Am facut pu?in? cur??enie prin c?mar? ?i am dat peste un plicule? de sos "Peking Lemon", cump?rat vara trecut? din Carrefour, atunci când ?i-au propus s? introduc? pe pia?a noastr? produsele de la BLUE DRAGON, care între timp, au disp?rut definitiv din MEGA IMAGE!
?i desigur au disparut ?i de la ei!Ast?zi nu mai ?tiu cine este importatorul acestor produse, dar siteul oficial al lui Blue Dragon, ofer? informa?ii despre produsele lor, dar sub o alt? prezentare grafic?, vezi siteul.
Norocul meu, e faptul c?, sosul era în termenul de garan?ie valabil!
A?a c?, cu acest plicule? în mân?, m-am apucat s? preg?tesc renumita re?et? "Pui Pekin cu sos de l?mâie".
Ingrediente pentru 2 persoane (exact cum specifica ?i plicul, c? sosul e pentru 2 por?ii):
1 piept de pui dezosat ?i f?r? piele (400-500)g
1 plic de sos Peking Lemon
10-12 ciuperci Urechi de Lemn
1 limet? (l?mâie), sucul de la
50 ml de vin alb sec
1 lingur? de vin de orez (sau o linguri?? de cogniac)
1 linguri?? de zah?r
1 ou, b?tut
3 linguri de f?in? cernut?
100 ml de ulei de arahide (sau ulei de floarea soarelui)
sare ?i piper
Preparare:Incepem s? preg?tim preparatele care ne iau ceva timp în plus!
În primul rând, marin?m carnea de pui.
Sp?l?m carnea, o ?tergem cu prosopul de hârtie. Feliem pieptul în fâ?ii nu mai groase de 1 cm ?i nu mai lungi de 5 cm.
Punem carnea întrun bol, o asezon?m cu sare ?i piper. Intrun vas mic, punem zah?rul ?i turm?m peste el vinul alb. Amestec?m pân? când, zah?rul se dizolv?. Turn?m amestecul peste carnea de pas?re.
Amestec?m toate ingredientele pân? se omogenizeaz?. L?s?m astfel la marinat cel pu?in 30 de minute.
Ciupercile Urechi de Lemn, le cl?tim în ap? rece, pentru a elimina praful sau p?r?ile mici care s-au desprins de pe ciuperci. Apoi, turn?m peste ele, ap? fiart?, clocotit?. Le l?s?m în stadiul ?sta minim 30 de minute, pentru ca ele s? se hidrateze.
În perioada în care a?tept?m marinarea puiului ?i hidratarea ciupercilor, preg?tim celelalte ingrediente.
Cernem f?ina, batem oul, t?iem ceapa verde în fâ?iu?e sub?iri, în diagonal? ?i ardeiul iute ro?u în fâ?ii sub?iri.
?i cum am hot?rât s? servesc preparatul cu orez s?lbatic pr?jit, l-am sp?lat foarte bine în ap? rece, l-am pus la fiert (în aparatul de g?tit orez), iar dup? ce a fiert, l-am pus deoparte pentru a fi preg?tit pentru pr?jire.
Începem preg?tirile pentru prepararea termic? a puiului.
Buc??ile de pui marinate, le trecem prin faina ?i oul b?tut, dup? care le punem deoparte pentru procesul de prajire care va urma.
Întro tigaie spa?ioas? în care am pus uleiul la încins, întro cantitate suficient? ca buc??ile de carne s? se prajeasc? în stil deep fry (în baie de ulei) introducem buc??ile de carne pe care le-am preg?tit ?i timp de 2-3 minute le pr?jim pe fiecare parte.
În timp ce puiul nostru se rumene?te u?or (la foc mediu), pregatim un wok, îl încingem, turnam 1 lingur? de ulei ?i "prajim" un pic ciupercile Urechi de Lemn hidratate.
Le scoatem din wok, le punem întrun loc cald ?i imediat dup? asta, în acela?i wok, punem orezul care l-am fiert (ar fi mai bine s? fie orez fiert cu o zi înainte) ?i îl pr?jim 2-3 minute.
Am t?iat plicul Blue Dragon cu sosul "Peking Lemon" ?i l-am turnat întrun bol, pentru al avea la îndemân?. Am gustat un pic din sos, ca s?-mi pot da seama de gustul ?i aroma lui, dar n-am fost prea încântat! Avea efectiv gustul acelui suc de l?mâie tip Hellas, pe care noi îl foloseam pe vremurile "apuse" pe post de l?mâie! Deci tot chimicale ....!
Cu acest gust ?i cu o arom? puternic? de l?mâie! (cred c? data viitoare, îmi fac singur sosul ... o s? ias? mult mai bun ?i aromat!), o s? asortez carnea de pui.
Sucul arat? a?a:
În principiu, preparatul e gata. Buc??ile de carne de pui s-au rumenit frumos pe ambele p?r?i, orezul e gata ?i e tocmai bun de servit (e bob cu bob)!
Mont?m frumos orezul, ad?ug?m ?i ciupercile Urechi de Lemn, punem puiul pr?jit, turn?m sosul din plic peste carnea de pui ?i orn?m cu ceapa verde t?iat? în diagonal? ?i cu ardeiul iute.
Pui Pekin cu l?mâie (Chicken Pekin Lemon) ... Done!
POFT? BUN?!