Cum se prepară paste de casă: sorpresine, mici suprize
Cum se prepară paste de casă: sorpresine, mici suprize
Cunoașteți sorpresine? Aceste paste mici care arată ca tortellini sunt cu siguranță cele mai ușor de făcut și vă vor surprinde. Veți avea nevoie doar de ouă, făină și răbdare, dar vă garantăm că nu veți fi dezamăgiți de rezultat. Sunteți gata să faceți cele mai drăguțe, paste proaspete? Vă explicăm totul pas cu pas!
Faceți aluatul: Puneți făina pe suprafața de lucru, formați o scobitură în centru folosind o lingură și spargeți aici ouăle. Începeți să încorporați cu o furculiță, mișcând treptat făina spre centru.
Când aluatul este mai puțin lipicios, terminați de frământat cu mâinile până formează o bilă. Adăugați puțină apă dacă este necesar. Înfășurați bila în folie alimentară și lăsați să se odihnească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
După acest timp, tăiați mingea în 4 pentru a fi mai ușor de rulat. Se rulează la aproximativ 1-2 mm grosime. Pudrați cu făină dacă este necesar. Puteți folosi și un sucitor dacă nu aveți mașină de întins paste.
Înfășurați foile de paste în folie alimentară până sunt gata de utilizare. Îndoiți o foaie în trei apoi tăiați benzi de 5 cm lățime. Tăiați din nou benzile pentru a forma pătrate de 5 cm pe fiecare parte.
Înfășurați toate pătratele în folie alimentară până la utilizare. Îndoiți pătratele astfel: începeți prin a uni colțurile în diagonală.
Îndoiți celelalte două colțuri pentru a forma sorpresine. Repetați cu restul pătratelor. Gătitul aluatului va depinde de timpul de uscare, așa că nu uitați să verificați gătirea.
Păstrați pastele într-un recipient ermetic și puneți-le la frigider sau congelator Gata!
Cât de groase ar trebui să fie pastele de casă? Pentru aceste paste, idealul este să faceți o grosime de 1 până la 2 mm.
Ce timp de gătit avem pentru pastele proaspete de casă? Timpul de gătire va depinde de timpul de uscare al pastelor, poate varia de la 2-3 minute la 6-8 minute. Așa că nu uitați să verificați gătitul.
Putem congela pastele de casă? Tocmai ai petrecut ceva timp formându-ți pastele, așa că este normal să vrei să le savurezi pentru mai multe mese. Începeți prin a le congela bine distanțate pe o tavă de exemplu, odată reci, le puteți grupa într-o pungă de congelator pentru a economisi spațiu.
Care este dimensiunea ideală pentru sorpresine? Vă recomandăm să faceți pătrate de 5x5 cm.
Cum se păstrează pastele proaspete sorpresină? Păstrați-le într-un recipient ermetic, într-un loc răcoros pentru câteva zile.
Cu ce sosuri sa însoțim sorpresine? Le puteți pregăti cu toate sosurile și toate acompaniamentele! Le poți folosi și pentru a face salate, supe sau gratinate de paste. Lăsați creativitatea să vorbească :-)
Putem folosi grâu integral pentru a face paste proaspete de casă? Da, puteți; aluatul va fi mai puțin elastic deoarece va conține mai puțin gluten, dar rezultatul va fi același.