Pasca traditionala ( aluat facut la masina de paine)
Ingrediente
6
ALUAT:
UMPLUTURA:
Rețete inrudite
-
Paste amatriciana, rețeta tradițională pas cu pas
-
Gem de prune facut in casa
-
Tagine de pui, lămâie și măsline (super ușor de făcut!)
-
Skyr flan - foarte ușor de făcut!
Preparare
Preparare15 min
Gătire35 min
- Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela:a Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din grasime.
- Si arome, se pun in cuva masinii de paine. Se adauga toata faina si drojdia granulata dizolvata in putina apa calduta . Se porneste Masina de paine si in primele 10 minute de framantare.
- Se picura cate putin, tot restul grasimii acum depinde de fiecare ce tip de masina are; eu la a mea am ales programul 6 - pentru aluaturi dulci, grase si am lasat sa faca primele 2 framantari aluatul dupa ce a crescut cam o ora.
- Cam dupa o ora si jumatate, aluatul este gata; il scoatem din cuva si il imaprtim in 2 parti aproximativ egale: si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
- Si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din restul de aluat se face o impletitura in trei-care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel.Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute in acest timp se prepara umplutura mi-a mai ramas putin aluat pe care l-a impletit sub forma de cruce.
- A decorat dupa pricepere, cu fulgi de ciocolata si stafide. Dupa ce aluatul a crescut in tava, chiar inainte de a baga Pasca la cuptor, se pune compozitia de branza in causul format in tava.
- Se coace, la inceput la foc mai iute, apoi se scade temperatura si se lasa timp de 35 - 40 de minute. aceti testul cu scobitoarea.
- Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere.
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
Punctează această reţetă:
03/12/2016
Am folosit aluatul si compozitia sa fac branzoaice. Au iesit foarte gustoase :)
am gătit această rețetă