Articole - pagina 31

747 rezultate
Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

Vegetalian sau Vegetarian - Dieta sau stil de viata?

M-am intrebat mereu daca cele doua cuvinte sunt unul si acelasi lucru. Auzeam vorbindu-se in jurul meu tot mai des; multi dintre cunoscutii mei au adoptat acest mod de viata. Intr-o zi (nu chiar cu soare), mi-am luat inima in dinti si am intervievat pe unul dintre ei (la modul cel mai serios) despre stilul sau de viata. E o moda sau necesitate?

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Rasfat dulce de Valentine’s Day sau de Dragobete

Nu mai e o noutate ca pe 14 februarie se sarbatoreste Valentine’s Day sau Ziua Indragostitilor. Ca multe alte sarbatori occidentale, Valentine’s Day a fost adoptata cu mare fast si la noi, desi prin traditie avem ziua de 24 februrie, Dragobetele.

Painea de casa, o paine fermecata!

Painea de casa, o paine fermecata!

„Nu stiu altii cum sunt dar eu cand ma gandesc la locul nasterii mele, la casa parinteasca...la cuptiorul pe care ma ascundeam...” asa zice Ion Creanga (Amintiri din copilarie), si de fiecare data cand citesc aceste fraze ma duc cu gandul la painea de casa pe care o facea bunica, aburinda si gustosa.

O masa de Craciun spectaculoasa!

O masa de Craciun spectaculoasa!

Spuneam intr-un articol ca o masa perfecta nu trebuie sa fie doar frumos aranjata, ci si sa contina un meniu special si sa impace cat mai multe gusturi si preferinte, dar vom reformula si vom spune ca orice masa care celebreaza o sarbatoare, dar mai ales Masa de Craciun trebuie sa arate festiv, special si sa fie frumos decorata.

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Vinul fiert, o bautura traditionala de vacanta!

Nu stim de ce dar prima zapada cere a se sarbatori cu o ceasca de vin fiert. Iarna este anotimpul cand aceasta bautura isi are farmecul ei. Indiferent ca te afli la patinoar, la o petrecere, acasa sau pe strada, nu poti rezista tentatiei de a savura vin fiert cu scortisoara.

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Torturile – bijuterii dulci, pline de culoare!

Daca ar fi sa dam o definitie a tortului am spune ca este o prajitura (de obicei de forma cilindrica) facuta din mai multe straturi de aluat, avand intre ele straturi de crema, de dulceata etc. , acoperita cu o glazura sau crema ornamentala, dar cu totii stim ca dincolo de cuvinte, fiecare tort ascunde in spate o poveste, transmite un mesaj sau celebreaza un eveniment important din viata noastra.

Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Prajituri in haine de sarbatoare, aromele Craciunului!

Unii ar putea spune ca sarbatorile de iarna incep din 1 Decembrie, altii odata cu Sf. Nicolae, dar cei mai multi simtim ca sarbatorile incep din Ajunul Craciunului cand in case se simte mirosul puternic al bunatatilor traditionale, al vinului fiert si a scortisoarei, a cojilor de portocale, cand ne departam de sarcinile de serviciu si ne apropiem de familie, cunoscuti sau cei dragi noua.

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

„La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza

Preparata cu branza si stafide, cu fructe de padure, cu mere si scorţisoara, sau cu carne, placinta are in spate o istorie de mii de ani. Placinta cu branza sau cu orice umplutura este un preparat culinar facut din foi de aluat in care se pune o umplutura, se prajeste pe tava sau se coace in cuptor.

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Friptura si carnati, hai poftiti, poftiti, gustati!

Luna Decembrie ne incarca emotional pe fiecare dintre noi, iar pentru gospodine este o luna in care trebuie sa-si arate iscusinta in ale gatitului. Cum traditia spune ca masa de Craciun sa fie cat mai bogata, bineinteles ca nu vor lipsi preparatele traditionale precum carnatii si fripturile, care mai de care mai aromate si piperate, impanate sau scaldate in sosuri regesti.

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

„Un buchet de mirodenii, o frivola parfumata”, sarmaua cu varza acra!

Orice mare sarbatoare romanesca este marcata in casele romanilor cu bucate traditionale. Sarmalele sunt nelipsite de pe masa imbelsugata a Craciunului, a Revelionului sau a oricarei alte sarbatori. Ce poate fi mai placut si mai savuros la masa de Craciun decat o portie de sarmale aburinde?

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Am plecat la colindat, la piftii de degustat...

Piftia este printre cele mai cunoscute preparate din bucataria traditionala romaneasca. Aspecul gelatinos, aroma puternica de carne si usturoi face din acest preparat o delicatesa. Piftia sau racitura este un preparat specific perioadei de iarna, cand se pregatesc numeroase feluri de mancare din porc si se serveste cu mare fast la masa de Craciun.

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Culorile din farfurie la masa de Craciun: Aperitive si Salate

Cu pasi repezi se apropie sarbatorile de iarna, Craciunul, Anul Nou si sarbatorile ce-i urmeaza, un prilej in plus pentru fiecare gospodina sa se gandeasca la masa festiva, ce bunatati sa mai nascoceasca, salate sa inventeze, fripturi sa impaneze dar in acelasi timp la modul cum va aranja masa, astfel incat familia si musafirii sa fie impresionati si sa-si aminteasca cu drag de aceste momente.

Para, sora marului sau darul zeilor?

Para, sora marului sau darul zeilor?

Denumite "darul zeilor" de catre Homer in Odiseea si considerate alimente pretioase pe vremea lui Ludovic al XIV-lea, astazi perele sunt consumate datorita gustului placut si a calitatilor nutritionale, dar si pentru faptul ca sunt o sursa rapida de energie, datorita zaharurilor naturale (glucoza si fructoza).

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

“Merele de aur” deliciile toamnei – Gutuile

Din cele mai vechi timpuri se cunosc proprietatile miraculoase ale gutuiei. Se spune despre gutuie ca era fructul preferat al Afroditei si ca grecii le ofereau drept ofranda, drept simbol al iubirii. Acest fruct al toamnei, galben si cu un miros puternic, detine multe vitamine, nu doar in pulpa, ci si in frunze si seminte si din acest motiv se mai numeste si fructul cu 100 de proprietati.

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Muraturile de casa, ambasadorii sanatatii

Daca primavara se numara bobocii, toamna, gospodinele isi numara borcanele cu muraturi din camara. Asezate la linie, borcane cu gogonele, varza, castraveti, conopida, gogosari, muraturile fac deliciul iernilor si sunt o alternativa mai mult decat sanatoasa a legumelor proaspete. Muraturile asortate sunt pe placul fiecarui gurmand, intrucat au de toate!

Orezul, un aliment gustos și sănătos

Orezul, un aliment gustos și sănătos

Orezul este un aliment sănătos și gustos, un ingredient de bază pentru pregătirea unor feluri principale de mâncare cu orez sau deserturi cu orez. Orezul oferă organisnului nutienți de calitate și energie.

Torturi festive de sărbători

Torturi festive de sărbători

Torturile festive de sărbători pregătite în casă sunt delicioase, sănătoase și pline de dragostea celor care le-au pregătit. Rețete gustoase de torturi festive cu cicolată, frișcă, fructe, caramel, nuci și mere pentru sărbătorile de iarnă.

O aromă intensă de cafea

O aromă intensă de cafea

Cafeaua este o băutură foarte apreciată pentru gust său inconfundabil și calitățile sale energizante. Antioxidanții conținuți o recomandă în dieta zilnică a unei persoane sănătoase. Aroma intensă a cafelei a reprezentat un prilej de inspirație pentru crearea de dulciuri și de băuturi cu cafea.

Ciupercile și bucătăria românească

Ciupercile și bucătăria românească

Ciupercile sunt un aliment gustos și valoros ce poate înlocui cu brio carnea în alimentația din perioada postului sau în alimentație vegetariană. Proteinele, mineralele și vitaminele conținute de ciuperci oferă organismului energie, iar aroma specială a acestora conferă mâncării o savoarea aparte.

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Peștele, un aliment esențial pentru sănătate

Peștele este un aliment complex care conține proteine de calitate, omega-3, fosfor, calciu, iod și vitaminele B6,B12 și vitamina D. Se recomandă consumarea cu regularitate a acestui aliment sănătos și bogat în elemente esențiale organismului uman.

Pizza delicioasă pregatită în casă

Pizza delicioasă pregatită în casă

Pizza este o mâncare delicioasă, un amestec desăvârșit de gusturi și de arome care satisface și cele mai exigente gusturi. Fie că este vorba de rețeta tradițională de pizza sau de varianta românească de pizza acest fel de mâncare este potrivit pentru orice ocazie și pentru orice moment al zilei.

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Mâncăruri delicioase pentru postul Crăciunului

Mâncărurile de post sunt foarte sănătoase și sănătoase reprezentând un beneficiu pentru organism doarece ajută la eliminarea toxinelor din organism. Legumele, fructele și cerealele constituie baza produselor de post gătite în casă sau cumpărate.

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Bunătăți cu dovleac pentru sărbătoarea de Halloween

Dovleacul este un aliment sănătos ce poate fi folosit ca bază atât pentru feluri principale cât și pentru desert. datorită gustului parfumat și a culorii atrăgătoare, dovleacul reprezintă un ingredient deosebit pentru dulciuri sau pentru feluri principale cu legume și carne.