Articole - pagina 20

659 rezultate
Cum sa faci supa crema!

Cum sa faci supa crema!

Cele mai multe supe sunt alimente destul de reconfortante - sunt calde, gustoase, si satioase. Dar supele crema sunt chiar mai speciale. Au o textura catifelata si o consistenta cremoasa care le face sa fie perfecte pentru a fi servite intr-un restaurant de lux dar si ca o masa calda cu familia.

vezi mai mult
Papaya – fructul ingerilor

Papaya – fructul ingerilor

Delicios de dulce, cu nuante de mosc si cu o consistenta untoasa, nu este de mirare ca papaya a fost numit "fructul ingerilor", de catre Cristofor Columb.

vezi mai mult
Lemnul dulce - Scortisoara

Lemnul dulce - Scortisoara

Scortisoara este unul dintre condimentele extrem de apreciate, care a fost utilizat din timpuri biblice pentru proprietatile sale medicinale si culinare.

vezi mai mult
Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Ciabatta all'italiana - o pufosenie de paine!

Nu este clar unde exact in Italia a fost produsa pentru prima data acest fel de paine, insa macar un sortiment de ciabatta poate fi gasit in fiecare regiune din Italia.

vezi mai mult
Varza – secretul tineretii vesnice?

Varza – secretul tineretii vesnice?

Varza este una dintre cele mai vechi legume consumate de catre om, datand din anii 1600.

vezi mai mult
Carnea de rata – intre da si nu?

Carnea de rata – intre da si nu?

Rata este o pasare cu carne rosie, foarte hranitoare si gustoasa. Carnea de rata este o sursa buna de proteine de inaltă calitate. Fara piele, are o valoare calorica chiar mai mica decat carnea de pui.

vezi mai mult
Cateva cuvinte despre Robiola!

Cateva cuvinte despre Robiola!

Daca branzeturile frantuzesti sunt servite in deschiderea unei mese sau la la final, branzeturile italiene sunt de multe ori incadrate in meniul micului dejun, al mesei de pranz si al cinei

vezi mai mult
Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!

Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!

Chicken parmesan sau Chicken Parmigiana este un preparat italian delicios.

vezi mai mult
Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Acest sos catalan clasic, realizat cu ardei, migdale, rosii si usturoi prajit, provine din Spania si este plin de savoare. Cu o aroma pamanteasca, de fum, si usor dulce, cu doar o tenta de iuteala, sosul Romesco este condimentul perfect.

vezi mai mult
Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Salata de sfecla rosie cu piept de pui si maioneza

Sfecla rosie este o leguma versatila si poate fi preparata intr-o varietate de moduri. O puteti consuma cruda, coapta, la abur si murata. Poate fi elementul principal al unor supe, borsuri sau salate si poate fi servita alaturi de branza in cadrul unor aperitive.

vezi mai mult
Cum sa faci pate vegetal acasa!

Cum sa faci pate vegetal acasa!

Pateul vegetal este o varianta mai sanatoasa si mai „usoara” a pateului clasic obtinut din ficat de porc, pui, rata sau gasca. Aproape ca nu exista magazin care sa nu aiba un raft sau raion dedicat produselor produselor vegetale: pateuri, branza tofu, preparate si bauturi din soia, etc.

vezi mai mult
Salata indiana de varza

Salata indiana de varza

Salata indiana de varza este una dintre cele mai bune si mai sanatoase salate care insoteste aproape orice masa indiana. Pregatirea sa dureaza cateva minute si prin urmare poate preparata si servita in stare proaspata in fiecare zi.

vezi mai mult
Waffele - compania perfecta a cafelei de dimineata!

Waffele - compania perfecta a cafelei de dimineata!

Toata lumea stie ca waffele/vafele sunt ideale pentru micul dejun, nu? Luati in considerare diferite modalitati de servire a vafelor, atat pentru cina cat si pentru micul dejun. Alegeti variante dulci sau sarate, ori cu diferite arome.

vezi mai mult
Cateva lucruri amuzante despre morcovi

Cateva lucruri amuzante despre morcovi

Cu totii stim motivele sau cel putin unele dintre ele, pentru care ar trebui sa includem morcovii pe lista legumelor cu multiple beneficii pentru sanatate, insa noi ne-am gandit sa va impartasim si cateva curiozitati sau lucruri amuzante despre aceste radacinoase.

vezi mai mult
6 Recorduri Mondiale Guinness din lumea culinara

6 Recorduri Mondiale Guinness din lumea culinara

Ne-am gandit ca ar fi bine sa va facem cunoscute si cateva dintre recordurile Mondiale Guinness din domeniul culinar.

vezi mai mult
Cum sa faci taitei de casa!

Cum sa faci taitei de casa!

Taiteii de casa sunt alegerea ideala, atunci cand vreti sa-i impresionati pe cei dragi cu retete delicioase si usor de preparat.

vezi mai mult
Sa dregem Busuiocul!

Sa dregem Busuiocul!

Busuiocul este o planta foarte parfumata ale carei frunze sunt folosite drept condiment pentru diferite feluri de mancare. Fie ca vreti sa faceti paste cu busuioc sau pesto, pui cu busuioc, gustul sau usor piperat si acrisor in acelasi timp completeaza o gama larga de feluri de mancare.

vezi mai mult
Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!

Simplu si rafinat ca Mousse au Chocolat!

Daca va aflati in Franta, indiferent de regiune, indiferent unde doriti sa mancati, cel mai recomandat desert este Mousse au Chocolat. Il puteti gasi la cafeneaua din colt, dar si restaurante scumpe.

vezi mai mult
Codul bunelor maniere – eticheta servetului de masa

Codul bunelor maniere – eticheta servetului de masa

Din momentul in care ne trezim si pana cand ne ducem la culcare suntem nevoiti sa urmam anumite practici adecvate de eticheta sociala. Acestea se refera la modul in care ne imbracam, conduita din timpul mesei si respectul fata de prieteni sau apropiati, conduita in societate, etc.

vezi mai mult
Astazi mancam Saganaki!

Astazi mancam Saganaki!

Saganaki este un aperitiv grecesc care se face prin prajirea branzei. Ca si alte meze (aperitive grecesti), saganaki este conceput pentru a fi consumat in cantitati mici, sau ca parte dintr-un preparat culinar.

vezi mai mult
Sarea de mare

Sarea de mare

Sarea de mare este produsa prin evaporarea apei din ocean sau din lacurile cu apa sarata. In functie de sursa de apa, aceasta lasa in urma anumite minerale si elemente. Mineralele adauga aroma si culoare sarii de mare.

vezi mai mult
De vorba cu “Elucubratii culinare”

De vorba cu “Elucubratii culinare”

Astazi stam de vorba cu Mihaela Mihalache, unul dintre bloggerii nostri de top. Si pentru ca ne-a permis sa intram in lumea „Elucubratiilor culinare”, iata ce va dezvaluim spre Mihaela:

vezi mai mult
Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Mercimek Köftesi - Chiftelute vegetale din linte

Mercimek Köftesi este versiunea vegetariana a chiftelutelor kofte turcesti. In loc de carne acestea sunt realizate din linte rosie (Mercimek) si bulgur, iar culoarea rosu aprins vine de la pasta de ardei iute, Salca.

vezi mai mult
Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014

Cei mai iuti 10 ardei din lume – 2014

Ardeiul, originar din America de Sud si Centrala, necunoscut in Europa pana in 1492, a fost adus de catre Cristofor Columb, care se afla in cautarea piperului in “Lumea Noua”. El a descoperit ardeii iuti si a observat ca sunt “chiar mai iuti decat piperul”.

vezi mai mult