Haideti sa vedem cateva sfaturi culinare, testate si care nu dau gres niciodata.
1. Despre ou
Oul este mai usor de curatat daca in apa in care fierbe se adauga cateva picaturi de otet sau daca dupa ce l-ati fiert il puneti repede in alt vas cu apa rece si il tineti acolo 1-2 minute.
2. Despre icre
Icrele pastrate in sare si ulei se desareaza daca se pun intr-un tifon si se tin in lapte sau in apa rece cam 1 ora. Se storc cu grija si se prepara.
3. Despre albusuri
Albusurile se bat mai bine daca ouale sunt proaspete si reci. In momentul cand va apucati sa le bateti, adaugati un praf de sare.
4. Untul pentru prajituri
Se bate mult mai usor spuma daca il taiati in cubulete mici si il lasati la temperatura camerei cam 30 minute, pana se inmoaie.
5. Despre supa
Obtineti o supa clara daca fierbeti totul la foc mic si de fiecare data cand luati spuma de carne, adaugati o lingura de apa rece.
Daca ati pus prea multa sare in supa, ciorba, adaugati 3-4 cartofi cruzi taiati in doua si dati in clocot. Scoateti cartofii si daca toti ii puteti manca sau utiliza la un alt preparat.
Daca in timpul fierberii supei lichidul scade foarte mult completati cu apa calda, nu cu apa rece intrucat tulbura supa si incetineste procesul de fierbere.
6. Despre branza
Branza se desareaza mai usor daca o inveliti intr-un servet de hartie alba si o puneti peste seara intr-un vas cu apa rece.
7. Despre verdeturi
Verdeturile se adauga la supe, ciorbe in ultima clipa, dupa ce focul a fost stins. Se adauga verdeata si se pune capacul.
8. Despre varza acra
Varza isi pierde din acreala daca atunci cand o gatiti adaugati la fiert cateva bucati de cartofi cruzi.
9. Despre aluatul pentru clatite
Aluatul pentru clatite nu se mai lipeste de tigaie daca adaugati in compozitie putin ulei.
10. Formele pentru taiat fursecuri si biscuiti
Formele folosite pentru fursecuri si biscuiti vor taia mai bine aluatul daca vor fi inmuiate in faina de fiecare data cand taiem.
11. Despre lamaie
Lamaia va fi mai zemoasa daca o rulezi un pic in palme sau pe un tocator si apoi o tai sau o storci.
12. Despre scoaterea samburilor
Puteti scoate rapid samburii cireselor, visinelor folosind o agrafa de birou sau un acar (asa facea bunica) in cazul in care nu aveti un aparat special.
13. Despre piureul de cartofi
Nu folositi lapte rece cand pregatiti piureul de cartofi, caci acesta il innegreste.Folositi lapte cald.
14. Ciupercile pt salata
Ciupercile pt salata nu se innegresc daca inainte de a le pune la fiert, le tineti putin in apa cu otet.
15. Maioneza pentru salate
Maioneza pentru salate va fi mult mai usoara (light) daca inlocuiti o parte din maioneza necesara cu iaurt.
16. Daca vrei sa prajesti ceva
Daca vrei sa prajesti ceva (cartofi prajiti de exemplu) si vrei sa eviti stropii de ulei incins, pune un praf de sare in uleiul incins inainte de a praji.
17. Daca ai afumat mancarea
Daca ai afumat mancarea, varsa repede continutul intr-un vas curat fara sa te folosesti ustensile. Mancarea ne arsa va trece in vasul curat, iar mancarea deja prinsa sau cu miros de fum va ramane in vechiul vas.
18. Fructele in tarte sau in pandispan
Fructele in tarte sau in pandispan nu se vor cufunda, daca inainte de a le pune in dati prin faina sau prin pesmet. La fel se poate proceda si cu rahatul sau nucile.
19. Sarea incetineste procesul de fierbere
Sarea incetineste procesul de fierbere atat in cazul carnii, cat si al legumelor. Adaugati sare atunci cand mancarea este aproape gata.
20. Nu folosi cutitul pentru a taia salata verde
Nu folosi cutitul pentru a taia salata verde, deoarece aceasta se poate decolora. Este preferabil sa rupi frunzele cu mana, in dimensiunile dorite.
Comentarii:
Multumim
MULTUMESC PENTRU SFATURI.
Putina apa rece se adauga doar la inceput cand se spumeaza ciorba pentru a incetini procesul de fierbere si sa nu se incorporeze spuma in ciorba. In acest mod avem o ciorba limpede. Dupa inceperea fierberii se adauga doar apa calda.
Binisor în afară de icre, ele sunt consumate ca produs de post, si atunci nu pot fi muiate în lapte
La punctul 5, cred ca-i o neconcordanta intre primul si ultimul aliniat: o data apa rece adaugata limpezeste supa, iar alta data o tulbura. In rest util de stiut.
Articol binevenit,cu multe trucuri necunoscute inainte de a-l citi.
MULTUMIM PENTRU SFATURI .
Bine de stiut la orice varsta.
Bine de stiut
FELICITARI ! pentru tot ce faceti