Pui piccata/ chicken piccata

Felul principal
4 porții
Foarte ușor
40 min

Ingrediente

4

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Rețete inrudite

Pui cu salsa de soia si miere


Preparare

Preparare20 min
Gătire20 min
  • Bucatile de pui se pun intre 2 folii de plastic si se bat cu ciocanul sau cu ce obiect dur aveti la indemana .
  • Puiul se sareaza si se pipereaza si se da prin faina, scuturandu-se excesul.
  • Intr-o tigaie mai mare se incing 2 linguri de unt si 3 linguri de ulei. Se prajesc bucatile de pui pe ambele parti, cam 3 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc. Se scot si se dau deoparte.
  • Daca intre prajeli scade uleiul, mai adaugati 2 linguri de unt si 2 de ulei.
  • In aceeasi tigaie, la foc mediu se adauga usturoiul si se caleste 1 minut, apoi se stinge cu zeama de lamaie, vinul si supa de pui.
  • Se curata cu lingura de lemn fundul tigaii, se adauga caperele si putina sare si piper . Se pune puiul inapoi in tigaie si se lasa sa fiarba aprox 5 minute pana cand este bine patruns si sosul scade.
  • Se scoate din nou puiul pe platou, se adauga restul de 2 linguri de unt in tigaie si se amesteca bine sa se topeasca. Se toarna sosul peste pui si se presara patrunjel.


Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

10/02/2019

Good!

am gătit această rețetă
(0) (0) abuz
Diana Lucia, 10/10/2019

Am gatit de doua ori reteta. Puiul a iesit ssplendid. Multumesc.

(0) (0) abuz
ancutza65, 09/10/2019

Bun

(0) (0) abuz
10/02/2019

Excelent!

(0) (0) abuz



+