Petitchef

Pui Pekin cu sos de lamaie (Chicken Pekin Lemon)

Pui Pekin cu sos de lamaie (Chicken Pekin Lemon)
Am facut pu?in? cur??enie prin c?mar? ?i am dat peste un plicule? de sos "Peking Lemon", cump?rat vara trecut? din Carrefour, atunci când ?i-au propus s? introduc? pe pia?a noastr? produsele de la BLUE DRAGON, care între timp, au disp?rut definitiv din MEGA IMAGE!

?i desigur au disparut ?i de la ei!Ast?zi nu mai ?tiu cine este importatorul acestor produse, dar siteul oficial al lui Blue Dragon, ofer? informa?ii despre produsele lor, dar sub o alt? prezentare grafic?, vezi siteul.

Norocul meu, e faptul c?, sosul era în termenul de garan?ie valabil!

A?a c?, cu acest plicule? în mân?, m-am apucat s? preg?tesc renumita re?et? "Pui Pekin cu sos de l?mâie".

Ingrediente pentru 2 persoane (exact cum specifica ?i plicul, c? sosul e pentru 2 por?ii):
1 piept de pui dezosat ?i f?r? piele (400-500)g

1 plic de sos Peking Lemon

10-12 ciuperci Urechi de Lemn

1 limet? (l?mâie), sucul de la

50 ml de vin alb sec

1 lingur? de vin de orez (sau o linguri?? de cogniac)

1 linguri?? de zah?r

1 ou, b?tut

3 linguri de f?in? cernut?

100 ml de ulei de arahide (sau ulei de floarea soarelui)

sare ?i piper

Preparare:Incepem s? preg?tim preparatele care ne iau ceva timp în plus!

În primul rând, marin?m carnea de pui.

Sp?l?m carnea, o ?tergem cu prosopul de hârtie. Feliem pieptul în fâ?ii nu mai groase de 1 cm ?i nu mai lungi de 5 cm.

Punem carnea întrun bol, o asezon?m cu sare ?i piper. Intrun vas mic, punem zah?rul ?i turm?m peste el vinul alb. Amestec?m pân? când, zah?rul se dizolv?. Turn?m amestecul peste carnea de pas?re.

Amestec?m toate ingredientele pân? se omogenizeaz?. L?s?m astfel la marinat cel pu?in 30 de minute.

Ciupercile Urechi de Lemn, le cl?tim în ap? rece, pentru a elimina praful sau p?r?ile mici care s-au desprins de pe ciuperci. Apoi, turn?m peste ele, ap? fiart?, clocotit?. Le l?s?m în stadiul ?sta minim 30 de minute, pentru ca ele s? se hidrateze.

În perioada în care a?tept?m marinarea puiului ?i hidratarea ciupercilor, preg?tim celelalte ingrediente.

Cernem f?ina, batem oul, t?iem ceapa verde în fâ?iu?e sub?iri, în diagonal? ?i ardeiul iute ro?u în fâ?ii sub?iri.

?i cum am hot?rât s? servesc preparatul cu orez s?lbatic pr?jit, l-am sp?lat foarte bine în ap? rece, l-am pus la fiert (în aparatul de g?tit orez), iar dup? ce a fiert, l-am pus deoparte pentru a fi preg?tit pentru pr?jire.

Începem preg?tirile pentru prepararea termic? a puiului.

Buc??ile de pui marinate, le trecem prin faina ?i oul b?tut, dup? care le punem deoparte pentru procesul de prajire care va urma.
Întro tigaie spa?ioas? în care am pus uleiul la încins, întro cantitate suficient? ca buc??ile de carne s? se prajeasc? în stil deep fry (în baie de ulei) introducem buc??ile de carne pe care le-am preg?tit ?i timp de 2-3 minute le pr?jim pe fiecare parte.
În timp ce puiul nostru se rumene?te u?or (la foc mediu), pregatim un wok, îl încingem, turnam 1 lingur? de ulei ?i "prajim" un pic ciupercile Urechi de Lemn hidratate.

Le scoatem din wok, le punem întrun loc cald ?i imediat dup? asta, în acela?i wok, punem orezul care l-am fiert (ar fi mai bine s? fie orez fiert cu o zi înainte) ?i îl pr?jim 2-3 minute.

Am t?iat plicul Blue Dragon cu sosul "Peking Lemon" ?i l-am turnat întrun bol, pentru al avea la îndemân?. Am gustat un pic din sos, ca s?-mi pot da seama de gustul ?i aroma lui, dar n-am fost prea încântat! Avea efectiv gustul acelui suc de l?mâie tip Hellas, pe care noi îl foloseam pe vremurile "apuse" pe post de l?mâie! Deci tot chimicale ....!

Cu acest gust ?i cu o arom? puternic? de l?mâie! (cred c? data viitoare, îmi fac singur sosul ... o s? ias? mult mai bun ?i aromat!), o s? asortez carnea de pui.

Sucul arat? a?a:
În principiu, preparatul e gata. Buc??ile de carne de pui s-au rumenit frumos pe ambele p?r?i, orezul e gata ?i e tocmai bun de servit (e bob cu bob)!


Mont?m frumos orezul, ad?ug?m ?i ciupercile Urechi de Lemn, punem puiul pr?jit, turn?m sosul din plic peste carnea de pui ?i orn?m cu ceapa verde t?iat? în diagonal? ?i cu ardeiul iute.

Pui Pekin cu l?mâie (Chicken Pekin Lemon) ... Done!
POFT? BUN?!










Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Pui cu lamaie la cuptor
Pui cu lamaie la cuptor
4 porții
30 min
Foarte ușor
4.7 / 5
Rețetă Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
Pui cu spanac și ciuperci și sos cremos
6 porții
1 oră
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
Pui prăjit coreean cu sos picant gochujang - dakgangjeong
2 porții
1 h 20 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Pui curry în lapte de cocos
Pui curry în lapte de cocos
3 porții
40 min
Foarte ușor
4.5 / 5
Rețetă Pui tandoori petitchef
Pui tandoori petitchef
2 porții
20 min
Foarte ușor
4.9 / 5

Articole conexe

From „Salsa” with love! From „Salsa” with love! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Cum sa faci o maioneza de casa perfecta! Romesco - sos spaniol de ardei rosii Romesco - sos spaniol de ardei rosii

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează