Sa incepem cu varianta mai sanatoasa se incinge cuptorul la 450F se acopera o tava mare cu hartie de pergament si se aliniaza feliile de vanata cu o pensula si putin ulei de masline ungem vag vinetele se dau la cuptor 15-20 minute pana feliile se rumenesc putin sau se vede ca sunt gatite.
Vinetele se prajesc in tigaie, dupa ce au fost pregatite in prelabil ca pt snitel si anume: se trece felia de vanata prin faina , apoi prin ouale batute in prealabil cu sare si piper, apoi prin pezmet se prajesc pe ambele parti pana se rumenesc frumos si se scot pe hartie absorbanta.
Sos marinara: 1L de sos de rosii se amesteca in robotul de bucatarie cu 5-6 frunze de busuioc si 4-5 catei de usturoi tocati.
Inteleg ca pot sa aleg intre varianta sanatoasa (vinete puse pe hartie la cuptor) si varianta prajit. OK, am ales prima varianta. SI APOI? Cand pun branza, cum le asez etc. Eu sunt gospodina de 50 de ani, dar una tanara, ce face? Reteta este incompleta.
Comentarii:
Inteleg ca pot sa aleg intre varianta sanatoasa (vinete puse pe hartie la cuptor) si varianta prajit. OK, am ales prima varianta. SI APOI? Cand pun branza, cum le asez etc. Eu sunt gospodina de 50 de ani, dar una tanara, ce face? Reteta este incompleta.