Semintele de dovleac sunt printre cele mai nutritive si aromate seminte si au fost utilizate pentru proprietatile lor nutritionale si medicinale inca din vremea Greciei Antice.
vezi mai multKoliba este producator modern de lactate, cu o gama diversificata de sortimente din lapte, din regiunile muntoase ale Slovaciei.
vezi mai multAcest fruct oriental delicat este nativ din China, de unde este introdus in secolul al VII-lea in Japonia, in secolul al XVII-lea in Europa si in secolul al XIX-lea in Statele Unite.
vezi mai multUleiul de rapita este uleiul alimentar al carui profil in acizi grasi este ideal in raport cu necesarul nostru zilnic.
vezi mai multAnnona cherimola sau Cherimoya este un arbust de foioase vesnic verde ce ajunge si pana la 7 metri inaltime, care poate fi intalnit in Chile (acolo unde este considerat fruct national), Ecuador si Peru. Mai este numit si arborele de inghetata, iar gustul fructelor sale se aseamana cu gustul dat de combinatia ananas, mango si capsuni. Fructele coapte au o nuanta de negru-verde.
vezi mai multCa e mare, ca e mic sau pitic, povestea micului romanesc a inceput in urma cu peste 100 de ani, iar de-a lungul timpului preparatul si-a castigat popularitatea pe gratarul tuturor romanilor.
vezi mai multUn condiment este de obicei definit ca o parte aromatica a unei plante tropicale, fie ca este vorba de o radacina, scoarta de copac, floare sau seminte. Cu exceptia vaniliei, ardeiului iute, ienibahar, aproape toate condimentele sunt de origine asiatica.
vezi mai multSchinduful a fost cultivat pentru proprietatile sale medicinale inca din antichitate. In Egipt era utilizat inca din anul1000 i.e.n. printre altele si pentru imbalsamare, iar semintele mature si uscate erau folosite ca afrodiziac. Arabii il foloseau ca tratament impotriva caderii parului, iar in India era cunoscut pentru proprietatile sale carminative, tonice si afrodisiace.
vezi mai multMinunatele flori ne pot incanta nu numai privirea si mirosul, ci si papilele gustative. Sunt flori ce pot fi mancate, fie gatite, fie uscate in ceaiuri, fie in salate, omlete, sosuri sau gemuri, cu multiple beneficii pentru organism.
vezi mai multPiperul de Sichuan are mai multe denumiri printre care piper de anason, fagara, piper japonez, piper chinezesc si piper de floare. Poate fi folosit in cantitati mici, ca mirodenie, la fel ca piperul normal, dar are o iuteala aparte, este mai aromat si are o consistenta mai lemnoasa.
vezi mai multLotusul este nativ din India si se regaseste in intreaga Asie. El creste in lacuri, mlastini si in regiunile in care se produc inundatii. Radacinile sale stau in malul de pe fundul lacurilor, insa frunzele si florile plutesc la suprafata apei.
vezi mai multFicatul este un aliment contestat de nutritionisti: pe de o parte, este bogat in fier si alte elemente nutritive, pe de alta parte, este ridicat in colesterol.
vezi mai multAciditatea usoara a caperelor murate fascineaza atat bucatarii francezi si italieni, dar si numerosi gurmanzi. Caperele sunt folosite in sosuri, salate, pizza sau sunt servite cu somon afumat.
vezi mai multCarnea de prepelita este una dintre cele mai fine si apreciate in gastronomia internationala. Beneficiile acesteia constau in continutul scazut in grasimi si colesterol, facand din aceasta o alternativa dietetica si curativa pentru cei care sufera de obezitate, diabet si au colesterolul marit.
vezi mai multCunoscuta sub denumiri ca, usturoi de padure, usturoi salbatic sau ciorasc, usturoiul ursului, ainti sau alin de iunie, sau ceapa vrajitoarelor, leurda este o planta perena din familia Amaryllidaceae, ce creste in paduri semi-umbrite.
vezi mai multNautul, fasolea Garbanzo sau Ceci este una dintre cele mai utilizate leguminoasa in tarile din Orientul Mijlociu la preparate precum hummus si la felurile de mancare indiene, cum ar fi unele tipuri de curry. Aceste boabe sunt delicioase, usor de preparat, si ofera o serie de beneficii de sanatate.
vezi mai multCele mai multe supe sunt alimente destul de reconfortante - sunt calde, gustoase, si satioase. Dar supele crema sunt chiar mai speciale. Au o textura catifelata si o consistenta cremoasa care le face sa fie perfecte pentru a fi servite intr-un restaurant de lux dar si ca o masa calda cu familia.
vezi mai multDelicios de dulce, cu nuante de mosc si cu o consistenta untoasa, nu este de mirare ca papaya a fost numit "fructul ingerilor", de catre Cristofor Columb.
vezi mai multScortisoara este unul dintre condimentele extrem de apreciate, care a fost utilizat din timpuri biblice pentru proprietatile sale medicinale si culinare.
vezi mai multNu este clar unde exact in Italia a fost produsa pentru prima data acest fel de paine, insa macar un sortiment de ciabatta poate fi gasit in fiecare regiune din Italia.
vezi mai multVarza este una dintre cele mai vechi legume consumate de catre om, datand din anii 1600.
vezi mai multRata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inaltă calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.
vezi mai multDaca branzeturile frantuzesti sunt servite in deschiderea unei mese sau la la final, branzeturile italiene sunt de multe ori incadrate in meniul micului dejun, al mesei de pranz si al cinei
vezi mai multChicken parmesan sau Chicken Parmigiana este un preparat italian delicios.
vezi mai mult