Chicken parmesan sau Chicken Par migiana este un preparat italian delicios.
Multe restaurante cu specific italian oferta variante diferite de preparare a acestuia insa, in mod ironic, Chicken parmesan nu contine asa de mult parmesan pe cat ar sugera denumirea.
Preparatul a fost numit dupa regiunea Parma de unde s-ar crede ca ar avea originea.
Chicken parmesan poate fi servit deasupra unei portii de paste sau orez, piure de cartofi sau alaturi de o salata, pentru cei care prefera varianta mai usoara.
Ingrediente:
- 2 bucati piept de pui
- 1/2 ceasca de faina
- 2 oua, batute
- 1 cana pesmet
- 1 lingurita de sare Kosher
- piper negru
- ulei pentru prajit
- 2 cesti mozzarella data pe razatoare sau tocata fin
- sos de italian pentru spaghete
- parmezan
Modalitate de pregatire si preparare:
- Taiati fiecare piept de pui in jumatati, apoi fiecare bucata iarasi in jumatate. Trebuie sa obtineti bucati de carne de aprox. 1 cm grosime.
- Asezonati fiecare bucata cu sare si piper.
- Bateti ouale intr-un castron mare, dar de mica adancime.
- Puneti faina pe un platou sau o farfurie intinsa.
- Treceti fiecare bucata de carne prin faina, si pe o parte si pe cealalta. Scuturati excesul de faina.
- Scufundati apoi pe rand bucatile de carne in oul batut astfel incat sa fie acoperit complet.
- Treceti apoi bucatile carne intr-un alt vas in care ati amestecat in prealabil pesmetul cu o lingurita de sare.
- Intr-o tigaie incindeti bine uleiul si prajiti timp de 5-6 minute, avand grija ca la jumatatea timpului sa intoarceti carnea.
- Scoateti pieptul de pui prajit pe un platou acoperit cu prosoape de hartie, eliminand in acest fel excesul de ulei.
- Asezati bucatile de carne pe o foaie de copt intr-o tava, iar deasupra fiecarei bucati de carne puneti mozzarella din belsug.
- Bagati la cuptor pana doar pana cand mozzarella s-a topit.
- Scoateti bucatile de carne din cuptor si adaugati peste fiecare sos de paste, iar deasupra parmezan si putin patrunjel tocat fin.
- Se poate servi cu paste sau cu salata.
Pofta buna!
Comentarii:
Super!!!!
Excelent
Simfonie a gustului
Bun