Nimeni nu poate sa-l contrazica pe Henri al IV-lea: ”Bucataria buna si vinul bun fac raiul pe pamant”.
vezi mai multA face o sunca de Parma este un proces lung si laborios, insa toti producatorii de Prosciutto di Parma au un singur scop: realizarea unui produs cu un minim de sare, cu scopul de a mentine carnea la fel de dulce si un gust suplu pe cat posibil.
vezi mai multCunoscut pentru fructele sale, extrem de versatile, socul are fani in intreaga lume, fiind apreciat incepand cu bucatari, fitoterapeuti si pana la peisagisti, datorita formei de arbust, florilor sale frumos mirositoare si frunzelor verzi care aduc frumusete si eleganta in parcuri sau gradinile personale.
vezi mai multEste imposibil sa nu fi auzit despre faptul ca alimentele din soia previn boli precum cele de inima, chiar si cancerul, pentru ca nu contin colesterol si sunt bogate in fibre. Dar care este povestea produselor din soia si ce este soia?
vezi mai multDulceata suculenta a pepenilor ne ofera satisfactia unui desert, fara a ne afecta greutatea. Zaharurile naturale gasite in pepenii verzi si in pepenii galbeni sunt un bun inlocuitor al zaharului alb, al siropului de porumb si chiar al mierii.
vezi mai multDaca sunteti in faza in care vreti sa va extindeti orizonturile culinare, poate ca e bine sa fiti informati si care sunt cele mai scumpe 10 alimente din lume.
vezi mai multCu o vechime de aproximativ 9000 ani, fisticul este una dintre cele mai vechi nuci comestibile de pe pamant. Originar din tarile din Orientul Mijlociu, din Iran, Siria si Grecia, fisticul apartine din aceeasi familie cu caju, Anacardiaceae.
vezi mai multIaurtul a fost si este unul dintre alimentele benefice pentru sanatate. Este bogat in calciu, necesar pentru a construi oase sanatoase, furnizeaza complexul de vitamine B si acid folic, care ajuta la o irigare a organismului cu sange sanatos si contine bacterii "prietenoase", care pot ajuta la pastrarea unui intestin sanatos.
vezi mai multSarea constituie unul dintre cei mai eficienti si mai raspanditi conservanti alimentari. Pana la aparitia frigiderelor, sarea, in mari cantitati, era aceea care se folosea pentru conservarea alimentelor.
vezi mai multDezbaterea daca untul sau margarina sunt bune pentru sanatatea noastra are o istorie de multi ani. Este dificil sa determinam, daca unul este mai sanatos decat margarina, dar factorul care face diferenta intre cele doua este colesterolul, determinat de grasimile saturate si trans.
vezi mai multInitial a fost un produs lactat simplu, fermentat, insa astazi imbraca mai multe variante si personalitati. Acesta poate fi subtire si sa curga (cunoscut ca „de baut”) sau gros si ferm.
vezi mai multCu o combinatie unica de textura crocanta si gust dulce-acrisor, strugurii au castigat popularitate extrema in intreaga lume. Acestia pot fi serviti ca o gustare racoritoare sau folositi in salate de legume si fructe. Se consuma in stare proaspata sau conservata, sub forma de jeleuri, zdrobiti pentru a pregati sucuri sau vinuri si uscati pentru a pregati stafide.
vezi mai multEste vara si e cald, iar singurul lucru pe care il doriti aproape la fel de mult ca de aerul conditionat, este o bautura rece, racoritoare...un cocktail!
vezi mai multZaharul alb si zaharul brun sunt doua dintre cele mai frecvent tipuri utilizate. Multi oameni presupun ca zaharul brun este mai nutritiv decat zaharul alb, doar prin simplul fapt ca il asociaza versiunea maro a anumitor tipuri de alimente, cum ar fi orez, paine sau paste, care sunt mult mai benefice pentru sanatate decat varianta alba.
vezi mai multGasit candva numai in pietele alimentare din Asia, acest aliment aparent bland poate lua in mod miraculos aroma ingredientelor din jur, ceea ce il face extrem de versatil, precum si foarte hranitor daca face parte a unei diete sanatoase. Astazi Tofu poate fi gasit in supermarket-uri locale pe tot parcursul anului.
vezi mai multTeoretic, surimi este un preparat alimentar din peste, practic insa, lucrurile stau diferit. Este adevarat ca, surimi contine peste, insa compozitia finala a produsului este atat de variata, inca putem uita de unde s-a plecat.
vezi mai multCarnea este o sursa valoroasa de proteine si alte elemente nutritive. Dar cand vine vorba de o dieta sanatoasa, este important sa stim ce fel de carne sa alegem si cat sa consumam. Ghidurile pentru o alimentatie sanatoasa recomanda mancam o portie de carne pe zi, echivalentul a 65-100 de grame de preparate din carne.
vezi mai multMaslinele sunt materia prima din care este obtinut uleiul de masline, sunt alimente sanatoase, cu mare valoare nutritiva, care au beneficii importante pentru sanatate iar consumate cu moderatie ne ajuta sa avem un regim alimentar sanatos si echilibrat.
vezi mai multFructele pasiunii sunt unele dintre cele mai delicioase si versatile fructe ale verii. Sezonul acestora este vara, tarziu, dar pot fi gasite proaspete si pe tot parcursului anului. Ca o metoda alternativa, in multe surpermarketuri se comercializeaza conserve sau sucuri din fructul pasiunii.
vezi mai multBruschetta este un aperitiv din Italia a carei origine dateaza cel putin din secolul al 15-lea provenind din cuvantul italian bruscare, care inseamna "ars/fript pe jar" si este de obicei servita ca aperitiv, gustare sau garnitura.
vezi mai multIn Turcia exista o zicala "Tatlı yiyelim, tatlı konușalım", insemnand "Sa mancam dulce si sa vorbim dulce".
vezi mai multNimic nu e mai reconfortant decat un pahar de limonada rece intr-o zi de vara. Sigur, exista si acele cutii de limonda intalnite in comert, dar, daca doriti sa evitati conservantii si potentiatorii de aroma, atunci nu este nimic mai usor decat sa va faceti propria limonada.
vezi mai multAnasonul este originar din regiunea mediteraneana de est si a fost extrem de apreciat inca din antichitate. Fructele sunt culese inainte de coacere si uscate la soare pentru a dezvolta aroma lor specifica.
vezi mai multLegenda spune ca maslinul a fost un cadou de la zeita Athena pentru oameni si timp de secole, uleiul de masline a fost considerat un cadou de bun venit.
vezi mai mult