Petitchef

Parmigiana di melanzane

Felul principal
6 porții
20 min
20 min
Foarte ușor

Ingrediente

6

Preparare

  • Spalam vinetele, le taiem felii, le saram si le lasam asa vreo ora, dupa care le spalam de sare si le scurgem de sucul amar, le stergem cu hirtie absorbanta si le prajim pe gratar. Se pot praji in tigaia cu ulei, dar cum vinetele absorb foarte mult ulei, nu-i prea sanatos.
  • Incalzim uleiul, adaugam usturoiul lasam sa prinda putin gust, dupa care aruncam usturoiul si punem la prajit ceapa taiata marunt. Cind ceapa incepe sa se coloreze foarte putin, adaugam sucul de rosii, saram, adaugam zaharul si o ramurica de busuioc si lasam aragazul la foc mic timp de 20 de minute, amestecind din cind in cind.
  • Intre timp, taiem feliute mozzarella si o punem pe un gratar ca sa se scurga bine zerul, dupa care stergem feliile cu hirtie absorbanta. Spalam si taiem feliute rosiile, le asezam si pe acestea pe gratar, le saram foarte putin ca sa piarda mai usor apa.
  • Cu ajutorul unui cutit, facem fulgisori de parmezan
    Intr-un vas pe care sa-l putem baga in cuptor, varsam un pic de sos de rosii care sa acopere toata suprafata asezam in strat de vinete, adaugam din nou un pic de sos.
  • Presaram putin parmezan, dupa care asezam un rind de felii de mozzarella si frunze de busuioc sfarimate cu degetele asezam din nou un strat de vinete, pina cind terminam toate ingredientele, ultimul strat fiind de vinete.
  • Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180°, pentru 30 de minute. Scoatem tava de la cuptor, adaugam stratul de rosii si din nou dam la cuptor pentru 5 minute, de aceasta data la 230°. Servim cind sint caldute, cu un pic de parmezan ras.


Poze

Parmigiana di melanzane
Parmigiana di melanzane - poza 2
Parmigiana di melanzane - poza 3
Parmigiana di melanzane - poza 4
Parmigiana di melanzane - poza 5
Parmigiana di melanzane - poza 6
Parmigiana di melanzane - poza 7
Parmigiana di melanzane - poza 8
Parmigiana di melanzane - poza 9
Parmigiana di melanzane - poza 10
Parmigiana di melanzane - poza 11
Parmigiana di melanzane - poza 12
Parmigiana di melanzane - poza 13
Parmigiana di melanzane - poza 14
Parmigiana di melanzane - poza 15

Întrebări:




Comentarii (13):

05/09/2013

Super bun.

am gătit această rețetă (0) (0) Abuz
cris_nedelcovici, 12/06/2015

O "complicaraie" inutila !

(0) (2) Abuz
12/06/2015

Pare buna

(0) (0) Abuz
12/06/2015

Reteta ai tradus-o (copiat-o), dar titlul l-ai lasat original

(0) (1) Abuz
laurentiu_l2013
laurentiu_l2013, 07/09/2013

De rahat

(0) (2) Abuz
05/09/2013

Treb sa fie f buna ,...de gatit musai!

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Ffffffffffffffffffoarte bune

(0) (0) Abuz
05/09/2013

F.buna, apetisanta

(0) (0) Abuz
05/09/2013

Este sanatos si gustos

(0) (0) Abuz
05/09/2013

AM SA INCERC SI EU PARE SUPER

(0) (0) Abuz

Sort:     Filtrează:
  • pagina 1 / 2

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Parmigiana vegetariană cu dovleac
Parmigiana vegetariană cu dovleac
3 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
Rețetă Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
Gratin de vinete cu parmezan-parmigiana
20 porții
1 h 20 m
Ușor
5 / 5
Rețetă Caponata siciliana - petitchef
Caponata siciliana - petitchef
6 porții
30 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
Brioșe cu roșii si miez moale de mozzarella
8 porții
25 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Supă de roșii și busuioc
Supă de roșii și busuioc
6 porții
1 h 21 m
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie! Chicken Parmigiana pentru o masa in doi sau una in familie!

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează