Articole Petitchef - pagina 22

627 rezultate
11 modalitati de preparare a oualor

11 modalitati de preparare a oualor

In opinia mea, ouale sunt una dintre cele mai bune surse de proteine, vitamine si minerale, care asigura un mic dejun satios si sanatos. Dar dincolo de profilul lor nutritional, ouale sunt usor de preparat, au un gust minunat si sunt accesibile ca si pret.

vezi mai mult
Beneficiile sucului de aloe vera

Beneficiile sucului de aloe vera

Sucul de aloe este o substanta naturala extrasa din planta aloe vera. Cercetarile prelimiare sugereaza sucul de aloe poate oferi o serie de beneficii pentru sanatate. Sa le descoperim impreuna!

vezi mai mult
Umami – gustul suprem!

Umami – gustul suprem!

Gusturile dulce, sarat, amar si acru sunt familiare, dar exista un al cincilea gust pe care-l putem percepe cu limba noastra. Umami descrie alimente cu o savoare intrinseca sau imposibil de descris.

vezi mai mult
De ce nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie semintele de in?

De ce nu ar trebui sa ne lipseasca din alimentatie semintele de in?

Semintele de in au fost cultivate in Babilon inca din 3000 i.Hr.. In secolul al 8-lea, regele Carol credea atat de puternic in beneficiile pentru sanatate ale semintelor de in incat a adoptat legi prin care obliga supusii sai sa-l consume.

vezi mai mult
De ce sa consumam orez brun?

De ce sa consumam orez brun?

Cand vine vorba de orez, modalitatile de prezentare sunt inselatoare. Maestii bucatari si stilistii culinari sunt atrasi de calitatile fotogenice ale orezului alb, pufos. Cu toate acestea, orezul brun reprezinta alegerea superioara pentru o serie de alte motive. Studiile au aratat ca nu culoarea este singurul factor care separa aceste doua tipuri de orez.

vezi mai mult
Holy Cannoli!

Holy Cannoli!

Cannoli este un desert de patiserie italian, delicios, si se crede ca isi are oreginea in Sicilia. Fiecare oras din Sicilia are propriul concept al modulului in care cannoli (coaja, crema si decorarea) sunt pregatite.

vezi mai mult
Secretele Coacazelor Negre

Secretele Coacazelor Negre

Coacazele negre sunt mult prea bune pentru a fi retrogradate in categoria de gemuri, dulceturi si siropuri. In toata puterea lor, violet, au un gust intens energic, de neegalat. Doar o mana de coacaze adauga culoare la o simpla tarta sau la o budinca de vara.

vezi mai mult
10 motive sa consumam smochine

10 motive sa consumam smochine

Desi smochinele uscate sunt disponibile pe tot parcursul anului, nimic nu se compara cu gustul unic si textura smochinelor proaspete.

vezi mai mult
De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?

De ce este siropul de porumb un indulcitor controversat?

Siropul de porumb bogat in fructoza este un indulcitor comun in sucuri si băuturi cu aroma de fructe. In mod natural, nu e nicio fructoza in siropul de porumb.

vezi mai mult
O ceasca de sanatate – o ceasca de afine!

O ceasca de sanatate – o ceasca de afine!

Afinele sunt unele dintre cele mai bogate alimente antioxidante din lume. Antioxidantii sunt necesari pentru viata si au rolul de a lupta impotriva bolilor de inima si chiar a cancerului. Afinele sunt, de asemenea, considerate a fi de ajutor in imbunatatirea functiei de memorie, inversarea procesului de imbatranire si protejarea organismului de stres, cancer.

vezi mai mult
Cereale la micul dejun: rapid si convenabil sau o alegere dificila?

Cereale la micul dejun: rapid si convenabil sau o alegere dificila?

Ati auzit spunandu-se ca micul dejun este cea mai importanta masa a zilei. In timp ce unii dintre noi pun sub semnul intrebarii aceasta recomandare, cei mai multi aleg ca favorit un mic dejun rapid si sanatos servit in mod regulat. Unii dintre noi incep dimineata cu un castron cu lapte cald si fulgi de ovaz, ori si-au creat retete sanatoase pentru a starni papilele gustative.

vezi mai mult
Mananca regeste, mananca greceste!

Mananca regeste, mananca greceste!

Grecii adora sa manance bine, de aceea apreciaza mancarurile gustoase. Preparatele traditionale grecesti sunt variate, sanatoase si gustoase, asa ca este aproape imposibil sa te ridici de la masa flamand sau fara sa zici „Yia Sta Heria Stas” (Sarut mana pentru masa).

vezi mai mult
Bucataria turceasca, un adevarat paradis pentru gurmanzi?

Bucataria turceasca, un adevarat paradis pentru gurmanzi?

Datorita pozitiei sale geografice, amplasata intre Asia si Europa, bucataria turceasca este o fuziune unica si exotica, cu influente din mai multe tari.

vezi mai mult
Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?

Care sunt beneficiile pentru sanatate ale consumului de oua de prepelita?

Prepelitele sunt apreciate pentru carnea lor alba, gustoasa si sanataosa, dar cu toate acestea, ouale lor sunt considerate exilixul vietii!

vezi mai mult
Totul despre Sfecla Rosie!

Totul despre Sfecla Rosie!

Daca sunteti vegetarian, probabil stiti ca una dintre cele mai bune legume pline de vitamine si gust este sfecla. Aflati in continuare cum sa includeti aceasta legume sanatoase in dieta dvs.

vezi mai mult
Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi

Cateva lucruri pe care, probabil, nu le stiti despre morcovi

Morcovii se gasesc in toate dimensiunile, formele si culorile. Aceste legume radacinoase se gasesc in jurul lumii. In retete culinare pot fi fierti, inabusiti, copti si consumati ca atare.

vezi mai mult
Cele mai sanatoase moduri de a pregati vinetele!

Cele mai sanatoase moduri de a pregati vinetele!

Vinetele gatite corespunzator, pot contribui la varietatea felurior de mancare obisnuite, fara a sacrifica gustul sau textura.

vezi mai mult
Anghinarea – cea mai sanatoasa leguma

Anghinarea – cea mai sanatoasa leguma

Desi in tara noastra este cunoscuta mai mult ca planta medicinala amara, in sudul si vestul Europei, anghinarea este o leguma des intalnita in bucatariile din Grecia, Italia si Franta.

vezi mai mult
Bucataria chinezeasca - arta culinara la perfectiune!

Bucataria chinezeasca - arta culinara la perfectiune!

Bucataria chinezeasca este una dintre cele mai bogate mosteniri culinare de pe pamant, si in acelasi timp preparatele culinare alimentare se bucura de inalta reputatie in intreaga lume datorita gustului delicios si aspectului fermecator.

vezi mai mult
Paella – o mancare de 5 stele culinare

Paella – o mancare de 5 stele culinare

Fiecare tara are un fel de mancare care uneste oamenii sau, de multe ori ii desparte. In Spania, acest fel de mancare este Paella.

vezi mai mult
Ratatouille - Un amestec impetuos legume

Ratatouille - Un amestec impetuos legume

Nu, nu este vorba de desenul animat creat de Pixar si distribuit de Walt Disney Pictures, care prezinta aventurile lui Remy, un sobolan simpatic, ce viseaza sa devina bucatar, ci despre tocana de legume, originara din regiunea Provence, Franta.

vezi mai mult
Tabouleh - sanatos si revigorant!

Tabouleh - sanatos si revigorant!

Ce este Tabouleh? Nu, nu e un dans exotic sau vreo binecuvantare religioasa. Tabouleh este una dintre cele mai sanatoase salate.

vezi mai mult
Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Branza cu mucegai sau Branza Albastra

Nascuta din pura intamplare acum multe secole in urma, cand branza a fost lasata la maturat in pestere, branza albastra reprezinta astazi unul dintre cele mai renumite soiuri de branzeturi din lume, fiind considerata sortimentul de top al branzeturilor.

vezi mai mult
Sangria pentru zile toride si companie placuta!

Sangria pentru zile toride si companie placuta!

Daca vreti sa va relaxati in compania placuta prietenilor si nu stiti ce „starter” s-ar potrivi cel mai bine pentru a da tonul distractiei, va sugeram sa incercati Sangria

vezi mai mult