Varza, taiata fideluta, am calit-o in ulei incins, impreuna cu ceapa taiata marunt, pana s-a inmuiat bine si a scazut apa lasata. Focul l-a pastrat mititel si am aut grija sa amestec des, ca sa nu se prinda de fundul cratitei. I-a potrivit gustul cu sare si piper macinat, am adaugat mararul si apoi am lasat-o sa se raceasca.
A incins cuptorul si am pregatit o tava cu peretii inalti. Tava am uns-o bine cu ulei si am intins trei foi de placinta.
Laura spune ca foile trebuie stropite cu ulei. Ei bine, e nu le-a mai stropit. Pur si simplu a uitat. Varza a avut destul ulei in ea, asa ca rezultatul final nu a fost un dezastru.
Peste foile de placinta presaram un pic de pesmet, apoi intindem uniform un strat subtire de varza calita.
Peste varza am pus alte trei foi de placinta, apoi pesmet, iar varza calita si tot asa pana am terminat materia prima , avand grija ca ultimul strat sa fie din foi de placinta.
Acest ultim strat trebuie uns cu ulei, insa e nu l-a uns.Placinta astfel costruita, a taiat-o in patrate si a turnat peste ea apa carbogazoasa.