Articole Petitchef - pagina 21

627 rezultate
Lemongrass

Lemongrass

Denumirea de lemon grass sau lemongrass se refera la peste 55 de specii de iarba din genul Cymbopogon. Toate au in comun gustul parfumat de lamaie, dar fara aciditatea specifica citricelor.

vezi mai mult
La ce pot fi folosite cojile de portocale?

La ce pot fi folosite cojile de portocale?

Cu totii stim ca cele mai multe beneficii ale consumului de fructe le obtinem din coaja, ca de la citrice se consuma doar pulpa (miezul), coaja fiind necomestibila, chiar otravitoare in unele cazuri, asa ca ne-am gandit sa cautam si sa vedem la ce ne-ar folosi cojile de portocale, mai ales ca acum incepe sezonul lor.

vezi mai mult
Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!

Pachetelele de primavara, aperitive pentru orice anotimp!

La fel ca multe feluri de mancare de origine chineza, pachetelele de primavara spun o poveste interesanta despre migratie si de adaptare, deoarece acestea pot fi gasite pe aproape fiecare continent, cu variatii de umplere, impachetare si sosul de servire.

vezi mai mult
Dafinul, condimentul indispensabil al bucatariei europene

Dafinul, condimentul indispensabil al bucatariei europene

Frunzele de dafin sunt indispensabile pentru cele mai multe bucatarii, mai ales cea franceza, indiana si cea a Marii Mediterane, unde sunt folosite pentru a aroma tot felul de preparate din carne si legume, supe si sosuri.

vezi mai mult
Tarhonul - Regele Plantelor

Tarhonul - "Regele Plantelor"

Tarhonul este numit "Regele Plantelor" de francezi si pe buna dreptate. Este aroma principala in multe dintre sosurile care stau la baza preparatelor din bucataria clasica franceza, cum ar fi sosul Bèrnaise si tartar.

vezi mai mult
Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Stii sa folosesti corect un termometru pentru carne?

Gatirea carnii la temperatura corecta poate fi simplificata prin utilizarea unui termometru de gatit. Aflati cum sa utilizezati in mod corect unu astfel de instrument, urmand indicatiile de mai jos.

vezi mai mult
5 legume cu mai putin de 10 calorii

5 legume cu mai putin de 10 calorii

Sintagma "calorii negative" pare a crea confuzie, deoarece sugereaza ca exista alimente care nu au deloc calorii, insa toate alimentele contin energie, deoarece acestea includ o cantitate de carbohidrati, proteine sau grasimi.

vezi mai mult
Gazpacho sau supa-salata

Gazpacho sau supa-salata

Gazpacho este unul dintre cele mai cunoscute preparate spaniole. Este o supa rece, denumita uneori ca o supa-salata, si este in mare parte consumata in lunile de vara, pentru ca este bogata in vitamine si are efect revigorant.

vezi mai mult
5 motive sa folosim „Oala sub presiune”

5 motive sa folosim „Oala sub presiune”

Daca ati auzit despre oale sub presiune, dar nu ati folosit una pana acum, mai jos va dam cateva motive care fac din aceste recuzite culinare un „must have”.

vezi mai mult
Care mod de gatire este mai sanatos: coacerea, frigerea sau prajirea?

Care mod de gatire este mai sanatos: coacerea, frigerea sau prajirea?

Gatitul sanatos nu trebuie sa insemne mai putin gust sau tehnici de gatire complicate. Pentru a pregati alimentele in mod sanatos, folositi-va abilitatile de baza de gatit.

vezi mai mult
Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

Crème Brûlée – un desert periculos, periculos de bun!

In timp ce pentru unii dintre dvs. Crème Brûlée este considerat un desert dintr-un restaurant de lux, pentru altii este doar o super budinca, cu aroma de vanilie si caramel, cu un contrast memorabil de arome si texturi.

vezi mai mult
Pleurotus sau ciupercile scoica

Pleurotus sau ciupercile scoica

Ciupercile Pleurotus constituie un aliment dietetic foarte indicat pentru alimentatia omului. Au un continut ridicat de proteine, fiind aproape un inlocuitor al carnii.

vezi mai mult
Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguri

Cateva lucruri interesante despre uleiul din samburi de struguri

Cercetatorii considera ca uleiul din samburi de struguri este un produs naturist miraculos si mai mult de atat, gustul sau placut il transforma intr-un ingredient nelipsit din salatele delicioase si sanatoase.

vezi mai mult
Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica?

Cum stii daca mananci Macarons de calitate indoielnica?

Desi denumirea lor vine din italienescul macarone, maccarone sau maccherone, ceea ce se traduce prin Meringue Italian, macaron-ul frantuzesc este cel mai cunoscut, lantul de cofetarii Ladurée din Paris avand o traditie de peste 150 de ani in prepararea acestui desert delicat.

vezi mai mult
Cum sa faci popcorn acasa!

Cum sa faci popcorn acasa!

Consumat ca o gustare dulce sau sarata, popcornul si-a castigat un renume mondial datorita consumului in cinematografe.

vezi mai mult
O cina in 20 de minunte. Gatiti Tortellini!

O cina in 20 de minunte. Gatiti Tortellini!

Tortellini cu carne sunt pastele ideale pentru momentele in care nu ai foarte mult timp la dispozitie pentru gatit. Se prepara rapid si sunt foarte gustoase.

vezi mai mult
Incursiune in bucataria indiana

Incursiune in bucataria indiana

Mancarea indiana este diferita de restul lumii, nu numai in gust, ci si in metode de gatit. Aceasta reflecta un amestec perfect de culturi si varste diferite

vezi mai mult
Stiti cum se mananca corect un croissant?

Stiti cum se mananca corect un croissant?

Croissant-urile sunt un produs gustos a patiseriei franceze facute prin plierea aluatului dulce impreuna cu unt pentru a crea un aspect stratificat. Aluatul este rulat sub forma de semiluna, si apoi se coace.

vezi mai mult
Beneficiile otetului de mere

Beneficiile otetului de mere

Otetul de mere este declarat a fi un remediu natural pentru multe boli. In anul 400 i.Hr. Hipocrate (parintele medicinei moderne) stia despre proprietatile antibiotice ale otetului de mere si l-a recomandat pacientilor sai pentru proprietatile sale vindecatoare.

vezi mai mult
Cum se bea un pahar de bere

Cum se bea un pahar de bere

Exista multe conceptii gresite cu privire la modul in care ar trebui sa fie depozitata, turnata si bauta o bere. Haideti sa parcurgem impreuna care sunt pasii de urmati pentru a ne bucura de aroma unei beri.

vezi mai mult
Mamaliga, preparat traditional romanesc!

Mamaliga, preparat traditional romanesc!

Nu, nu ne inselam, mamaliga are radacini bine infipte in istoria neamului nostru. Nu este imprumutata de la vreo tara vecina, si nici adaptata dupa vreo reteta din Brazilia sau Argentina.

vezi mai mult
Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti

"Sosurile sunt splendoarea si maretia bucatariei frantuzesti"

Julia Child a spus asta si mare adevar a grait! Sosurile sunt preparate culinare apreciate pentru gustul, culoarea si valoarea lor nutritiva. Fac fac legatura unor componente ce participa la pregatirea preparatelor culinare, contribuie la diversificarea produselor, influenteaza pozitiv gustul, deschid apetitul si stimuleaza digestia.

vezi mai mult
10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati

10 fructe exotice pe care trebuie sa le gustati

Durianul, Rambutanul, Fructele arborelui Jack, Mangostanul sunt doar cateva dintre fructele exotice mai ciudate pe care le vom enumera mai jos. Haideti sa le descoperim impreuna calitatile versatile!

vezi mai mult
Cum sa prepari o delicioasa Salata Caprese!

Cum sa prepari o delicioasa Salata Caprese!

Salata Caprese este una dintre cele mai simple si delicioase salate. Este nevoie de doar cateva ingrediente de calitate si o prezentare frumoasa.

vezi mai mult