Pui piccata/ chicken piccata
Ingrediente
4
Preparare
Preparare20 min
Gătire20 min
- Bucatile de pui se pun intre 2 folii de plastic si se bat cu ciocanul sau cu ce obiect dur aveti la indemana .
- Puiul se sareaza si se pipereaza si se da prin faina, scuturandu-se excesul.
- Intr-o tigaie mai mare se incing 2 linguri de unt si 3 linguri de ulei. Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte.
- Daca intre prajeli scade uleiul, mai adaugati 2 linguri de unt si 2 de ulei.
- In aceeasi tigaie, la foc mediu se adauga usturoiul si se caleste 1 minut, apoi se stinge cu zeama de lamaie, vinul si supa de pui.
- Se curata cu lingura de lemn fundul tigaii, se adauga caperele si putina sare si piper . Se pune puiul inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba aprox 5 minute pana cand este bine patruns si sosul scade.
- Se scoate din nou puiul pe platou, se adauga restul de 2 linguri de unt in tigaie si se amesteca bine sa se topeasca. Se toarna sosul peste pui si se presara patrunjel.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
anonymous
Good!
am gătit această rețetă
Diana Lucia
Am gatit de doua ori reteta. Puiul a iesit ssplendid. Multumesc.
A
ancutza65
Bun
anonymous
Excelent!