Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten!

Altele
Foarte ușor
1 h 5 m

De multe ori nu știm ce să facem când vine vorba să alegem o crustă de plăcintă sărată. Preferați fără gluten? Atunci iată o rețetă foarte ușoară pentru plăcinta ta preferată, făcută cu cartofi și atât. O notă rustică și aromată pentru rețetele tale. Perfectă pentru cei care caută o opțiune creativă și sănătoasă, fără a sacrifica textura și aroma. Verificați pas cu pas mai jos și bucurați-vă!

Ingrediente

4

Materiale

  • cratiță înaltă
  • zdrobitor de cartofi (sau furculiță)
  • tavă rotundă cu diametrul de 28 cm (opțional)
  • hârtie de copt

Preparare

Preparare5 min
Gătire1 oră
  • Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten! - Preparare etapa 1În primul rând, curățați cartofii de coajă și apoi gătiți-i într-o cratiță înaltă cu apă clocotită sărată timp de 30 până la 40 de minute sau până când sunt moi, dar fermi.
  • Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten! - Preparare etapa 2Se scurge toată apa și se pasează cartofii. Se adaugă apoi uleiul de măsline. Se condimentează cu sare și piper.
  • Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten! - Preparare etapa 3Tapetați forma cu hârtie de copt. Acum puteți transfera tot aluatul și îl puteți întinde uniform. Nu uitați de margini.
  • Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten! - Preparare etapa 4Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200°C timp de 40 de minute. Verificați dacă este gătită după gustul dvs.
  • Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten! - Preparare etapa 5Este gata. Acum trebuie doar să alegeți umplutura.
    * Dacă umplutura este rece (a noastră a fost cu iaurt și somon afumat), nu trebuie să băgați aluatul înapoi în cuptor.
  • Aluat sărat de plăcintă făcut din cartofi: o alternativă sănătoasă, fără gluten! - Preparare etapa 6* Dacă umplutura trebuie să fie gătită, coaceți-le pe amândouă în același timp sau coaceți mai întâi aluatul, adăugați umplutura și coaceți din nou. Totul depinde de alegerea dvs. de umplutură. Poftă bună!

Punctează această reţetă

Observații

Poate fi făcută această rețetă cu cartofi dulci?

Da, sau chiar un amestec al celor două (cartof și cartof dulce).

Cum se condimentează?

Condimentele noastre au fost cele de bază: sare și piper. Nu ezitați să adăugați condimente (nucșoară, de exemplu), ierburi aromatice (cimbru uscat, pătrunjel etc.) sau puțin parmezan.

Echipamente de gătit

cuptor
PPetitchef_ro

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă: