Gratin de cod si smantana

Felul principal
6 porții
Ușor
1 h 5 m

Va propunem sa incercati un preparat traditional al Portugaliei: gratin de cod.

Ingrediente

6

Materiale

  • vas pentru copt

Preparare

Preparare30 min
Gătire35 min
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 1Se fierbe laptele. Dupa ce fierbe, adaugati fileurile de cod desarate anterior.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 2Dupa ce au fiert timp de aproximativ 10 minute, scurgeti fileurile, pastrand laptele pe care il vom folosi ulterior. Desfaceti-le, avand grija sa indepartati oasele.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 3Intr-o tigaie, caliti ceapa tocata, in ulei de masline. Cand devine transparenta, adaugati bucatile de cod si faina in ploaie si amestecati.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 4Adaugati o treime din laptele fiert anterior și amestecati. Cand amestecul se ingroasa, adaugati a doua treime din lapte si amesteacati, adaugati si restul de lapte. Cand amestecul s-a ingrosat, dati deoparte.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 5Curatati si taiati cartofii in cubulete. Gatiti-i in ulei incins. Scopul nu este sa prajiti cartofii, ci doar sa ii gatiti.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 6Amestecati cartofii cu amestecul de cod si azezati compozitia intr-un vas de copt uns in prealabil cu unt.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 7Se toarna smantana lichida deasupra si se presara cascaval ras.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 8Coaceti 35 minute la 180°C.
  • Gratin de cod si smantana - Preparare etapa 9Gata!

Observații

smantana lichida : pentru si mai mult gust, inlocuiti smantana cu sos bechamel.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

cris_nedelcovici

Minunat!

abuz