Sa recunoastem - traim intr-o societate activa non-stop! Haosul nocturn ne afecteaza calitatea somnului si implicit a vietii. Pe de alta parte si ceea ce manancam ne poate afecta calitatea somnului. Unele alimente sunt de folos pentru un somn odihnitor, iar altele ne pot impiedica sa ne odihnim bine.
vezi mai multFructele reprezinta in alimentatie sursa importanta de glucide, antioxidanti, fitonutrienti si vitamina C. Iarna, cand nevoia de energie este crescuta, se recomanda consumul de fructe proaspete, cat mai colorate, ca sursa de energie.
vezi mai multIn Romania, in mod paradoxal, desi pentru moment nu se da o prea mare atentie cresterii iepurelui de casa, costul carnii sale este destul de ridicat, iar in restaurantele de lux este socotita o delicatesa.
vezi mai multOriginar din America Centrala, avocado este cunoscut si sub numele de para-aligator. Numele desemneaza atat arborele, cat si fructul de forma unei pere. Arborele subtropical de avocado creste pana la 20 de metri si face anual aproximativ 120 de fructe. Fructele au o lungime ce variaza intre 7 si 20 cm, cu un sambure mare in mijloc.
vezi mai multDescoperit acum mai bine de 2000 de ani de catre calugarii budisti, astazi ceaiul Matcha este vazut ca unul dintre ceaiurile cele mai exclusiviste, iar cantitatile in care acest ceai se obtine sunt limitate.
vezi mai multVanata rosie de Rotonda va fi noua leguma cu proprietati miraculoase impotriva imbatranirii. Originara din sudul Italiei, vanata rosie este singura leguma ale carei beneficii au fost dovedite in mod oficial.
vezi mai multSa facem o scurta incursiune printre tendintele care vor fi modela scena culinara si alimentara pentru anul 2015.
vezi mai multCu totii avem un stil de viata propriu, iubim mancarea de anumite feluri, picanta, fierbinte, cu anumite texturi. Va prezentam mai jos cateva sfaturi culinare de la bucatari din intreaga lume.
vezi mai multO atitudine pozitivă si echilibrată, savoarea bucuriei, aroma placerii şi parfumul fericirii sunt ingrediente pentru a obţine gustul sănătăţii.
vezi mai multSarbatorile sunt parca un meniu pentru zaharuri rafinate, alcool si cantitati mari de alimente procesate pe care am incercat sa evitam pe tot parcursul anului.
vezi mai multCand vine vorba de celebrarea Anului Nou se pare ca toata lumea are propriul mod de a sarbatori. Unii oameni arunca paine, altii ard sperietori de ciori, italienii incep cina mancand o farfurie de linte, iar dupa toastul pentru noul an se obisnuieste sa se arunce cupa pe fereastra.
vezi mai multVin sarbatorile, festin culinar pentru multi dintre noi. De la salata boeuf, mezeluri, sarmale si pana la cozonaci, vin, prajituri si torturi care mai de care mai bogate in creme si glazuri, masa imbelsugata de Craciun si Anul Nou a devenit parca o obsesie.
vezi mai multCrude sau sub forma de suc, merisoarele se recomanda persoanelor cu afectiuni cardiovasculare. Antioxdantii din compozitie fac minuni pentru intreg sistemul cardiovascular avand si proprietatea de a restabili nivelul normal al colesterolului.
vezi mai multPanettone, numit si Painea din Milano este un preparat clasic al bucatariei italiene si este pregatit in mod special de Craciun. Contine fructe confiate, coaja de lamaie si portocala, stafide, bucati de ciocolata sau chiar si nuca.
vezi mai multCuisoarele au fost folosite de mii de ani. In China, curtezanele obisnuiau sa mestece cuisoare, pentru a-si parfuma respiratia de fiecare data cand era necesar sa i se adreseze imparatului.
vezi mai multIn anii 1990, ouale au avut parte de publicitate negativa din cauza continutului lor de colesterol (210 mg per galbenus de ou) insa numeroase studii ulterioare au demonstrat in mod clar lipsa unei relatii dintre consumul de oua si bolile coronariene.
vezi mai multCu pasi repezi se apropie sarbatorile de iarna, Craciunul, Anul Nou si sarbatorile ce-i urmeaza, un prilej in plus pentru fiecare gospodina sa se gandeasca la masa festiva, ce bunatati sa mai nascoceasca, salate sa inventeze, fripturi sa impaneze dar in acelasi timp la modul cum va aranja masa, astfel incat familia si musafirii sa fie impresionati si sa-si aminteasca cu drag de aceste momente.
vezi mai multAdaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi imbunatateste sanatatea noastra mentala si fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.
vezi mai multDepurativa si energizanta, ridichea neagra, mai ales sub forma de suc, are darul de a curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda, ajuta intestinele, stomacul si vezica biliara.
vezi mai multOriginar din Brazilia, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Membru al aceleiasi familii Anacardiaceae din care face parte fisticul si fructul mango, Caju a fost considerat mereu un arbore special datorita lemnului pretios si fructelor cu un gust inconfundabil.
vezi mai multTacamurile se numara printre obiectele de prima necesitate pentru uzul zilnic si prin urmare, necesita un tratament si o ingrijire corespunzatoare pentru a ramane mereu intrebuintabile, pentru a avea o durabilitate indelungata si pentru a-si pastra aspectul original placut.
vezi mai multO supa de prim rang se face usor cu un stock bun. Intrebarea care se pune: stock de legume facut in casa sau cel de la magazin?
vezi mai multUn frigider curat este o necesitate pentru pastrarea alimentelor in conditii de siguranta, propice consumului. Bacteriile si mucegaiul se pot dezvolta in zone ascunse si se pot raspandi cu usurinta la produsele alimentare si bauturile ce se afla in frigider.
vezi mai multVanata este un antioxidant natural datorita continutului de nasunina, un fitonutrient capabil sa blocheze actiunea radicalilor liberi si sa protejeze membrana celulara. Nasunina este un chelator al fierului, adica are proprietatea de a normaliza cantitatea de fier din organism.
vezi mai mult