Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!

Chicken parmesan sau Chicken Par migiana este un preparat italian delicios.

Multe restaurante cu specific italian oferta variante diferite de preparare a acestuia insa, in mod ironic, Chicken parmesan nu contine asa de mult parmesan pe cat ar sugera denumirea.

Preparatul a fost numit dupa regiunea Parma de unde s-ar crede ca ar avea originea.

Chicken parmesan poate fi servit deasupra unei portii de paste sau orez, piure de cartofi sau alaturi de o salata, pentru cei care prefera varianta mai usoara.


Ingrediente:

  • 2 bucati piept de pui
  • 1/2 ceasca de faina
  • 2 oua, batute
  • 1 cana pesmet
  • 1 lingurita de sare Kosher
  • piper negru
  • ulei pentru prajit
  • 2 cesti mozzarella data pe razatoare sau tocata fin
  • sos de italian pentru spaghete
  • parmezan

Modalitate de pregatire si preparare:

  • Taiati fiecare piept de pui in jumatati, apoi fiecare bucata iarasi in jumatate. Trebuie sa obtineti bucati de carne de aprox. 1 cm grosime.
  • Asezonati fiecare bucata cu sare si piper.
  • Bateti ouale intr-un castron mare, dar de mica adancime.
  • Puneti faina pe un platou sau o farfurie intinsa.
  • Treceti fiecare bucata de carne prin faina, si pe o parte si pe cealalta. Scuturati excesul de faina.
  • Scufundati apoi pe rand bucatile de carne in oul batut astfel incat sa fie acoperit complet.
  • Treceti apoi bucatile carne intr-un alt vas in care ati amestecat in prealabil pesmetul cu o lingurita de sare.
  • Intr-o tigaie incindeti bine uleiul si prajiti timp de 5-6 minute, avand grija ca la jumatatea timpului sa intoarceti carnea.
  • Scoateti pieptul de pui prajit pe un platou acoperit cu prosoape de hartie, eliminand in acest fel excesul de ulei.
  • Asezati bucatile de carne pe o foaie de copt intr-o tava, iar deasupra fiecarei bucati de carne puneti mozzarella din belsug.
  • Bagati la cuptor pana doar pana cand mozzarella s-a topit.
  • Scoateti bucatile de carne din cuptor si adaugati peste fiecare sos de paste, iar deasupra parmezan si putin patrunjel tocat fin.
  • Se poate servi cu paste sau cu salata.

Pofta buna!