Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana

Felul principal
20 porții
Ușor
1 h 20 m

Italia nu duce lipsă de specialități, una mai delicioasă decât alta... Gratin de vinete cu parmezan este un gratin vegetarian simplu și delicios, ideal pentru a-i face pe cei mai reticenți să mănânce legume. Acest preparat reunește toate aromele bucătăriei mediteraneană pe care o iubim: mozzarella, roșiile, busuiocul și bineînțeles vinetele, în prealabil prăjite și apoi coapte. Aici vă oferim explicații detaliate, pas cu pas despre cum să o faceți acasă :-) Pssst, mic sfat, parmigiana este și mai bună a doua zi!


Ingrediente

20

Pentru prăjit:


Materiale


Rețete inrudite


Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.

Preparare

Preparare40 min
Timp așteptare10 min
Gătire30 min


Observații

Cât timp se va păstra gratinul de vinete la frigider?
Se păstrează bine 2 zile. Vă recomandăm să acoperiți vasul cu folie alimentară sau să îl tăiați în bucăți și să le puneți într-un recipient ermetic.

Pot să congelez gratinul de vinete?
Da, îl puteți congela înainte sau după gătit. În al doilea caz, așteptați până se răcește complet pentru a evita condensul atunci când puneți la congelator.

Ce tip de vinete să folosiți pentru parmigiana?
Vă recomandăm să folosiți vinete ferme, de culoare violet, deci nu prea coapte.

Pot pregăti parmigiana fără să prăjesc vinetele?
Rețeta tradițională cere prăjirea vinetelor. Cu toate acestea, este posibil să pregătiți o variantă mai ușoară de parmigiana prin prăjirea vinetelor într-o tigaie cu puțină grăsime.

Ce pot folosi în loc de vinete?
O variantă a acestei rețete, este parmigiana de dovlecei. Urmați aceiași pași ca și rețeta pentru vinete, dar vă recomandăm să prăjiți dovleceii după ce i-ați trecut mai întâi prin făină.

Se pot folosi și alte tipuri de brânză în parmigiana de vinete?
Deși rețeta tradițională folosește mozzarella, puteți experimenta și alte brânzeturi topite precum provolone sau scamorza sau Emmental, ori Comté rasă.


Echipamente de gătit

cuptor

Întrebări


Poze cu rețata gătită de membri

Comentarii

Punctează această reţetă:

Maria, 10/07/2023

Ademenitoare

(0) (0) abuz



+