Lasagna cu sos ragu
Ingrediente
Preparare
- Prima data se face sosul ragu.
Se curata legumele ,se toaca si se pun la calit cu un pic de ulei - Apoi se adauga carnea tocata, si se amesteca bine, desfacand bine carnea tocata.
- Apoi se adauga vinul,se lasa la scazut,si pe urma sucul de rosii, lasand la scazut.
Se adauga spre sfarsit, 3 lg de parmezan ras.,sare si piper. - Se fieb foile de lasagna in apa cu sare si ulei.(neaparat ulei in apa fiarta, altfel se lipesc)
- Dupa aceea eu, le scot.
Facem sosul bechamel;se amesteca laptele cu faina, untul se topeste si se toarna compozitia de lapte in fir subtire,mestecand continuu cu telul pana se ingroasa ca o smantana. Se condimenteaza cu sare si piper. - Trecem la asamblare.
Ungem o tava yena cu unt, punem un strat de foi.
Se pune apoi sos ragu,se rade cascaval,apoi iar foi, un strat de bechamel,sos ragu....etc,in cate straturi doriti. - Ultima data se pun foi, sos bechamel, se rade cascaval si se da la cuptor, la foc potrivit.(se pune capac la vasul yena)
POFTA MARE!!!
Întrebări
Poze cu rețata gătită de membri
Comentarii
anonymous
Asa se face si e f f buna!
anonymous
Dificultate nu e usor, cat se da la cuptor?, sosul bechamel nu a ajuns, a trebuit facut inca unul.
anonymous
Multumesc,de cind astept reteta asta.vroiam sa incerc dar imi era teama ca no sa-mi iasa.voi incerca
anonymous
Eu nu fierb pastele(lasagna). Incep cu sos la baza vasului pentru ca foaia de lasagna sa nu ramana tare, apoi alternez cu foaie, sos,.....Foile se fierb intre sosuri foarte bine.Cascavalul il pun deasupra peste sosul bechamel.
anonymous
Da, e adevarat, doua cepe e prea mult la 500 gr carne. In plus, trebuie specificat ca ragu-ul( sosul cu carne) trebuie fiert la foc slab cel putin 1 ora si jumatate, chiar doua. Completam in acest timp cu supa de legume. Sosul bechamel e gresit, se "prajeste " faina in unt si apoi se adauga laptele cald.Eu pun in bechamel nucsoara si piper alb (cel negru schimba culoarea sosului ). Pun ultimul strat carne tocata si bechamel.
anonymous
Poate ,fi bun , hmm...
anonymous
Arata mizerabil in poza... Nici nu m-as atinge de aceasta mancare... Bravo mie! Mai slabesc pentru sezonul estival...
anonymous
Fetelor istete,atatea gospodine.....atatea retete!....fiecare face cum vrea si cum ii place.Mie imi place varianta asta.
anonymous
Doua cepe pentru 500g de carne sunt prea mult, doar daca punem 2 cepe mari cat un ou de gaina. Parmezanul nu se pune in sos, se presoara pe sos cand facem straturile, foile de lasagna nu se fierb se oparesc ceea ce e divers, cand se scot se pun intr-un vas cu apa rece. Sosul bechamel: se pune intr-un vas antiaderent untul si faina, cand s-a topit untul se toarna putin cate putin, invartind ca sa nu se faca cocolosi, laptele cald, la sfarsit se pune nucsoara rasa.Nu se unge tava cu unt, se pune un pic de ragu si se unge tava.
Punctează această reţetă