Pandispan de casa

Altele
6 porții
Foarte ușor
50 min

Ingrediente

6

Preparare

Preparare15 min
Gătire35 min
  • Ouale de tara sunt minunate atat pentru gust cat si culoare. Masurati ingredientele cu aceeasi cana si lingura. Ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, lasate de seara in bucatarie sau scoase de la frigider cu cel putin 3 ore inainte. Le spalam si le stergem cu un servet. Separam galbenusurile de albus avand grija sa nu se strecoare pic de galbenus in albus .
  • Vasul pentru albusuri trebuie sa fie bine spalat si uscat. Se bat albusurile cu sare si cativa stropi de lamaie pentru 3 minute la viteza mica apoi marim viteza pentru alte cateva minute si apoi folositi ultima treapta.
  • Cand am obtinut bezeaua incepem si adaugam treptat zaharul si mixam dupa fiecare transa. Odata ce am terminat cu zaharul adaugam apa clocotita in doua transe si mixam. Apoi procedam la fel si cu uleiul. Galbenusurile presarate cu sare si putin zahar se lasa 15 minute dupa care se mixeaza cu coaja de citrice si esentele.
  • Adaugam amestecul la albusuri si apoi treptat cate doua linguri de faina amestecand usor de jos in sus pentru a nu se lasa aluatul. Tapetam doua tavi de chec. Un chec l-a facut simplu iar la al doilea a procedat in felul urmator: a pus un strat de compozitie, am presarat stafide, nuci rupte bucati, fructe uscate si nuca maruntita la robot dupa care am pus restul de compozitie.
  • Nuca se pune la cuptor pntru putin timp pentru a-i intensifica aroma. Se decojeste si o parte se macina la robot impreuna cu o lingura de zahar caci este uleioasa si se face pasta iar cealalta se rupe bucati. Cel cu nuca s-a epuizat in 20 de minute.
  • Se poate face la fel de bine si cu cacao oprind 1/3 din compozitie si amestecand-o cu cacao cernuta dupa care se varsa peste cea alba. Se da la cuptorul incalzit la foc potrivit pentru 30-35 de minute, se face testul cu scobitoarea dupa care se opreste focul si se lasa in cuptor cu usa intredeschisa sa se raceasca.
JJoujou

Întrebări

Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

  • pagina 1 / 2
29/05/2016

Fără.

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
20/06/2013

Excelent

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
09/05/2014

Buna

(0) (0) abuz
10/12/2013

E mort

(0) (0) abuz
10/09/2013

Deliciu!

(0) (0) abuz
17/07/2013

Cea mai buna reteta pentru pandispan

(0) (1) abuz
24/06/2013

Reteta perfecta pentru pandispan!

(0) (0) abuz
06/06/2013

Ami place mult siteu

(0) (0) abuz
01/06/2013

Destul de bine :/ :)

(0) (0) abuz
17/05/2013

Super buna

(0) (0) abuz
  • pagina 1 / 2