Taiteii de casa sunt alegerea ideala atunci cand vreti sa-i impresionati pe cei dragi cu retete delicioase si usor de preparat.
Taiteii de casa sunt mult mai usor de facut decat ati crede si nici macar nu aveti nevoie de o masina de facut taitei/paste (desi puteti folosi una, daca doriti). Daca vi se pare greu sa utilizati facaletul, atunci investiti intr-o masina de paste.
Taiteii de casa sunt mult mai gustosi decat cei din comert si se fac foarte simplu.
Catega reguli de aur:
- La fiecare suta de grame de faina se pune un ou
- Daca aluatul e prea moale mai adaugati faina
- Aluatul se ruleaza si se taie in fasii cat mai subtiri
- Se pot intrebuinta imediat ce sunt facuti sau se pastreaza in saculet de panza sau punga de hartie si se folosesc la nevoie.
Iata reteta propusa de noi:
Ingrediente: 300 g faina, 3 oua, sare.
Mod de preparare:
- Se cerne faina intr-un vas si in mijloc se face o adancitura in care se pun ouale si un praf de sare.
- Se amesteca usor, incorporand cate putin din faina din vas.
- Dupa ce s-a omogenizat aluatul, se framanta pana nu se mai lipeste de vas si de maini.
- Aluatului i se da o forma de bulgare si se lasa sa se odihneasca timp de 25-30 de minute.
- Se intinde apoi o foaie cat mai subtire pe o suprafata neteda pudrata cu faina;
- Se pudreaza si foaia de aluat cu faina si se lasa se usuce timp de 10 minute.
- Apoi se ruleaza si se taie suvite late sau subtiri ca fideaua (in functie de preferintele fiecaruia).
- Se imprastie apoi taiteii pe masa sau pe un servet curat si se lasa sa se usuce.
- Sunt foarte gustosi in supe sau in alte preparate.
Comentarii (13):
Super
Se poate folosi faina fara gluten?
Eu prepar des ,dar nu stiam reteta.Multumesc!
Cand eram mica ,mama m-a invatat sa fac taitei de casa .Cu un cutit simplu de mancat amestecam, faina cu oul pana se incorpora totul.Restul este cim s-a dat pe reteta.O minune de taitei
Si eu taietei de casa. Sunt deliciosi si nu necesita eforturi prea mari. Familia mea ii adora!
Super excelent
Fac intotdeauna taitei in casa,sant mult mai gustosi decat ceeace cumparam din comert
Chiar e bine de stiut,unt ff gusosi ls supa,dar si pt.alte preparate,chia si pt lazania
Si eu am facut taitei de casa, insa gustul taiteilor din copilarienu l-am mai gasit
Intotdeauna am preferat taiteii de casa, pe care-i prepar, ori de cate ori este nevoie, folosind faina integrala sau alba, de calitate superioara. Sunt excelenti.