Petitchef

Friptura de miel la cuptor

Felul principal
4 porții
30 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

4

Preparare

  • Pentru friptura de Paste, partea cea mai buna este piciorul din spate pina la rinichi. Carnea, neudata, se pirleste la flacara, ca sa se arda firele de par. Carnea de miel scade mult la fript, cu osul isi va pastra mai bine forma.
  • Bucata de carne se asaza intr-o tava sau cratita potrivita cu marimea ei pentru a nu ramine loc liber in jur (altfel se va arde sosul), se presara cu un virf de cutit piper si un virf de cutit boia dulce de ardei (care se intinde cu mina la suprafata), ca sa se rumeneasca frumos, apoi se unge bine cu untura de porc sau cu untdelemn.
  • Tava se introduce in cuptrul bine incins, unde se lasa circa 20 minute, pina cind se rumeneste putin; apoi se presara cu putina sare fina si in cratita se adauga 3-4 linguri de apa. Din cind in cind, carnea se intoarce, ca sa se rumeneasca uniform, stropindu-se de fiecare data cu sosul din tava, care se completeaza cu apa cit este necesar ca sa nu se arda.
  • Dupa ce s-a rumenit putin, carnea se acopera, ca sa ramina mai suculenta. Se frige aproximativ 1 1/2 ora. Cind este gata, se pun in sos 3-4 catei de usturoi, taiati in felii si cu acest sos se stropeste bine friptura; astfel, usturoiul aromeaza mai intens. Se serveste cu salata de cartofi preparata cu ceapa, cu salata verde, cu cartofi prajiti, dupa guistul fiecaruia.
  • Cartofii se pot praji chiar in grasimea in care s-a fript carnea. La final puteti presara peste friptura frunzulite de cimbru.O salata verde proaspata cu ceapa verde si marar va da o savoare deosebita fripturii de miel.


G Gatind cu Mira

Întrebări:




Comentarii:

14/10/2013

9

(0) (0) Abuz
30/05/2013

Minunata!!!

(0) (0) Abuz
22/03/2013

Suna bine

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Friptura orloff
Friptura orloff
7 porții
1 h 15 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
Cum să gătești o friptură de porc la cuptor?
4 porții
1 h 38 m
Foarte ușor
4.9 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
Cum să gătești o friptură de somon la cuptor?
1 porții
12 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum să gătești o friptură din carne tocată?
Cum să gătești o friptură din carne tocată?
1 porții
4 min
Foarte ușor
4.8 / 5
Rețetă Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
Filet mignon la cuptor - gătit perfect, explicat pas cu pas
4 porții
1 h 3 m
Foarte ușor
4.4 / 5

Articole conexe

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati! Friptura de miel de Paste Friptura de miel de Paste Cartofii - fel de mancare sau garnitura? Cartofii - fel de mancare sau garnitura?

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează