adaugati fileurile de cod desarate anterior.
Dupa ce au fiert timp de aproximativ 10 minute, scurgeti fileurile, pastrand laptele pe care il vom folosi ulterior. Desfaceti-le, avand grija sa indepartati oasele.
Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata, in ulei de masline. Cand devine transparenta, adaugati bucatile de cod si faina in ploaie si amestecati.
Adaugati o treime din laptele fiert anterior și amestecati. Cand amestecul se ingroasa, adaugati a doua treime din lapte si amesteacati, adaugati si restul de lapte. Cand amestecul s-a ingrosat, dati deoparte.
Curatati si taiati cartofii in cubulete. Gatiti-i in ulei incins. Scopul nu este sa prajiti cartofii, ci doar sa ii gatiti.
Amestecati cartofii cu amestecul de cod si azezati compozitia intr-un vas de copt uns in prealabil cu unt.
Se toarna smantana lichida deasupra si se presara cascaval ras.
Comentarii:
Minunat!