Pandispan
Ingrediente
2
Preparare
Preparare30 min
Gătire20 min
- Se incalzeste cuptorul, se pregatesc tavile se cerne faina, se separa albusurile de galbenus. Se bat galbenusurile cu 8 lg de zahar, untul topit si esenta.
- Albusurile se bat spuma cu mixerul si se pune restul de zahar in ploaie, compozitia trebuie sa arate ca o bezea. Aceasta se toarna peste galbenusuri, se amesteca faina cu praful de copt si se incorporeaza lejer pentru a nu distruge bulele de aer formate.
- Se toarna 3/4 din compozitie in tavile acoperite cu hartie de copt, iar cealalta parte se amesteca cu cacaoa si nucile, alunele sau stafidele. Se baga in cuptor la 150 gr, nu se deschide cuptorul timp de 15-20 min apoi se mai tin aprox jumatate de ora in cuptor la 180 gr.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
08/02/2017
Eu am amestecat tot zaharul cu galbenusurile ca sa nu stric spuma albusurilor. Asa facea bunica si a iesit mega pufos si bun. Tot de la bunica stiu ca se pot pune 8 linguri de ulei in loc de unt (mai usor) si 8 linguri de apa. Si a iesit perfect chiar si fara praf de copt !
am gătit această rețetă
07/05/2014
Mi-ai facut o mare,mare pofta o pun pe mama sa il faca.
am gătit această rețetă
14/01/2014
Cu mici modificari, sau mai bine zis adaosuri, dar a iesit super!!
am gătit această rețetă