Petitchef

Lasagna cu paste de casa

Felul principal
8 porții
20 min
25 min
Foarte ușor

Ingrediente

8

Preparare

  • A lucrat intr-o tigaie cu peretii inalti ceapa tocata marunt se pune la prajit in cateva linguri de ulei, prajim pana devine usor sticloasa se adauga restul de legume si se prajesc impreuna pt alte 3 minute.
  • Urmeaza carnea tocata si de-aici pana carnea se transforma in ''firimituri'' prajirea trebuie supravegheata, altfel raman cocoloase inestetice de carne tocata.
  • Cand s-au format 'firimiturile' se adauga lingura de bulion de ardei, se da focul mic si se lasa totul sub capac 40-45 minute. Reveniti la fiecare 10 minute sa amestecati si sa adaugati putin lichid in cazul in care nu mai este.
  • Dupa cele 45 minute se adauga si sosul de rosii si se lasa fara capac alte 10-15 minut a adaugat si foarte putin oregano, se poate si putin busuioc, insa adaosurile depind de gusturile voastre desigur. Daca pielea ardeiului adaugat la inceput apare ici si colo in amestec, pescuiti-o si dati-o la gunoi.
  • Se pune untul la topit intr-o cratita se adauga faina si se amesteca incontinuu pt 2 minute, s-o prajim, sa-i schimbam putin gustul.
  • Se adauga laptele incet, amestecand mereu, nu ne dorim cocoloase in sos se lasa la fiert pe foc mic pana se ingroasa, amestecand dinc and in cand se adauga mozzarella, se amesteca pana se topeste si se trage de pe foc se adauga sare si piper dupa gust.
  • Cum se monteaza:
    A fiert pastele numai dupa ce am facut ambele sosuri, pt ca au fost multe foi si trebuiau folosite imediat
    o tava de ceramica/yena se unge cu putin ulei, se presara o lingura rasa de pezmet si se tapeteaza fundul formei se asterne un rand de foi, se toarna si intinde un polonic, doua de sos alb si se asterne iarasi un rand de foi urmeaza sosul rosu si-un rand de foi, iarasi alb si foi dupa cum vedeti am vrut sa delimitez cele 2 culori pt un look spectaculos continuati pana se termina sosurile, ultimul este cel alb iar tusul final este parmezan si romano proaspat ras cu care acoperiti lasagna se da la cuptorul incins in prealabil la 375-400F pana se rumenesteste frumos. Minim 30 de minute.


Poze

Lasagna cu paste de casa
Lasagna cu paste de casa - poza 2

Întrebări:




Comentarii:

31/01/2012

Super interesanta treaba cu foile facute in casa

(0) (0) Abuz

Punctează această reţetă:
Generează alt cod de securitate  = 

Rețete inrudite

Rețetă Lasagna vegetariană
Lasagna vegetariană
4 porții
1 h 40 m
Foarte ușor
4 / 5
Rețetă Lasagna cu dovlecei
Lasagna cu dovlecei
8 porții
1 h 25 m
Ușor
4.3 / 5
Rețetă Lasagna cu ricotta și spanac
Lasagna cu ricotta și spanac
4 porții
1 h 5 m
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum se prepară foile de lasagna în casă?
Cum se prepară foile de lasagna în casă?
4 porții
55 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
Paste alla norma - paste siciliene cu vinete
3 porții
35 min
Foarte ușor
5 / 5
Rețetă Cum sa faci paste proaspete de casa?
Cum sa faci paste proaspete de casa?
2 porții
1 h 3 m
Ușor
5 / 5

Articole conexe

Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Lasagna - fel de mancare preparat in toata lumea Pastele - delicii italiene Pastele - delicii italiene 20 de idei de aperitive pentru masa de Paste 20 de idei de aperitive pentru masa de Paste

Ultimele articole

Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Trucul pe care nu îl știați: cum să vă organizați condimentele folosind codul de culori al capacelor. Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Ce materiale pot fi utilizate în friteuza cu aer? Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le! Acestea sunt cele 6 sfaturi sigure pentru a preveni oxidarea merelor și a le menține proaspete. Verificați-le!

Rețete

Planificator de meniu
Petitchef va pune la dispoziție posibilitatea planificării meniului pe zile, pe săptămână, în avans pentru sărbători.

De asemenea aveți posibilitatea de aici să printați meniul săptămânal.

Meniul zilei

Primirea meniului zilnic
Pentru a primi deliciosul newsletter Petitchef, vă rugăm să introduceţi adresa dvs. de e-mail.
Întrebarea zilei
Ce tip de plăcintă dulce preferați ?
Votează