Articole Petitchef - pagina 10
Baharat sau 7 piperuri
Baharat este un amestec de condimente folosit in multe din tarile arabe si se foloseste la aromarea mancarurilor orientale din carne.
vezi mai multDeserturi cu nuca de cocos
Nuca de cocos se remarca printr-un gust foarte placut fie ca este consumata in stare cruda, in sucuri, ori deserturi. Fulgii de nuca de cocos sunt in prezent cei mai folositi la deserturi, iar dulciurile cele mai remarcate sunt: bomboanele Raffaello, rulada de biscuiti cu crema de cocos, fursecuri cu nuca de cocos, prajitura Bounty.
vezi mai multColectie de prajituri cu foi
Prajiturile cu foi de casa sunt un rasfat culinar si le puteti pregati pentru orice ocazie de sarbatoare sau cand va e pofta de ceva bun, facut in casa.
vezi mai multSemintele de pin – o adevarata farmacie
Puteti folosi semintele de pin ca adaos la salate, mancaruri pe baza de peste sau carne, ca umpluturi pentru legume dar si la deserturi. Cateva seminte de pin dau o aroma puternica oricarei salate proaspete si chiar prajiturilor.
vezi mai multDeserturi cu biscuiti
Simpli, glazurati in ciocolata alba sau neagra, cu nuca, migdale sau cu diverse arome si creme de fructe, biscuitii pot fi deserturi excelente sau aperitive.
vezi mai multColectie de retete cu masline
Deoarece sunt accesibile reprezinta un ingredient adecvat in retetele de salate.
vezi mai multSucul de fructe - capcana dulce
Daca obisnuiti sa consumati sucuri din fructe proaspat stoarse si vreti sa slabiti, s-ar putea sa aveti o surpriza cand va urcati pe cantar. Unii nutritionisti spun ca sucurile de fructe ingrasa la fel de mult ca si bauturile de tip Cola.
vezi mai mult12 retete cu Spaghete
Spaghetele constituie una din cele mai comode metode de a prepara rapid o masa consistenta si gustoasa. Sunt usor de preparat si sunt hranitoare in cazul in care contin ingrediente importante pentru organism.
vezi mai multChorizo – specialitate traditionala cu denumire de origine protejata
“Chorizo” este un produs crud, uscat traditional, de origine spaniola, preparat din carne de porc. Traditia prepararii este raspandita din Spania si Portugalia pana in Mexic, iar sortimente asemanatoare se fac in Argentina si Brazilia, dar si India si Filipine.
vezi mai multRegina nucilor - Nuca de Macadamia
Datorita texturii delicate, aromei unice si culorii asemanatoare untului, nuca de Macadamia este considerata regina nucilor.
vezi mai multSupa crema - colectie de retete
Supa, clara sau crema ne poate fi un ajutor de nadejde in noptile reci de iarna; un bol fierbinte si hranitor, ne va incalzi si va trezi la viata papilele gustative.
vezi mai multVarza rosie - medicament imunostimulator
Fiind de cateva ori mai bogata in vitamina C decat portocalele si multe substante cu efect antioxidant, varza rosie este un adevarat medicament imunostimulator.
vezi mai multConopida – „Varza cu studii superioare”
Alba, violeta, verde sau portocalie, conopida contine potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, cupru, zinc, fluor, caroten si vitaminele C, K, B1, B2, B6 si este recomandata pentru prevenirea multor tipuri de cancer.
vezi mai multDeserturi de „cosmar” pentru Halloween
Daca sarbatoriti si sunteti in pana de idei sau daca vreti doar sa va speriati prietenii cu deserturi de „cosmar”, va ajutam noi cu cateva sugestii. :)
vezi mai mult9 Retete de bruschette
Cea mai populara reteta din Italia implica busuioc, rosii proaspete, usturoi si ceapa sau mozzarella. In Italia, bruschetta este adesea preparata folosind un gratar special si este de obicei servita ca o gustare sau un aperitiv. Ca traditie, bruschetta serveste an de an pentru a testa noua recolta de ulei de masline.
vezi mai multTaro - una dintre cele mai vechi plante cultivate
Taro este considerata una dintre primele plante cultivate din istoria omenirii. Numele sau stiintific este Colocasia esculenta si are o istorie cu adevarat fascinanta. Este un aliment de baza in Africa, India si Oceania, dar poate fi gasit peste tot in Japonia, Egipt, Surinam, in Statele Unite, Fiji si Spania.
vezi mai multHreanul – condimentul-medicament
Ideal in bucatarie pentru muraturile de iarna, hreanul este un antibiotic natural si trateaza eficient infectiile respiratorii, iar frunza si radacina lui sunt recomandate si celor care vor sa slabeasca.
vezi mai multStrudelul cu mere - specialitate vieneza
Alaturi de snitelul vienez, strudelul cu mere reprezinta astazi o emblema a Austriei, cunoscut sub denumirea de „Apfelstrudel”.
vezi mai multCateva cuvinte despre Burrito
Burrito este o mancare traditionala mexicana, reprezentat dintr-o lipie in care este impaturita o combinatie de ingredinte si care a fost preluata cu succes si in SUA.
vezi mai multColectie de retete cu dovleac
Dovleacul este un aliment complex, cu un pret accesibil, de la care sunt folosite florile, semintele si miezul. Fiind o leguma tare care se consuma cu precadere prelucrata termic, dovleacul se pastreaza proaspat luni de zile, fiind usor de depozitat.
vezi mai multLaptele de migdale – miracolul vegetal
Descoperit ca o alternativa la consumul de lapte de origine animala, laptele de migdale este consumat in ultimii ani de tot mai multe persoane care manifesta intoleranta la lactoza, de cei care au un stil de viata vegetarian sau cei care doresc sa aiba un stil de viata sanatos.
vezi mai multGanache sau combinatia perfecta a ciocolatei cu smantana
Folosita in mai toate preparatele ciocolatoase, fiind ideala pentru a orna ori a umple diverse sortimente de prajituri, bomboane, tarte, torturi, etc, crema Ganache a luat nastere dintr-o greseala, asa ca multe alte lucruri de care ne bucuram astazi.
vezi mai mult7 motive sa consumam ardei grasi
Consumul de legume si fructe sanatoase ajuta la prevenirea bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral, a diverticulitei, controleaza tensiunea arteriala, previn anumite tipuri de cancer si protejeaza impotriva cataractei si a degenerescentei maculare sau pierderea vederii.
vezi mai multColectie de retete cu iaurt
Dupa fructe si legume, iaurtul ocupa locul doi in ierarhia alimentelor benefice pentru sanatate, dense in nutrienti, fiind un aliment complet.
vezi mai mult