1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei. 2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp de un sfert de ora. Adaugam apoi si mararul tocat marunt, foile de dafin, piperul boabe si pasta de tomate- diluata in putina apa! Potrivim de sare si acoperim apoi varza cu un capac- lasand-o sa fiarba pana cand toata apa se va evapora. 3. Foile dintr-un pachet se impart in 3 - sunt 15 foi- deci vom avea de grupari de cate 5; intr-o tava adanca ( tapaeta cu hartie de copt) punem o prima grupare de foi( 5 bucati)- unse intre ele cu ulei, apoi peste ele punem jumatate din varza calita, o intindem uniform, punem a doua grupare de foi - la fel unse intre ele - urmata de cea de-a doua jumatate de varza calita; la final acoperim cu ultima grupare de foi unse intre ele cu ulei, iar deasupra vom unge placintica noastra cu un amestec de smantana+oua+sare. 4. Inainte de a da acoperi placinta cu smantana o taiem in bucati potrivit de mari- astfel incat sa ne fie mai usor sa o scoatem cand e deja gatita; din loc in loc intepam cu furculita foaile de placinta! 5. Coacem placinta la foc potrivit, pana cand aceasta capata o culoare rumenie ( cam 3/4 ora).
Eu o prefer placintei cu carne sau cu branza. E minunate si nu este pentru persoane care au stomacul sensibil! oricum, nu tin sa aflu ce s-a intamplat dupa ce ati ingurgitat-o si nici ce spun vecinii.
Reteta e ft.buna,foile sunt o problema.Din 4 suluri, de firme diferite,doar una a fost perfecta,celelalte 3 erau faramitate.Deasupra,dupa ce le-am dat cu ou, am presarat chimen.susan si cateva seminte de fl.soarelui decojite.SUPER!!!!!!!!....si un butoi de bere......
Eu stiam ca placinta cu varza se face cu varza dulce nu cu varza murata pe care chiar daca o lasi la desarat ramane totusi prea acra pentru o placinta si eu nu i-as pune pasta de tomate ca prea seamana cu o mancare de varza acra bagata in foi de placinta.
Comentarii (18):
Eu o prefer placintei cu carne sau cu branza. E minunate si nu este pentru persoane care au stomacul sensibil! oricum, nu tin sa aflu ce s-a intamplat dupa ce ati ingurgitat-o si nici ce spun vecinii.
Reteta e ft.buna,foile sunt o problema.Din 4 suluri, de firme diferite,doar una a fost perfecta,celelalte 3 erau faramitate.Deasupra,dupa ce le-am dat cu ou, am presarat chimen.susan si cateva seminte de fl.soarelui decojite.SUPER!!!!!!!!....si un butoi de bere......
MINUNAT
Mama ce basini am tras dupa aia..ca s-a ascuns si cainele si era sa ma muste...si vecinii au spus ca ma reclama ca sant terorist
E gustoasa , o fac !
Sarmale lenese, asa zice fiul meu.
Eu stiam ca placinta cu varza se face cu varza dulce nu cu varza murata pe care chiar daca o lasi la desarat ramane totusi prea acra pentru o placinta si eu nu i-as pune pasta de tomate ca prea seamana cu o mancare de varza acra bagata in foi de placinta.
Foarte bună de post !
Cred ca e foarte buna
Ai pus si ceva seminte deasupra dar tii secret si nu ne spui si noua de care!
Iar tu ala de mai jos, cand tragi basini te gandesti la ma-ta? Fii pe pace! Nu esti terorist, esti analfabet!