Bucatile de pui se pun intre 2 folii de plastic si se bat cu ciocanul sau cu ce obiect dur aveti la indemana .
Puiul se sareaza si se pipereaza si se da prin faina, scuturandu-se excesul.
Intr-o tigaie mai mare se incing 2 linguri de unt si 3 linguri de ulei. Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte.
Daca intre prajeli scade uleiul, mai adaugati 2 linguri de unt si 2 de ulei.
In aceeasi tigaie, la foc mediu se adauga usturoiul si se caleste 1 minut, apoi se stinge cu zeama de lamaie, vinul si supa de pui.
Se curata cu lingura de lemn fundul tigaii, se adauga caperele si putina sare si piper . Se pune puiul inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba aprox 5 minute pana cand este bine patruns si sosul scade.
Se scoate din nou puiul pe platou, se adauga restul de 2 linguri de unt in tigaie si se amesteca bine sa se topeasca. Se toarna sosul peste pui si se presara patrunjel.
Comentarii:
Good!
Am gatit de doua ori reteta. Puiul a iesit ssplendid. Multumesc.
Bun
Excelent!