Radeti ceapa pe razatoarea mica (veti obtine si sucul acesteia) si caliti-o 2-3 minute intr-o tigaie in care ati pus uleiul la incins. Adaugati usturoiul pisat, iar dupa un minut puneti rosiile taiate, oregano; lasati-le sa fiarba la foc mic 10-12 minute.
Preparare pui cu parmezan:
Incingeti cuptorul la 180 grade. Spalati pieptii de pui, uscatii cu un prosop de hartie si batetii carnea cu ajutorul unui ciocan pentru snitele; condimentati-o cu sare si piper. Intr-un castron amestecati pesmetul cu jumatate din cantitatea de parmezan si cu putina sare.
Intr-un alt castron bateti ouale.
Incingeti uleiul intr-o tigaie. Dati pieptii de pui mai intai prin ouale batute, apoi prin mixul de pesmet si parmezan. Lasati pieptii de pui sa se prajeasca in tigaia cu ulei incins 3-4 minute pe fiecare parte, pana se rumenesc.
Turnati o parte din sosul de tomate preparat anterior pe fundul unei tavi de cuptor (sa acopere intreaga suprafata a acesteia).
Deasupra punetii pieptii de pui prajiti anterior, turnati peste ei sosul de tomate ramas, presarati busuiocul tocat, asezati feliile de mozzarella deasupra si puneti restul de pramezan ras.
Tava in care ati pus puiul cu parmezan se da in cuptorul incins timp de 10-15 minute, pana cand mozzarella incepe sa se rumeneasca. Puiul cu parmezan se serveste cald alaturi de o salata verde.
Comentarii (16):
Ffb
Foarte inspirata reteta mie me deja pofta ma duc sa cumpar ingredintele si incerc sa o fac!!
O colega a gatit aceasta reteta si a adus si la serviciu. Excelenta reteta!
Arata apetisant
Gustoasa..
Abia astept sa ajung acasa sa o pregatesc...excelenta reteta
Super reţetă, felicitări
E super, merita sa incercati
E o idee excelenta.
Este foarte buna.