Blatul:Se amesteca toate ingredientele.Trebuie sa iasa o coca sa nu se lipesca de maini.Daca coca este prea moale nu o sa o putem intinde.
Mai adaugam faina daca este nevoie.Nu adaugati apa,sau lapte!!! Dupa ce am preparat coca o bagam la frigider in folie de plastic, 30 min sau chiar mai mult.
Apoi o intindem,o punem in forma de tarta unsa in prealabil cu putin ulei,si o mai dam la frigider inca 30-40 min.Intre timp incingem cuptorul la foc mediu.
Dupa ce scoatem tarta de la frigider o intepam cu furculita pe toata suprafata ei si o bagam la cuptor .O tinem 10 min.Scoatem tarta de la cuptor si o lasam sa se raceasca.
Umplutura: Punem smochinele taiate jumatati si asezate cu fata in jos ,mierea si zema de portocale intr-o tigaie la calit.Tinem pe foc pana se ingroasa zeama,aprox 10-12 min.Luam tigaia de pe foc scoatem smochine si lasam la racit.
Asezam smochinele pe tarta,adaugam si zeama in care am calit smochinele,presaram pe deasupra nuca macinata nu foarte marunt, adaugam si smochinele oprite taiate jumatati.
Dam tava la cuptor pana se rumeneste blatul.Umplutura o sa ramana putin mai moale.