Fanta de facut foi simple, ca pentru lasagna care are 10 trepte de grosime in functie de dorinte. La treapta cea mai groasa obtineti un aluat lunguiet gros, ca pentru coltunasi, iar la treapta cea mai subtire obtineti niste foi foarte subtiri ca foile de facut placinta, subtiri de te vezi prin ele. Pentru a obtine un alutat de taietei de casa se trece treptat aluatul consecutiv prin treapta 10 pana la treapta 4.
Fanta pentru tagliatele, care taie foile mari in fasii de aproximativ 5 mm.
Fanta pentru spagheti, in cazul nostru pentru taietei de casa.
Se lucreaza cu aluatul tapetat bine cu faina. Se intinde o foaie mare cu treapta 4 prin prima fanta de lasagna.
Apoi se trece aluatul prin fanta 3 de spagheti. Se tapeteaza bine cu faina taieteii rezultati, care se taie de maxim 3 cm. Se pastreaza in hartie de ziar, la racoare timp de maxim 2,3 saptamani.