Pentru aluat se pun ingredientele in cuva masinii de paine, urmand urmatoarea regula : intai se vor pune ingredientele lichide , apoi cele soilide; eu am urmat intocmai pasii de la Gabriela:a Zaharul se dizolva in lapte cald si impreuna cu galbenusurile, sarea, o parte din grasime.
Si arome, se pun in cuva masinii de paine. Se adauga toata faina si drojdia granulata dizolvata in putina apa calduta . Se porneste Masina de paine si in primele 10 minute de framantare.
Se picura cate putin, tot restul grasimii acum depinde de fiecare ce tip de masina are; eu la a mea am ales programul 6 - pentru aluaturi dulci, grase si am lasat sa faca primele 2 framantari aluatul dupa ce a crescut cam o ora.
Cam dupa o ora si jumatate, aluatul este gata; il scoatem din cuva si il imaprtim in 2 parti aproximativ egale: si intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Si unsa cu unt se aseaza o foaie, iar din restul de aluat se face o impletitura in trei-care se aseaza peste foaia de coca, formand un inel.Se lasa la crescut pentru inca 30 de minute in acest timp se prepara umplutura mi-a mai ramas putin aluat pe care l-a impletit sub forma de cruce.
A decorat dupa pricepere, cu fulgi de ciocolata si stafide. Dupa ce aluatul a crescut in tava, chiar inainte de a baga Pasca la cuptor, se pune compozitia de branza in causul format in tava.
Se coace, la inceput la foc mai iute, apoi se scade temperatura si se lasa timp de 35 - 40 de minute. aceti testul cu scobitoarea.
Fierbinte, scoasa din cuptor, se pensuleaza cu miere.
Comentarii:
Am folosit aluatul si compozitia sa fac branzoaice. Au iesit foarte gustoase :)
Excelenta am facuto si eu
Super
Este ok,....voi incerca reteta
Arata f bine da nu inteleg de loc scrisu sa o pot copia si eu . Mariana i