Nautul este una dintre cele mai vechi leguminoase, fiind consumata in Estul Mijlociu inca de acum 7500 de ani. Cultivarea a inceput pentru prima data in jurul anilor 3000 i.Hr in bazinul Marii Mediterane si ulterior s-a raspandit in India si Etiopia.
vezi mai multDaca nu ati mai gatit cu plante aromatice proaspete pana acum, nu stiti ce ati pierdut. Veti fi uimiti de modul in care pot transforma si adauga savoare retetelor voastre preferate.
vezi mai multPotrivit calendarului crestin ortodox, in ziua de 9 martie sunt omagiati “cei 40 de Sfinti Mucenici din Sevastia”. Sarbatoarea crestina a celor 40 de Sfinti, se suprapunea cu inceperea anului agricol, astfel generand o sarbatoare traditionala romaneasca, cunoscuta sub numele de Mucenici sau Macinici.
vezi mai multExtractul de stevie este un indulcitor natural, extras din frunzele plantei cu acelasi nume, de preferat fiind cel sub forma lichida. Contine zero calorii si este 300 de ori mai dulce ca zaharul.
vezi mai multPrimavara este sezonul care deschide pofta pentru salate, caci diversitatea legumelor proaspete este foarte mare.
vezi mai multTemperatura la care este servit un vin are un impact semnificativ asupra aromei si calitatii vinului. De fapt, temperatura la care este servit vinul este mai importanta decat paharul din care il bei.
vezi mai multPainea de casa este mult mai gustoasa decat cea de la magazin, nu este incarcata cu conservanti, afanatori si este chiar simplu si usor sa o faceti acasa.
vezi mai multScoicile Saint Jacques sunt moluste cu marginile dantelate, curbate in linii fine, carnea alba de marimea unei nuci si gulerul de icre portocalii. Scoicile Saint Jacques fac parte dintre molustele marine, care, datorita gustului deosebit sunt apreciate mult in gastronomia lumii.
vezi mai multDesi nu se stie cine a inventat-o, considerata la inceput mancarea saracilor, delicioasa pizza a devenit in timp din ce in ce mai apreciata, fiind consumata in orice moment al zilei si cu orice ocazie.
vezi mai multProdusele de post pregătite în casă sunt foarte gustoase și sănătoase; nutriționiștii recomandă pentru o dietă echilibrată și pentru detoxifierea organisnului consumarea periodică a produselor de post – legume, fructe, cereale.
vezi mai multSuntem in luna Februarie, Luna Iubirii, si nu mai e mult si intram in Martie, Luna Femeii cand oricare dintre dvs. , ne referim la femei, doreste sa petreaca cat mai putin timp in bucatarie si mai mult timp cu persoana iubita sau mai mult timp pentru sine.
vezi mai multCocktailuri de prim rang de Ziua Indragostitilor.
vezi mai multCineva spunea ca bunele maniere la masa reprezinta piatra de incercare a educatiei. Bunele maniere sunt apanajul omului care isi cunoaste exact locul in lumea in care traieste.
vezi mai multCu o istorie de peste 3000 de ani, mustarul este unul dintre cele mai vechi condimente. Originea mustarului se pierde in negura istoriei, egiptenii reimprospatau si imbogateau cu el gustul carnii, chinezii cultivau mai multe soiuri, iar grecii si romanii il foloseau in scopuri medicale dar si culinare.
vezi mai multKetchup-ul, desi poate parea bizar, nu a fost dintotdeauna produs din rosii. Inainte ca rosiile sa fie adaugate conceptului, ketchup-ul desemna un sos, in general din otet, achizitionat la sticla.
vezi mai multLumea este plina de oameni eclectici, interesanti si uneori bizari. Acelasi lucru este valabil pentru bauturile alcoolice. Noi am ales cinci dintre cele mai ciudate bauturi din intreaga lume. Unele sunt bazate pe istorie si traditie si sunt baute cu un scop anume, in timp ce altele sunt doar ciudate.
vezi mai multDe cate ori vi s-a intamplat sa comandati o pizza acasa si sa va ramana din ea macar o felie sa va puteti delecta de ea si a doua zi? Curios? Eu cred ca de fiecare data!
vezi mai multIata care sunt cele mai interesante povesti reale din spatele a 6 producatori de bauturi alcoolice din lume.
vezi mai multSe mai numeste Pestele Sf. Petru sau "Sun Fish" in Hawai. In tara sfanta este cel mai cunoscut si mancat peste.
vezi mai multDulciurile au fost intotdeauna o componenta importanta a bucatariei turceasti. Originea rahatului turcesc (Lokum) dateaza din timpul Imperiului Otoman.
vezi mai multNici prin nutritie si nici cu ajutorul cosmeticelor, nu putem influenta prea mult calitatile pielii, pentru ca multe dintre caracteristicile ei, sunt determinate genetic
vezi mai multVarza este considerata un remediu universal, dar si o leguma ce poate fi preparata in multe feluri, avand proprietati anticancerigene, antiinflamatoare si antioxidante, fiind un adjuvant in tratamentele impotriva cancerului.
vezi mai multMarul, pomul fructifer al carui fruct este considerat fructul sanatatii sau al vitalitatii, este tot mai des subiectul unor cercetari referitoare la proprietatile curative. Parfumul, aroma si textura placuta a merelor sunt apreciate atat de adulti cat si de copii. Fiecare soi de mar are o culoare si un gust specific.
vezi mai multNu stiu cum se face, dar se pare ca generatia de astazi a ajuns sa consume mai multe bauturi racoritoare (carbogazoase sau nu) decat apa si se pare ca semnalul de alarma a fost deja tras, iar multi isi fac griji cu privire la implicatiile pe care aceasta situatie le-ar putea avea asupra sanatatii.
vezi mai mult