Se intampla uneori sa ne apucam de pregatit ceva si entuziasmati de reusita preparatului, sa o dam in bara in ultima clipa, transformand totul intr-un fiasco. Bunica zicea ca atunci cand te apuci sa faci maioneza sa zici tot timpul « Tatal nostru » ca sa nu se taie. Doamne ce m-am amuzat ani la randul.
vezi mai multOul - vedeta incontestabila a majoritatii preparatelor culinare – creeaza uneori dificultati in cazul in care este nevoie de separarea albusului de galbenus.
vezi mai multIn popor, luna iunie este denumita „Ciresar”, dar pe langa delicioasele cirese, in aceasta luna apar capsunile, fragii, dudele, zmeura, visinile si coacazele. Culoarea predominanta a fructelor din aceasta luna este rosu, afrodisiaca, stimulenta a sistemului circulator, renal si a ficatului
vezi mai multConsumul de legume si fructe sanatoase ajuta la prevenirea bolilor de inima si a accidentului vascular cerebral, a diverticulitei, controleaza tensiunea arteriala, previn anumite tipuri de cancer si protejeaza impotriva cataractei si a degenerescentei maculare sau pierderea vederii.
vezi mai multSe intampla uneri, poate mai des decat credem, sa facem un desert perfect si cand vine etapa ornarii cu frisca, totul se ruineaza. Frisca nu iese cum ne dorim, nu-si pastreaza forma, iar decoratul devine un calvar
vezi mai multUntul reprezinta unul dintre cele mai importante produse lactate pentru alimentatie, fiind grasimea de origine animala cu cea mai mare digestibilitate. Se consuma intins pe alte feluri de mancare, ajuta la coacere, la realizarea de sosuri sau pentru prajire
vezi mai multAcrilamida este o substanta produsa in mod natural in alimente ca urmare a prepararii la temperaturi ridicate (coacere, frigere sau prajire).
vezi mai multLintea, acest gigant nutritional, ofera organismului nostru 6 minerale importante, 2 vitamine din complexul B, proteine complete si o (zero) grasimi.
vezi mai multSmoothie satisface dorintele tuturor: e hranitor, plin de vitamine, satios, usor de preparat, poate avea efecte de slabire si, cel mai important, e foarte gustos!
vezi mai multAdeptii dietei Raw Food consuma in general numai alimente neprocesate de origine vegetala, de preferat organica. Exista insa si exceptii, cand se consuma si alimente de origine animala neprocesate.
vezi mai multCiresele sunt fructe dulci, zemoase sau pot avea un gust acidulat sau amarui in functie de soi.
vezi mai multPentru ca majoritatea dintre noi suntem in criza de timp, dimineata suntem nevoiti sa mancam celebra omleta, si pentru ca este gustoasa dar si pentru ca se gateste rapid. Totusi, stim cu totii cum sa facem o omleta perfecta?
vezi mai multO buna masticatie are un efect pozitiv asupra sanatatii tractului digestiv si in mod particular asupra dentitiei.
vezi mai multNimeni nu poate rezista tentatiei de a manca cel putin una atunci cand le vede asezate pe platou, in „haine de gala” (aurii, pudrate cu zahar vanilinat) emanand un parfum dulce in toate casa.
vezi mai multDaca doriti sa experimentati nu va fie frica sa incercati o reteta de tort, dar tineti cont de urmatoarele sfaturi: alegeti o reteta rapida si usoara, folositi fructe proaspete si de sezon, pregatiti creme in combinatii contrastante...SERVITI CU POFTA!
vezi mai multBulzul sau botul de mamaliga este o mancare specifica din Ardeal, pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Se poate servi ca aperitiv sau ca o gustare rapida.
vezi mai multNegresa este una dintre cele mai prajiturile de casa cel mai usor de facut. Este ieftina, rapida si pe placul tuturor, de la mici la mari. Pentru ca este un dulce preferat de aproape toata lumea, exista si varianta „de post”.
vezi mai multDesi reteta e simpla, apa, faina, sare si drojdie, fiecare gospodina are un ingredient secret: multa dragoste!
vezi mai multRicotta este o specialitate de branza produsa in Italia, obtinuta prin coagularea zerului de lapte de oaie. Este un produs ideal pentru persoanele interesate de o alimentatie echilibrata si sanatoasa datorita continutului scazut de grasimi si continutului ridicat de calciu.
vezi mai multNu se cunoaste cine a inventat chiftelele. Le gasim cam peste tot in lumea asta, se numesc diferit si se condimenteaza in functie de specificul local. Unii le marineaza in sos de rosii, altii le frig in ulei incins ori untura, dar tot chiftele sunt.
vezi mai multDesi este o leguma de care ne putem bucura pe tot parcursul anului, trebuie sa stiti ca cea mai buna perioada de recoltare este aprilie-iulie a fiecarui an, atunci cand el ajunge la maturitate.
vezi mai multBaconul este carne cu grasime afumata, obtinuta din burta porcului. Insa mai multe populatii ale lumii il obtin din parti diferite.
vezi mai multEste un secret cunoscut de mult ca apa bauta de indata ce te ridici din pat, adica inainte de a manca ceva, este o modalitate buna de a purifica sistemul intern.
vezi mai multHrisca este o pseudo-cereala, o samanta de fructe ce se regaseste in familia rubarbei si macrisului. Datorita lipsei glutenului si cantitatilor impresionante de antioxidanti este recomandata ca o alternativa la grau pentru cei care au intoleranta la cereale.
vezi mai mult