Cartofii se pun la fiert in coaja, in apa cu sare cand au fiert se curata de coaja si se lasa un pic sa se raceasca intre timp pregatim restul ingredientelor se spala bine toate ingredientele, rosia se taie cubulete, ciupercile se scurg de zeama, ceapa se taie fasii, usturoiul se piseaza, mazarea se scoate din punga peste restul ingredientelor,patrunjelul se toaca marunt
Cand cartofii s-au racit un pic se rad pe razatoarea mare punem toate ingredientele inr-un vas mai mare sa putem amesteca bine si se amesteca,apoi adaugam condimentele ; sare, piepr, rozmarin, curry, ghimbir, mai amestec o data bine .
Luam o tigaie incingem o lingurita de ulei de masline punem din continutul obtinut in tigaie cate un pic cate un pic si cu ajutorul mainilor sau cu lingura nivelam in tigaie stratul de cartofi sa fie circa de un deget sau doi max lasam de foc mediu sa se prajeasca .
Cu o lingura verificam cum arata daca e maronie luam un blat de lemn cel mai mare posibil si il punem peste tigaie intorcem tigaia peste blat si pe blat va ramene placinta (aveti grija la maini sa nu va ardeti) .
Punem tigaia inapoi pe foc ei mai incingem o lingurita de ulei de masline, luam blatul si incet lasam sa alunece placinta inapoi in tigaie ca sa prajim placinta si pe cealalta parte cand este gata o servim pe o farfurie mare cald Se poate face si placintele mici .Se serveste cald cu frunze de patrujel si muraturi!!!
Comentarii:
Super
MULTUMESC PT RETETA !! CAUTAM CEVA DE POST ,SA FIE SI GUSTOS ...CU SIGURANTA O SA O FAC !