Preparare: mai intai pregatim sosul de rosii. Scoatem pielitele rosiilor, dupa cum urmeaza: le asezam intr-un castron incapator si cu grija turnam apa fiarta peste ele. Le lasam asa 2-3 minute, rasturnam apa si turnam peste ele apa rece de la robinet. Le mai lasam inca 2-3 minute.
Pielita de pe rosie se va desprinde foarte usor.Le scoatem si cotoarele si le taiem cubulete mici. Tocam si ceapa la fel. In 3-4 linguri ulei de masline inabusim ceapa. Adaugam rosiile si cand incep sa fiarba acoperim oala si lasam sa fiarba la foc mic timp de 20 de minute. La final potrivim de sare si piper, adaugam si oregano uscat si busuioc.
Intr-o cratita adaugam ouale, turnam apa rece cat sa le cuprinda si le fierbem 8-9 minute. Le scoatem in apa rece(in felul acesta se vor decoji repede). Dupa ce s-au racit le taiem rondele.
Pregatim pastele si vinetele: intr-o cantitate mare de apa cu sare fierbem pastele al dente. le lasam la scurs intr-o strecuratoare. Vinetele le taiem rondele de circa 1\2 cm.Si le frigem pe grill pe amble parti.
Asamblarea: Amestecam intr-un castron pastele cu 2\3 din cantitatea de sos de rosii. Turnam jumatate din cantiatea de paste cu rosii pe fundul unei tavi, asezam ouale rondele si jumatate din cascavalul ras; presaram 2 linguri de parmezan ras si asezam jumatate din cantitatea de vinete grilate. Continuam cu paste si restul de cascaval ras, presaram alte 2 linguri de parmezan ras si completam cu restul de vinete.
Turnam restul de sos de rosii si presaram cu cascaval ras.Dam la cuptorul preincalzit la 180gradeC, pentru 30 de minute.Se serveste calda, dar este foarte buna si rece.
Comentarii:
Asta imi place?incercati?