Mari sau mici, cu sau fara samburi, rosii sau galbeni, nimic nu se potriveste vara mai bine ca un pepene mare si suculent.
vezi mai multAflat pe piata de ceva vreme (din octombrie 2013), testat mai ceva ca o naveta spatiala de multa lume, de la VIP-uri pana la oameni simpli, Philips Multicooker ajunge si in bucataria Petitchef. ro.
vezi mai multSpecialistii in medicina naturista considera fasolea verde o leguma bogata in saruri minerale, cu calitati terapeutice indiscutabile. Acest lucru se datoreaza continutului bogat in aminoacizi (arginina, tirozina, triptofan), potasiu, calciu, fier si in vitaminele B1, B2 si C.
vezi mai multReteta prepararii carnatilor de Plescoi este pastrata de localnicii din zona Plescoi- Berca, acolo unde s-a nascut si legenda haiducilor. Ei prindeau oile bogatilor munteni cand acestia veneau la targul din Buzau si, ca sa nu-i prinda potera cu prada vie, o faceau pastrama si carnati pe timp de noapte cand temperaturile erau mai scazute si carnea putea sa se raceasca mai bine.
vezi mai multLucrurile bune vin in pachete mici, si aceasta este valabil cand vine vorba de beneficiile nutritionale ale fisticului. O portie de aprox. 30 gr de fistic (aproximativ 49 nuci) contine o serie de vitamine, minerale si alti nutrienti care ajuta organismul sa functioneze si sa ramana sanatas. Si toate pentru aproximativ 160 de calorii!
vezi mai multDin punct de vedere al taierii, carnea de vita are 14 bucati de carne, dar in functie de acestea, exista multe sub-taieturi, iar unele restaurante se lauda ca pot avea in meniu pana la 40 de bucati diferite de carne de vita.
vezi mai multGaram masala este un amestec de condimente aromatice utilizat pe scara larga in bucataria indiana.
vezi mai multCarnea de vita este bogata in grasimi, dar jumatate dintre acestea sunt mononesaturate, benefice totusi pentru inima. Cu toate acestea, carnea de vita cu putina grasime, consumata din cand in cand, este benefica.
vezi mai multFacuta cu soia, aceasta pasta japoneza este delicioasa atunci cand este adaugata la tocanite de carne de vita sau cand este folosita ca un sos pentru pulpe de pui si peste alb. Miso este una dintre cele mai bogate surse de proteine si vitamina B12 si este adesea folosit ca un substitut de carne in cele mai multe feluri de mancare vegetariene orientale.
vezi mai multSomonul este pestele care aduce cea mai mare cantitate de Omega 3 si se caracterizeaza prin carnea rosie sau portocalie.
vezi mai multCake pops - prajiturelele frumos decorate in culori vii, modelate sub forma de bilute si puse pe bat. Prepararea prajiturii in sine nu este dificila dar modelarea si decorarea solicita poate mai mult timp decat ati avea nevoie pentru un tort.
vezi mai multRacoritoare in mod natural, apa de nuca de cocos are un gust dulce, de nuca si contine carbohidrati usor de digerat, sub forma de zahar si electroliti. Bogat in proteine, miezul alb al nucii de cocos contine vitamina B, zinc, fosfor si fier.
vezi mai multAlergia alimentara apare la ingerarea unui anumit aliment sau aditiv alimentar, ca reactie la o proteina ce poate fi prezenta in aliment sau aditivul alimentar respectiv. Alergia alimentara poate apare la orice varsta, dar in general apare la varste foarte fragede, cand atat sistemul imunitar cat si cel digestiv sunt inca in formare, fiind mai sensibile la aparitia alergiei.
vezi mai multCimbrul a fost folosit inca din antichitate pentru proprietatile sale culinare, aromatice si medicinale. Egiptenii antici l-au folosit ca agent de imbalsamare a faraonilor lor decedati.
vezi mai multȚi-ai imaginat vreodată că poți prepara dulceață de căpșuni peste noapte, fără să o supraveghezi? Dar că pastele și sosul pot fi gătite rapid împreună, în același vas?
vezi mai multMenta proaspata este disponibila pe tot parcursul anului in supermarketuri la raionul de ierburi aromatice, insa sezonul ei este in lunile calde de vara. Profitati din plin proprietatile racoritoare ale acestei plante versatile!
vezi mai multOriginara din Italia, mai exact Sicilia, Granita este un desert simplu de preparat, usor, savuros si extraordinar de racoritor. Ingredientele principale sunt la indemana oricui: apa, zahar sau miere, siropuri, fructe si/sau diverse arome.
vezi mai multKaab el ghzal este un desert marocan din aluat umplut cu crema de migdale si pudrat din belsug cu zahar.
vezi mai multUleiul din nuca de cocos este unul dintre putinele alimente care pot fi clasificate ca un "superfoods" sau un aliment complex si un remediu valoros atat pentru adulti, cst si pentru copii, varstnici si femeile insarcinate.
vezi mai multTajine (tagine) este numele generic pentru un tip de mancare din bucatariile nord-africane (Maroc, Tunisia, Algeria). Cuvantul tajine se refera, de fapt, la vasul in care acest tip de mancare este gatit.
vezi mai multSuntem mereu in cautarea de a descoperi noi modalitati de a ne face viata mai usoara prin inventii inovatoare. Ceea ce nu reusim de multe ori sa intelegem, este ca nu toate inventiile sunt bune pentru sanatatea noastra.
vezi mai multFasolea Tonka este samanta unui fruct originar din Guyana Franceza, foarte populara in Franta si Germania, insa interzisa in SUA, in alimentatie folosit atat in industria alimentara, cat si in cea a parfumurilor, a tutunului, a cafelei si a bauturilor alcoolice. In trecut, boabele de tonka erau utilizate la aromatizarea tutunului de pipa, al carui parfum devenea inconfundabil.
vezi mai multBatat-ul sau cartoful dulce (Ipomoea batatas) este o planta dicotiledonata care care apartine familiei Convolvulaceae, cu o radacina comerstibila, avand gust dulce, dar care nu face parte din aceeasi categorie cu cartoful. Este originara din America (Centrala sau de Sud).
vezi mai multCrema de branza este descrisa ca o branza proaspata, moale, tartinabila care se consuma in stare proaspata. Are un termen de valabilitate scurt, cu o aroma usoara si un gust dulce. La temperatura camerei, crema de branza se intinde cu usurinta si are o textura neteda si cremoasa.
vezi mai mult