Placinta cu varza si cartofi de post

Aperitiv
4 porții
Foarte ușor
1 oră

Ingrediente

4

Ingrediente aluat:

Ingrediente umplutura:

Alte ingrediente :

Preparare

Preparare30 min
Gătire30 min
  • Cartofii curatati , spalati , feliati ii punem la fiert in apa cu sare . Dupa ce au fiert ii zdrobim adaugam 4 linguri ulei , sare si piper dupa gust. Varza acra o spalam in mai multe ape , o stoarcem bine si pe circa 5 linguri ulei o calim circa 10 minute amestecand mereu sa nu se arda .
  • Cartofii zdrobiti ii amestecam cu varza calita si astfel obtinem umplutura pe care o vom folosi la placinte. Acestea fiind spuse trecem la prepararea aluatului .
    Faina o punem intr-un vas mai maricel . In alt vas punem cei 30 gr drojdie cu 1/2 lingurita sare si 50 ml apa calduta .
  • Amestecam pana se dizolva drojdia. In faina facem un cuib in care vom turna drojdia dizolvata si amestecam cu un pic de faina pana obtinem o maia mai grosuta . Acoperim vasul si lasam la dospit la loc cald ferit de curent si frig. Dupa ce a dospit aceasta maia , adauga 50 ml ulei apoi 200 ml apa calduta treptat amestecand intre timp .
  • Trebuie sa obtinem un aluat elastic nu prea moale dar nici prea tare . Presaram acest aluat cu un pic de faina , acoperim cu un prosop si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.
    Acum avem si aluatul gata dospit , sa trecem la actiune !
    Rupem din aluatul dospit cate o bucata cam de marimea unui mar mai maricel , il presam un pic cu mana pe o suprafata presarata cu faina si punem in mijlocul fiecarui aluat cate 1 lingura mare cu umplutura .
  • Tragem usor marginile aluatului peste umplutura , o intoarcem cu pliurile in jos si pe suprafata de lucru presarata cu faina o intindem sub forma de cercuri cu ajutorul sucitorului la marimea dorita (sau la marimea tigaii folosite ).
  • Procedam identic si cu restul aluatului ( va recomand sa pregatiti inainte de a va apuca de a coace aceste placinte , vreo 3 - 4 bucati deoarece ele se coc relativ foarte repede si nu apucati sa puneti alta la copt daca nu aveti pregatite din timp ).
  • Punem tigaia la incins , o pensulam cu un pic de ulei si punem placinta la copt. Inainte de a intoarce pe partea cealalta o pensulam din nou cu ulei . Fiind coapta o scoatem pe o farfurie si partea de deasupra o pensulam cu putin ulei . Repetam procedeul cu celelatle placinte .
LLorycarp

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

pricope_f2017, 20/11/2018

Sunt foarte bune !

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
30/12/2013

Super buna...recomand sa nu obtineti toate aluaturile fiindca se pot lipi de masa si iese umplutura, dar in rest e usor de facut

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
07/03/2014

Ffff buna

(0) (0) abuz
09/02/2014

Super...

(0) (0) abuz
04/01/2014

Excelenta

(0) (0) abuz
10/12/2013

Foarte buna

(0) (0) abuz
01/08/2013

Arata bini di tot

(0) (0) abuz
13/12/2012

Super....

(0) (0) abuz