Friptura de vita cu sos de boabe de piper (peppercorn steak)
Ingrediente
4
Preparare
Preparare50 min
Gătire20 min
- Sarati bine pe ambele parti fiecare bucata de carne si lasati-o sa se odihneasca 30 de minute (nu in frigider).
- Apoi asezati fiecare bucata de carne pe un servetel de hartie pe o parte apoi pe cealalta, pana bucatile de carne sunt uscate. (Daca sunt uscate se prajesc mai bine).
- Se prajesc bucatile de carne intr-o tiagaie de teflon in care s-a incalzit in prealabil uleiul de floare- la foc tare.
- Se prajeste ficare bucata pe o parte, la foc tare, cel putin 4 minute fara a se intoarce, apoi se intoarce pe cealalta parte si se mai prajeste la foc mediu in functie de cat o doriti de rosie inauntru, inca 5, 6 minute.
- Daca folositi un termometru de carne pentru ” in sange” friptura sa nu depaseasca in interior 50 grade C(120 grade F) iar pentru “mediu in sange” sa nu depaseasca 55 de grade C (130 grade F).
- Se ia de pe foc si se acopera cu folie de aluminiu. Se presara o portie generoasa de piper zdrobit pe fiecare parte a carnii. Se pastreaza la cald pana pregatim sosul de piper.
- Sosul e foarte simplu. Intr-o tigaie se pune ceapa taiata si se amesteca (2 minute). Apoi se adauga cognacul si se mai fierbe 3 minute. Apoi adaugam supa de vita fierbem 4-5 minute, pana sosul scade. Apoi adaugam frisca neindulcita, mai fierbem 3 minute. La sfarsit luam de pe aragaz sosul si adaugam sare, patrunjel si piperul ramas.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
V
vasile_ioan_c2015,
05/06/2020
Da, arata foarte bine dar nu se poate manca , un sfert de cana de piper ? sa fim seriosi ! Una dintre cele mai proaste retete de noua ani incoace !
am gătit această rețetă
31/12/2013
Cred ca ar fi mai bine 5 min prima parte de prajit si 4 partea a doua tot la foc mare,altfel exista riscul sa lase zeama de care scapi mai greu si apare fiarta partea a doua
am gătit această rețetă
31/08/2013
Este un sos simplu dar foarte bun si la resaurante se foloseste cand te grabesti