Articole - pagina 20

747 rezultate
Topul fructelor de iarna

Topul fructelor de iarna

Fructele reprezinta in alimentatie sursa importanta de glucide, antioxidanti, fitonutrienti si vitamina C. Iarna, cand nevoia de energie este crescuta, se recomanda consumul de fructe proaspete, cat mai colorate, ca sursa de energie.

Para Aligatorului sau Avocado

Para Aligatorului sau Avocado

Originar din America Centrala, avocado este cunoscut si sub numele de para-aligator. Numele desemneaza atat arborele, cat si fructul de forma unei pere. Arborele subtropical de avocado creste pana la 20 de metri si face anual aproximativ 120 de fructe. Fructele au o lungime ce variaza intre 7 si 20 cm, cu un sambure mare in mijloc.

Ceaiul Matcha – de la budisti la exclusivisti

Ceaiul Matcha – de la budisti la exclusivisti

Descoperit acum mai bine de 2000 de ani de catre calugarii budisti, astazi ceaiul Matcha este vazut ca unul dintre ceaiurile cele mai exclusiviste, iar cantitatile in care acest ceai se obtine sunt limitate.

Vanata rosie de Rotonda - leguma anului 2015

Vanata rosie de Rotonda - leguma anului 2015

Vanata rosie de Rotonda va fi noua leguma cu proprietati miraculoase impotriva imbatranirii. Originara din sudul Italiei, vanata rosie este singura leguma ale carei beneficii au fost dovedite in mod oficial.

Tendinte culinare in 2015

Tendinte culinare in 2015

Sa facem o scurta incursiune printre tendintele care vor fi modela scena culinara si alimentara pentru anul 2015.

Traditii si superstitii de Anul Nou

Traditii si superstitii de Anul Nou

Cand vine vorba de celebrarea Anului Nou se pare ca toata lumea are propriul mod de a sarbatori. Unii oameni arunca paine, altii ard sperietori de ciori, italienii incep cina mancand o farfurie de linte, iar dupa toastul pentru noul an se obisnuieste sa se arunce cupa pe fereastra.

Cum sa mananci corect de sarbatori!

Cum sa mananci corect de sarbatori!

Vin sarbatorile, festin culinar pentru multi dintre noi. De la salata boeuf, mezeluri, sarmale si pana la cozonaci, vin, prajituri si torturi care mai de care mai bogate in creme si glazuri, masa imbelsugata de Craciun si Anul Nou a devenit parca o obsesie.

Merisoarele - antibioticele naturale

Merisoarele - antibioticele naturale

Crude sau sub forma de suc, merisoarele se recomanda persoanelor cu afectiuni cardiovasculare. Antioxdantii din compozitie fac minuni pentru intreg sistemul cardiovascular avand si proprietatea de a restabili nivelul normal al colesterolului.

Cuisoarele - mugurii parfumati

Cuisoarele - mugurii parfumati

Cuisoarele au fost folosite de mii de ani. In China, curtezanele obisnuiau sa mestece cuisoare, pentru a-si parfuma respiratia de fiecare data cand era necesar sa i se adreseze imparatului.

Ouale - cele mai nutritive alimente de pe planeta

Ouale - cele mai nutritive alimente de pe planeta

In anii 1990, ouale au avut parte de publicitate negativa din cauza continutului lor de colesterol (210 mg per galbenus de ou) insa numeroase studii ulterioare au demonstrat in mod clar lipsa unei relatii dintre consumul de oua si bolile coronariene.

Masa festiva de sarbatori - colectie de retete

Masa festiva de sarbatori - colectie de retete

Cu pasi repezi se apropie sarbatorile de iarna, Craciunul, Anul Nou si sarbatorile ce-i urmeaza, un prilej in plus pentru fiecare gospodina sa se gandeasca la masa festiva, ce bunatati sa mai nascoceasca, salate sa inventeze, fripturi sa impaneze dar in acelasi timp la modul cum va aranja masa, astfel incat familia si musafirii sa fie impresionati si sa-si aminteasca cu drag de aceste momente.

Sucuri din legume cu puteri vindecatoare

Sucuri din legume cu puteri vindecatoare

Adaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi imbunatateste sanatatea noastra mentala si fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.

Caju – nici nuca, nici fruct

Caju – nici nuca, nici fruct

Originar din Brazilia, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Membru al aceleiasi familii Anacardiaceae din care face parte fisticul si fructul mango, Caju a fost considerat mereu un arbore special datorita lemnului pretios si fructelor cu un gust inconfundabil.

Intretinerea tacamurilor din inox

Intretinerea tacamurilor din inox

Tacamurile se numara printre obiectele de prima necesitate pentru uzul zilnic si prin urmare, necesita un tratament si o ingrijire corespunzatoare pentru a ramane mereu intrebuintabile, pentru a avea o durabilitate indelungata si pentru a-si pastra aspectul original placut.

Cum se curata frigiderul?

Cum se curata frigiderul?

Un frigider curat este o necesitate pentru pastrarea alimentelor in conditii de siguranta, propice consumului. Bacteriile si mucegaiul se pot dezvolta in zone ascunse si se pot raspandi cu usurinta la produsele alimentare si bauturile ce se afla in frigider.

Vanata - antioxidantul natural

Vanata - antioxidantul natural

Vanata este un antioxidant natural datorita continutului de nasunina, un fitonutrient capabil sa blocheze actiunea radicalilor liberi si sa protejeze membrana celulara. Nasunina este un chelator al fierului, adica are proprietatea de a normaliza cantitatea de fier din organism.

Hijiki – cele mai versatile alge marine

Hijiki – cele mai versatile alge marine

Cunoscute stiintific sub numele de Sargassum fusiforme, Hijiki sau Hiziki sunt un tip de alge marine cu o culoare maro sau verde mat, cand sunt cultivate sau recoltate in mediul natural.