Din punct de vedere al taierii, carnea de vita are 14 bucati de carne, dar in functie de acestea, exista multe sub-taieturi, iar unele restaurante se lauda ca pot avea in meniu pana la 40 de bucati diferite de carne de vita.
In acelasi mod, un porc este impartit opt moduri si, similar cu carnea de vita, are mai multe variante taiere. De exemplu, un macelar poate taia in 10 moduri diferite un cotlet de port.
In functie de modul in care carnea a fost taiata, depinde si modul in care se gateste. Antricotul de vita, spata de vita si coastele scurte sunt de obicei, cel mai bune atunci cand se fierb. Spata de porc are cel mai bun gust atunci cand bine prajita. Bucati de carne taiate din antricotul de vita sau din spata de vita sunt potrivite pentru gatirea prin fierbere, asa cum este si piciorul de porc. Dar atunci cand intr-adevar doriti sa obtineti cele mai multe arome din carne dumneavoastra, alegeti gratarul ca mod de preparare.
Mai jos descriem cinci bucati diferite de carne care un gust mai bun la gratar.
Locul 5 - coastele de porc si vita
Coastele de porc si de vita sunt excelente pe gratar, daca le dai timp suficient pentru a face se face. Daca aveti un gratar electric de gradina, setati caldura la mediu (120 grade Celsius). Coastele ar trebui sa fie gata inte 45-90 de minute. Asigurati-va ca rotiti coastele din cand in cand, pentru a se coace uniform.
Locul 4 - cotlete de porc
Multe bucati de carne de porc sunt cel mai bune atunci cand sunt fierte, fripte sau, in cazul baconului, atunci cand este gatit in tigaie.
Cotletul de porc, mai ales varietatea cu os, trebuie sa fie intotdeauna gatit pe gratar. Alegeti un cotlet cu un inel subtire de grasime in jurul marginii exterioare. Grasimea gatita pe gratar poate imbunatati aroma carnii si poate fi indepartata inainte de a fi servita.
Locul 3 - friptura din diafragma de vita
Friptura din muschiul diafragma poate fi foarte frageda, atata timp cat este pregatita pe gratar. Tipul acesta de carne este utilizat in feluri de mancare mexicana, cum ar fi tacos sau fajitas.
Inainte de a fi pusa pe gratar aveti grija sa marinati carnea cel putin trei ore intr-o marinata preferata de dvs. Pe gratar acest tip de friptura se face rapid.
Locul 2 - vrabioara de vita (New York Strip)
O vrabioara de vita perfecta pentru gratar are un inel subtire de grasime si un aspect marmorat dat de petele mici si dungile de grasime care sunt distribuite prin carne. Multi dintre consumatori aleg sa marineze carnea inainte de pregatire, dar dupa parea noastra tot ce are nevoie aceasta bucata de carne este putin mai multa sare, piper si bineintels, un gratar bine incins. O alta modalitate simpla si delicioasa de gatire (tot pe gratar) este sa frecati bucatile de carne cu un amestec format din ulei de masline, usturoi zdrobit si rozmarin.
Locul 1- Muschiul de vita Porterhouse
De fapt, Porterhouse e o combinatie de muschi si vrabioara, cu os, de minim 750 de grame.
Toata lumea are propriile preferinte cand vine vorba de friptura, dar cei mai dintre consumatorii de carne de vita va pot spune ca Porterhouse este cea mai buna bucata de carne. Exista o serie de motive care sustin acest lucru. Unul dintre ele este osul, care este lasat in componenta sa si adauga intotdeauna un plus de savoare fripturii la gratar. Al doilea motiv este ca Porterhouse este contine doua fripturi intr-una. Pe partea mare a osului aveti friptura clasica, pe cealalta parte, un muschi.
Reguli:
O friptura de vita trebuie sa fie usor crocanta la exterior, dar moale si zemoasa la interior pentru a fi considerata o reusita.
Ungerea cu ulei a carnii va evita lipirea carnii de gratar.
Nu serviti carnea direct de pe gratar. Lasati-o cateva minute sa se “odihneasca”, astfel incat sucurile din interior sa se distribuie uniform in carne.
Comentarii:
Ești un redus,mănâncă pui.
Foarte buna recomandarea !
F.bune!
Interesant.
Modul dvs. de a traduce un text , este sub orice critica ! Sincer NU AM INTELES NIMIC din cele relatate/expuse!