Denumirea de lemon grass sau lemongrass se refera la peste 55 de specii de iarba din genul Cymbopogon. Toate au in comun gustul parfumat de lamaie, dar fara aciditatea specifica citricelor.
vezi mai multCu totii stim ca cele mai multe beneficii ale consumului de fructe le obtinem din coaja, ca de la citrice se consuma doar pulpa (miezul), coaja fiind necomestibila, chiar otravitoare in unele cazuri, asa ca ne-am gandit sa cautam si sa vedem la ce ne-ar folosi cojile de portocale, mai ales ca acum incepe sezonul lor.
vezi mai multLa fel ca multe feluri de mancare de origine chineza, pachetelele de primavara spun o poveste interesanta despre migratie si de adaptare, deoarece acestea pot fi gasite pe aproape fiecare continent, cu variatii de umplere, impachetare si sosul de servire.
vezi mai multFrunzele de dafin sunt indispensabile pentru cele mai multe bucatarii, mai ales cea franceza, indiana si cea a Marii Mediterane, unde sunt folosite pentru a aroma tot felul de preparate din carne si legume, supe si sosuri.
vezi mai multTarhonul este numit "Regele Plantelor" de francezi si pe buna dreptate. Este aroma principala in multe dintre sosurile care stau la baza preparatelor din bucataria clasica franceza, cum ar fi sosul Bèrnaise si tartar.
vezi mai multGatirea carnii la temperatura corecta poate fi simplificata prin utilizarea unui termometru de gatit. Aflati cum sa utilizezati in mod corect unu astfel de instrument, urmand indicatiile de mai jos.
vezi mai multSintagma "calorii negative" pare a crea confuzie, deoarece sugereaza ca exista alimente care nu au deloc calorii, insa toate alimentele contin energie, deoarece acestea includ o cantitate de carbohidrati, proteine sau grasimi.
vezi mai multGazpacho este unul dintre cele mai cunoscute preparate spaniole. Este o supa rece, denumita uneori ca o supa-salata, si este in mare parte consumata in lunile de vara, pentru ca este bogata in vitamine si are efect revigorant.
vezi mai multDaca ati auzit despre oale sub presiune, dar nu ati folosit una pana acum, mai jos va dam cateva motive care fac din aceste recuzite culinare un „must have”.
vezi mai multGatitul sanatos nu trebuie sa insemne mai putin gust sau tehnici de gatire complicate. Pentru a pregati alimentele in mod sanatos, folositi-va abilitatile de baza de gatit.
vezi mai multIn timp ce pentru unii dintre dvs. Crème Brûlée este considerat un desert dintr-un restaurant de lux, pentru altii este doar o super budinca, cu aroma de vanilie si caramel, cu un contrast memorabil de arome si texturi.
vezi mai multCiupercile Pleurotus constituie un aliment dietetic foarte indicat pentru alimentatia omului. Au un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.
vezi mai multCercetatorii considera ca uleiul din samburi de struguri este un produs naturist miraculos si mai mult de atat, gustul sau placut il transforma intr-un ingredient nelipsit din salatele delicioase si sanatoase.
vezi mai multDesi denumirea lor vine din italienescul macarone, maccarone sau maccherone, ceea ce se traduce prin Meringue Italian, macaron-ul frantuzesc este cel mai cunoscut, lantul de cofetarii Ladurée din Paris avand o traditie de peste 150 de ani in prepararea acestui desert delicat.
vezi mai multConsumat ca o gustare dulce sau sarata, popcornul si-a castigat un renume mondial datorita consumului in cinematografe.
vezi mai multTortellini cu carne sunt pastele ideale pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Se prepara rapid si sunt foarte gustoase.
vezi mai multMancarea indiana este diferita de restul lumii, nu numai in gust, ci si in metode de gatit. Aceasta reflecta un amestec perfect de culturi si varste diferite
vezi mai multCroissant-urile sunt un produs gustos a patiseriei franceze facute prin plierea aluatului dulce impreuna cu unt pentru a crea un aspect stratificat. Aluatul este rulat sub forma de semiluna, si apoi se coace.
vezi mai multOtetul de mere este declarat a fi un remediu natural pentru multe boli. In anul 400 i.Hr. Hipocrate (parintele medicinei moderne) stia despre proprietatile antibiotice ale otetului de mere si l-a recomandat pacientilor sai pentru proprietatile sale vindecatoare.
vezi mai multExista multe conceptii gresite cu privire la modul in care ar trebui sa fie depozitata, turnata si bauta o bere. Haideti sa parcurgem impreuna care sunt pasii de urmati pentru a ne bucura de aroma unei beri.
vezi mai multNu, nu ne inselam, mamaliga are radacini bine infipte in istoria neamului nostru. Nu este imprumutata de la vreo tara vecina, si nici adaptata dupa vreo reteta din Brazilia sau Argentina.
vezi mai multJulia Child a spus asta si mare adevar a grait! Sosurile sunt preparate culinare apreciate pentru gustul, culoarea si valoarea lor nutritiva. Fac fac legatura unor componente ce participa la pregatirea preparatelor culinare, contribuie la diversificarea produselor, influenteaza pozitiv gustul, deschid apetitul si stimuleaza digestia.
vezi mai multDurianul, Rambutanul, Fructele arborelui Jack, Mangostanul sunt doar cateva dintre fructele exotice mai ciudate pe care le vom enumera mai jos. Haideti sa le descoperim impreuna calitatile versatile!
vezi mai multSalata Caprese este una dintre cele mai simple si delicioase salate. Este nevoie de doar cateva ingrediente de calitate si o prezentare frumoasa.
vezi mai mult