Preparare: - pentru inceput am spalat si curatat legumele, - am ras pe razatoarea cu ochiuri mari radacinoasele (morcovul, pastarnacul si telina), am taiat marunt ceapa si le-am rasturnat cu putina sare si piper intr-o tigaie cu ulei pe care am pus-o la incins pe foc cu 5 minute inainte, si le-am lasat sa se inmoaie in uleiul incins cam 10 minute, dupa care le-am rasturnat intr-un vas; legumele usor rumenite le-am scos cu o paleta cu gauri pentru a ramane ulei in tigaie - am taiat cubulete cartofii si i-am pus la rumenit in tigaie; daca mai este nevoie se mai poate pune putin ulei; am condimentat cu paprica dulce, curry, cimbru, tarhon, sare si piper si am lasat sa se rumeneasca foarte putin; - cartofii nu trebuie sa fie prea moi, se vor coace la cuptor, dar la prajit am pus cativa catei de usturoi tocati feliute (optional) - am rasturnat cartofii in vasul cu radacinoasele si am condimentat cu verdeata tocata marunt - am spalat ouale ,le-am spart si le-am rasturnat in vasul cu compozitia - am completat compozitia cu 2 linguri cu varf de faina si am amestecat - am rastunat-o intr-un vas pe care l-am uns cu lei si tapetat cu griş - deasupra am asezat felii de branza topita (se poate pune cascaval ras sau cas) - am ornat cu cubulete de ardei gras rosu si verde, marar si patrunjel - Am incins cuptorul la 180ºC (mediu la gaze) si am copt placinta 50 minute
In final a iesit minunata, si se poate servi atat calda cat si rece. Ca garnitura am servit salata de ghebe murate. Am sa va povestesc si despre aceasta salata care este atat de buna incat o poti servi ca atare, fara nimic prin preajma. Ce sa va mai zic?! Chiar daca nu v-am convins, lasati deoparte o dupa amiaza mohorata si incercati reteta. Va garantez ca veti fi mai bine dispusi si timpul petrecut in bucatarie nu a fost risipit.
Nu are nici o legatura cu placinta cu cartofi! este un fel de budinca/omleta/ghiveci de cartofi! pt min 2 ore de munca?? si a propos, radacina patrunjel este mai putin atoasa decat pastarnacul! Doar nu o mai numi placinta de cartofi! Aceasta combinatie nu zic ca nu poate fi buna, dar, NU este placinta de cartofi! intra pe google daca Petichef nu te ajuta! Si abia astept sa petrec min 2 ore ca sa pregatesc aceasta combinatie!;) Si sa nu uit! ai mancat merdenele? Daca da, asa trebuie sa arate, pe dinafara, o placinta cu cartofi!
Pare chiar usoara.. e gustoasa... iar pt cei ce nu au voie carne e interesanta. imi pare tar rau ca in fbruarie nu gasesc patrunjel si marar verde... sau pastarnac si telina... chiar vreau sa o incerc !
Comentarii (17):
Nu are nici o legatura cu placinta cu cartofi! este un fel de budinca/omleta/ghiveci de cartofi! pt min 2 ore de munca?? si a propos, radacina patrunjel este mai putin atoasa decat pastarnacul! Doar nu o mai numi placinta de cartofi! Aceasta combinatie nu zic ca nu poate fi buna, dar, NU este placinta de cartofi! intra pe google daca Petichef nu te ajuta! Si abia astept sa petrec min 2 ore ca sa pregatesc aceasta combinatie!;) Si sa nu uit! ai mancat merdenele? Daca da, asa trebuie sa arate, pe dinafara, o placinta cu cartofi!
O reteta buna ,sanatoasa .....sotul meu este italian,apreciaza mult bucataria romanesca ...multumesc
O idee excelenta
Super bune
Excelenta !
Excelenta! am adaugat si ciperci proaspete,un deliciu
Arata delicios
Pare chiar usoara.. e gustoasa... iar pt cei ce nu au voie carne e interesanta. imi pare tar rau ca in fbruarie nu gasesc patrunjel si marar verde... sau pastarnac si telina... chiar vreau sa o incerc !
Foarte buna imi plac legumele si este usor de preparat
Arata foarte bine !
Abia astept sa o prepar!