Spalam vinetele, le taiem felii, le saram si le lasam asa vreo ora, dupa care le spalam de sare si le scurgem de sucul amar, le stergem cu hirtie absorbanta si le prajim pe gratar. Se pot praji in tigaia cu ulei, dar cum vinetele absorb foarte mult ulei, nu-i prea sanatos.
Incalzim uleiul, adaugam usturoiul lasam sa prinda putin gust, dupa care aruncam usturoiul si punem la prajit ceapa taiata marunt. Cind ceapa incepe sa se coloreze foarte putin, adaugam sucul de rosii, saram, adaugam zaharul si o ramurica de busuioc si lasam aragazul la foc mic timp de 20 de minute, amestecind din cind in cind.
Intre timp, taiem feliute mozzarella si o punem pe un gratar ca sa se scurga bine zerul, dupa care stergem feliile cu hirtie absorbanta. Spalam si taiem feliute rosiile, le asezam si pe acestea pe gratar, le saram foarte putin ca sa piarda mai usor apa.
Cu ajutorul unui cutit, facem fulgisori de parmezan Intr-un vas pe care sa-l putem baga in cuptor, varsam un pic de sos de rosii care sa acopere toata suprafata asezam in strat de vinete, adaugam din nou un pic de sos.
Presaram putin parmezan, dupa care asezam un rind de felii de mozzarella si frunze de busuioc sfarimate cu degetele asezam din nou un strat de vinete, pina cind terminam toate ingredientele, ultimul strat fiind de vinete.
Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180°, pentru 30 de minute. Scoatem tava de la cuptor, adaugam stratul de rosii si din nou dam la cuptor pentru 5 minute, de aceasta data la 230°. Servim cind sint caldute, cu un pic de parmezan ras.
Comentarii (13):
Super bun.
O "complicaraie" inutila !
Pare buna
Reteta ai tradus-o (copiat-o), dar titlul l-ai lasat original
De rahat
Treb sa fie f buna ,...de gatit musai!
Ffffffffffffffffffoarte bune
F.buna, apetisanta
Este sanatos si gustos
AM SA INCERC SI EU PARE SUPER