Pentru majoritatea dintre noi, cuvantul curry este sinonim cu mancarea indiana. Ne gandim la una picanta, si am putea aminti multe dintre mancarurile specifice, insa gandul se opreste la Puiul tikka masala.
vezi mai multFoie gras este delicios si decadent... si da, incredibil de bogat in grasime, caci la urma urmei, foie gras inseamna "ficat gras", dar nu va temeti, acest preparat de lux este bun pentru noi, atunci cand este consumat cu moderatie.
vezi mai multAlaturi de rosii, varza, ceapa, castravetii sunt al patrulea tip legume larg cultivate din lume. Se intalnesc pe aproape toate continentele si sunt des utilizati in retete culinare.
vezi mai multLuna mai e luna cireselor, de fapt a primelor cirese autohtone. Multi dintre noi le vedem din ce in ce mai des in pietele de fructe, si este normal intrucat ciresele de mai sunt vestitoarele verii, dar cati dintre noi stiu cateva din beneficiile lor?
vezi mai multMulti dintre noi servim midii ca aperitiv sau chiar ca o masa principala in restaurant, dar cati dintre noi stim sa le gatim si acasa?
vezi mai multDelicioase si minunate, migdalele au fost mult timp venerate ca simbol al bunastarii si al sanatatii. Sunt fructele cu coaja lemnoasa cate care beneficiaza de cele mai multe substante nutritive esentiale organismului pentru o sanatate optima.
vezi mai multNumit initial «agris chinezesc» sau «coacaz chinezesc» si mai tarziu «piersica insorita», a fost redenumit kiwi dupa nativii din Noua Zeelanda, dupa pasarea lor nationala. Exista peste 400 de soiuri de kiwi, iar arbustul de kiwi este asemanator cu vita-de-vie, putand ajunge si pana la o inatime de 1,80 de metri.
vezi mai multNatura ne ofera anotimp de anotimp, an de an, daruri pentru sanatate si pentru asta nu cere in schimb decat respect! Iata ca se apropie si luna iunie, luna capsunelor, si ne referim la cele crescute natural si nu in sere.
vezi mai multLa prima vedere ai zice ca e un mar mai ciudat, datorita culorii si formei asemanatoare, dar de fapt este contrariul.
vezi mai multToata lumea stie ca pestele este bun pentru o alimentatie sanatoasa. Grasimile din peste, in special din pestele gras, cum ar fi somon, ton, macrou ajuta la prevenirea bolilor de inima, si chiar la prevenirea bolilor, cum ar fi Alzheimer sau accidentul vascular cerebral.
vezi mai multFeniculul a fost folosit de zeci de ani ca un condiment la prepararea diferitelor mancaruri dar si ca medicament, ca un remediu pentru diverse boli. Reputatia sa dateaza din cele mai vechi timpuri si se reflecta in traditiile mitologice.
vezi mai multPoate va intrebati ce este atat de deosebit la fasolea verde? Simplu, are un gust minunat, este usor de preparat si usor de gasit.
vezi mai multDaca si dvs. sunteti un impatimit consumator de maioneza, inseamna ca stiti care este secretul unei retete reusite. Pentru ceilalti, dezvaluim pas cu pas instructiunile unei maioneze perfecte.
vezi mai multWeekendul e pentru mine motiv de relaxare, cand desi ceasul biologic imi da trezirea la fel ca in zilele de lucru obisnuite, pierd timpul lenevind in pijamale, la televizor sau citind ziarul preferat. Momentul meu de rasfat culinar e un mic dejun tarziu, sau un brunch!
vezi mai multMierea este compusa din doua zaharuri principale, levuloza si dextroza. Mierea este rapid absorbita in sange, oferind un impuls de energie rapid pentru organism. Contine, de asemenea proteine, vitamine si minerale, dar nu contine colesterol.
vezi mai multDaca preparatele culinare ar putea sa vorbeasca, ar fi minunat! Si daca am primi o scrisoare de departe, sa zicem din Mexic, Salsa ar scrie simplu...”Cu dragoste...”
vezi mai multGuacamole este un sos mexican, foarte popular, care este servit cu diferite gustari sau utilizat ca si garnitura la anumite fripturi.
vezi mai multDe la inceputul civilizatiei, ceapa a avut un rol important in alimentatie. Desi s-a crezut mult timp ca este o leguma banala, imediat ce i s-a descoperit gustul picant, ceapa a devenit un ingredient preferat in multe retete.
vezi mai multGhimbirul a fost folosit ca un medicament de mii de ani pentru a trata o gama larga de boli, dar in afara de uz medicinal, acest tubercul a fost folosit drept condiment in preparate culinare de aproape 4500 de ani.
vezi mai multUsturoiul este cunoscut drept una dintre cele mai vechi plante medicinale, despre care se spune ca vindeca orice, de la raceala si gripa, pana la ciuma!
vezi mai multMajoritatea oamenilor cred ca ridichiile au un rol unic, acela de a condimenta sau a colora o salata! Dar cati dintre dvs. stiati ca ele sunt apreciate in dietele sarace in carbohidrati? Pentru a obtine un gram de carbohidrati e nevoie de 10 ridichii medii.
vezi mai multCremoase si dulci, bananele sunt un aliment preferat de toata lumea, de la copiii pana la batrani. Bananele sunt una dintre cele mai bune surse de potasiu, un mineral esential pentru mentinerea tensiunii arteriale normale si a inimii.
vezi mai multDaca italienii iubesc rucola, ei bine, noi, romanii ar trebui sa avem aceeasi apreciere pentru papadie, sau mai bine zis pentru frunzele de papadie. La noi se comercializeaza doar frunzele proaspete de rucola in majoritatea supermarketurilor, frunze care provin din culturi specifice din Italia.
vezi mai multDovleceii reprezinta baza pentru multe preparate culinare, de la sosuri pentru paste, la meniuri principale. Indiferent de modul in care sunt gatiti, ca regula generala, ar trebui sa ii alegeti pe cei mai mici posibili, intrucat cei mari sunt mai putin gustosi si pot avea accente amare. Daca optati pentru umplerea lor, alegeti unii cu forma alungita.
vezi mai mult