Petitchef

PASCA TRADITIONALA

Desert
8 porții
20 min
35 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Pentru aluat:

Pentru umplutura:

Preparare

  • Incepem cu aluatul:
    Intr-un castron mare cernem faina ...sa fie mai pufoasa si aerisita pentru a dospi repede si bine.Incalzim laptele in care dizolvam zaharul si vanilia. Topim si untul separat.
  • In mijlocul fainii facem o scobitura in care pregatim maiaua din drojdie cu putina faina si cateva linguri din laptele preparat mai devreme, care trebuie sa fie caldut nu fierbinte, apoi presaram peste maia o mana de faina si o lasam la loc cald cam 10-15 minute, sa creasca, pana se crapa faina.
  • Intre timp luam galbenusurile si le frecam cu sare, coaja de lamaie sau portocala. Albusurile le dam deoparte, puteti sa le congelati si sa le folositi la alte prajituri.
  • Adaugam la maia, restul de lapte caldut si galbenusurile amestecand cu mana si framantam usor, adaugand treptat putin cate putin unt topit care trebuie sa fie caldut.
  • Cand a terminat lasam sa dospeasca pana isi dubleaza volumul, intr-un loc cald, ferit de curenti.
  • Umplutura:
    Amestecam branza cu ouale, zaharul , coaja de lamaie, esente si un praf de sare. Omogenizam bine si lasam deoparteDaca punem si stafide le lasam cateva minute in esenta de rom si apoi le adaugam.
  • Dupa ce aluatul a crescut luam o bucata si modelam baza pascutei si o vom pune intr-o tava rotunda tapetata cu hartie de copt.Din restul de aluat vom pregati impletitura de pe margine, dar putem face si o cruce pentru mijloc.
  • Preincalziti cuptorul. Introducem tava cu aluatul pentru aproximativ 10 minute sau cat sa prinda o crusta. Facem acest lucru pentru a nu se incruzi aluatul atunci cand vom pune branza.
  • Dupa ce am scos tava presaram peste aluat putin pesmet si turnam compozitia de branza.In mijloc vom punem impletitura in forma de cruce.


Întrebări:






Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Crêpes suzette, reteta traditionala
Crêpes suzette, reteta traditionala
12 porții
2 h 15 m
Foarte ușor
4.4 / 5
Rețetă Cum se face un sos sangria?
Cum se face un sos sangria?
4 porții
25 min
Foarte ușor
Rețetă Cheesecake cu briosa
Cheesecake cu briosa
8 porții
9 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
Brioșe cu inima de ciocolata - vegan si fara gluten
12 porții
40 min
Foarte ușor
4.3 / 5
Rețetă Sangria alba (cu vin alb)
Sangria alba (cu vin alb)
6 porții
2 h 10 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Vin fiert - petitchef
Vin fiert - petitchef
4 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5

Articole conexe

Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic Pasca franta si vinul turnat - sacrificiul christic „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza „La placinte inainte, la razboi inapoi! ” – Placinte cu branza Retete de pasca Retete de pasca

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează