Articole - pagina 20

735 rezultate
Merisoarele - antibioticele naturale

Merisoarele - antibioticele naturale

Crude sau sub forma de suc, merisoarele se recomanda persoanelor cu afectiuni cardiovasculare. Antioxdantii din compozitie fac minuni pentru intreg sistemul cardiovascular avand si proprietatea de a restabili nivelul normal al colesterolului.

vezi mai mult
Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Panettone - o prajitura traditionala de Craciun, inventata dintr-o greseala

Panettone, numit si Painea din Milano este un preparat clasic al bucatariei italiene si este pregatit in mod special de Craciun. Contine fructe confiate, coaja de lamaie si portocala, stafide, bucati de ciocolata sau chiar si nuca.

vezi mai mult
Cuisoarele - mugurii parfumati

Cuisoarele - mugurii parfumati

Cuisoarele au fost folosite de mii de ani. In China, curtezanele obisnuiau sa mestece cuisoare, pentru a-si parfuma respiratia de fiecare data cand era necesar sa i se adreseze imparatului.

vezi mai mult
Ouale - cele mai nutritive alimente de pe planeta

Ouale - cele mai nutritive alimente de pe planeta

In anii 1990, ouale au avut parte de publicitate negativa din cauza continutului lor de colesterol (210 mg per galbenus de ou) insa numeroase studii ulterioare au demonstrat in mod clar lipsa unei relatii dintre consumul de oua si bolile coronariene.

vezi mai mult
Masa festiva de sarbatori - colectie de retete

Masa festiva de sarbatori - colectie de retete

Cu pasi repezi se apropie sarbatorile de iarna, Craciunul, Anul Nou si sarbatorile ce-i urmeaza, un prilej in plus pentru fiecare gospodina sa se gandeasca la masa festiva, ce bunatati sa mai nascoceasca, salate sa inventeze, fripturi sa impaneze dar in acelasi timp la modul cum va aranja masa, astfel incat familia si musafirii sa fie impresionati si sa-si aminteasca cu drag de aceste momente.

vezi mai mult
Sucuri din legume cu puteri vindecatoare

Sucuri din legume cu puteri vindecatoare

Adaugarea de sucuri din fructe si legume la dieta de zi cu zi imbunatateste sanatatea noastra mentala si fizica. Cu toate acestea, multi dintre noi nu consumam zilnic cantitatile necesare si nici nu stim care sunt multiplele avantaje ale consumului de sucuri din fructe si/sau legume proaspete.

vezi mai mult
Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Ridichea neagra - remediul natural pentru intarirea sistemului imunitar

Depurativa si energizanta, ridichea neagra, mai ales sub forma de suc, are darul de a curata ficatul si rinichii de toxinele care le inunda, ajuta intestinele, stomacul si vezica biliara.

vezi mai mult
Caju – nici nuca, nici fruct

Caju – nici nuca, nici fruct

Originar din Brazilia, caju este acum raspandit si crescut in multe alte tari cu climat tropical. Membru al aceleiasi familii Anacardiaceae din care face parte fisticul si fructul mango, Caju a fost considerat mereu un arbore special datorita lemnului pretios si fructelor cu un gust inconfundabil.

vezi mai mult
Intretinerea tacamurilor din inox

Intretinerea tacamurilor din inox

Tacamurile se numara printre obiectele de prima necesitate pentru uzul zilnic si prin urmare, necesita un tratament si o ingrijire corespunzatoare pentru a ramane mereu intrebuintabile, pentru a avea o durabilitate indelungata si pentru a-si pastra aspectul original placut.

vezi mai mult
Stock sau supa concentrata de legume

Stock sau supa concentrata de legume

O supa de prim rang se face usor cu un stock bun. Intrebarea care se pune: stock de legume facut in casa sau cel de la magazin?

vezi mai mult
Cum se curata frigiderul?

Cum se curata frigiderul?

Un frigider curat este o necesitate pentru pastrarea alimentelor in conditii de siguranta, propice consumului. Bacteriile si mucegaiul se pot dezvolta in zone ascunse si se pot raspandi cu usurinta la produsele alimentare si bauturile ce se afla in frigider.

vezi mai mult
Vanata - antioxidantul natural

Vanata - antioxidantul natural

Vanata este un antioxidant natural datorita continutului de nasunina, un fitonutrient capabil sa blocheze actiunea radicalilor liberi si sa protejeze membrana celulara. Nasunina este un chelator al fierului, adica are proprietatea de a normaliza cantitatea de fier din organism.

vezi mai mult
Hijiki – cele mai versatile alge marine

Hijiki – cele mai versatile alge marine

Cunoscute stiintific sub numele de Sargassum fusiforme, Hijiki sau Hiziki sunt un tip de alge marine cu o culoare maro sau verde mat, cand sunt cultivate sau recoltate in mediul natural.

vezi mai mult
Otetul balsamic traditional

Otetul balsamic traditional

Otetul balsamic traditional este „stramosul” otetului balsamic. El este produs numai in 2 regiuni din Italia, Modena si Reggio Emilia, folosind metode traditionale, iar productia este supravegheata de la inceput si pana la sfarsit de catre o agentie speciala de certificare.

vezi mai mult
Pastarnacul sau morcovul alb

Pastarnacul sau morcovul alb

Pastarnacul este originar din Europa si Asia de Vest si face parte din familia Umbelliferaceae avand denumirea stiintifica de Pastinaca sativa. Se cultiva pentru consumul de radacini, care se folosesc la prepararea mancarurilor drept condiment.

vezi mai mult
Untul de Ghee sau untul clarificat

Untul de Ghee sau untul clarificat

Cu toate ca isi are originea in India, Ghee este cunoscut in zeci de tari, in principal in Asia, in unele parti din Africa si in tot subcontinentul indian.

vezi mai mult
8 motive pentru a manca alimente ecologice

8 motive pentru a manca alimente ecologice

Principiul de baza al agriculturii ecologice este de a produce cantitati optime de produse alimentare de calitate nutritiva ridicata, fara utilizarea ingrasamintelor artificiale sau substantelor chimice sintetice.

vezi mai mult
Produsele afumate intre Da si Nu

Produsele afumate intre Da si Nu

Carnea afumata de porc sau de vita este tentanta; aroma bogata, mirosul de fum sunt ispite la care cu greu poti rezista. Se pare ca, daca mancam ocazional carne afumata, sanatatea noastra nu va fi afectata ca atunci cand am consuma acest tip de carne ca parte integranta a unui stil de viata. S-a constat ca nu carnea in sine este periculoasa, ci procesul de afumare.

vezi mai mult
Ce stiti si ce nu stiti despre Snitel?

Ce stiti si ce nu stiti despre Snitel?

Cu totii stim ca snitelul este un preparat culinar facut dintr-o bucata de carne dezosata, fragezita, acoperita cu faina si data prin ou batut si pesmet, iar apoi prajita.

vezi mai mult
Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana

Burrata sau saculetul cu mozzarella si smantana

Burrata este un tip de branza facuta din mozzarella si smantana. Partea exterioara este din mozzarella, iar in interior se gaseste un amestec de mozzarella si smantana grasa, untoasa, avand o textura moale, pastoasa.

vezi mai mult
De ce sa consumam lapte de capra?

De ce sa consumam lapte de capra?

Laptele de capra are mai multe oligozaharide decat laptele de vaca, fiind considerat ce mai apropiat de laptele uman. Oligozaharidele actioneaza ca probiotice in intestin si ajuta la mentinerea sanatatii tractului digestiv prin incurajarea dezvoltarii de bacterii intestinale benefice si prevenirea dezvoltarea bacteriilor daunatoare.

vezi mai mult
Noni sau Fructul Vietii

Noni sau Fructul Vietii

Noni este o sursa bogata de fibre si carbohidrati. Fructele sunt alimente sanatoase si au un continut ridicat de proteine. Pulpa fructului Noni nu are grasimi si este utilizata pentru prepararea sucului in care se regasesc cantitati majore de vitamina C, A, niacina si fier.

vezi mai mult
Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong

Ceaiul Oolong se obtine din frunze de Camellia Sinensis si este unul dintre cele mai greu de procesat, deoarece oxideaza partial in timpul procedeului mai mult decat ceaiul verde si mult mai putin decat cel negru.

vezi mai mult
Nucile – fructele creierului

Nucile – fructele creierului

De multe ori, cele mai bune alimente pentru functionarea organismului sunt cele mai simple, iar acesta este si cazul nucilor – un pachet aproape perfect creat de Mama Natura, inzestrat cu proteine, grasimi sanatoase, fibre, antioxidanti si multe alte vitamine si minerale.

vezi mai mult