Incepem cu aluatul: Intr-un castron mare cernem faina ...sa fie mai pufoasa si aerisita pentru a dospi repede si bine.Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Topim si untul separat.
In mijlocul fainii facem o scobitura in care pregatim maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat mai devreme, care trebuie sa fie caldut nu fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina si o lasam la loc cald cam 10-15 minute, sa creasca, pana se crapa faina.
Intre timp luam galbenusurile si le frecam cu sare, coaja de lamaie sau portocala. Albusurile le dam deoparte, puteti sa le congelati si sa le folositi la alte prajituri.
Adaugam la maia, restul de lapte caldut si galbenusurile amestecand cu mana si framantam usor, adaugand treptat putin cate putin unt topit care trebuie sa fie caldut.
Cand a terminat lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald, ferit de curenti.
Umplutura: Amestecam branza cu ouale, zaharul , coaja de lamaie, esente si un praf de sare. Omogenizam bine si lasam deoparteDaca punem si stafide le lasam cateva minute in esenta de rom si apoi le adaugam.
Dupa ce aluatul a crescut luam o bucata si modelam baza pascutei si o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Din restul de aluat vom pregati impletitura de pe margine, dar putem face si o cruce pentru mijloc.
Preincalziti cuptorul. Introducem tava cu aluatul pentru aproximativ 10 minute sau cat sa prinda o crusta. Facem acest lucru pentru a nu se incruzi aluatul atunci cand vom pune branza.
Dupa ce am scos tava presaram peste aluat putin pesmet si turnam compozitia de branza.In mijloc vom punem impletitura in forma de cruce.